Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε Κύπελλο στην Τούμπα, με ισοπαλία στα Πηγάδια

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία της Ξάνθης, που οδηγεί τον ΠΑΟΚ αποκλειστικά και οριστικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ως ανάγκη, για να μη μείνει και φέτος με άδεια χέρια

Θα ήταν παιχνίδι με ελάχιστες πραγματικές ευκαιρίες για σκορ και, μετά από την ανάγνωση της Πέμπτης, όλοι τους θα φρόντιζαν να είναι προσεκτικοί και απαιτητικοί. Να μην κάνουν λάθη, να προσέξουν να μην δεχθούν γκολ που θα τους στοιχίσει σε βαθμούς και, ειδικά η Ξάνθη, μετά από την ήττα και τον απόλυτα λογικά προβλέψιμο αποκλεισμό της από τον ΠΑΟΚ και το κύπελλο, επιλέγει να μείνει σταθερή στο πρωτάθλημα και σε όσα μπορεί να καταφέρει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com

Δεν ξέρω πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι η Ξάνθη, στο κύπελλο έκανε το μεγάλο της και ίσως αναγκαστικό ροτέισον και όχι τόσο στον αγώνα του πρωταθλήματος. Κι αυτό κάτι έχει να πει.

Αλλά, το σημαντικότερο είναι το εξής: ότι η ανάλυση της ισοπαλίας που φρενάρει την πορεία με τις εντυπωσιακές επιδόσεις για τον ΠΑΟΚ, επιβάλλει και την καθιστά αποκλειστικά ανάγκη για να σταθεί με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, την κατάκτηση του κυπέλου.

Θα πεις ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν μάζευε τους τρεις βαθμούς και στην Ξάνθη… Ναι, αλλά, υπήρχαν πολύ μικρές πιθανότητες που τώρα πλέον είναι λιγότερες. Απλά μαθηματικά.

Επιλέγεις, λοιπόν, το κύπελλο, οριστικά, διότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο, και εξακολουθείς (βεβαίως, βεβαίως…) να είσαι το φαβορί για τη δεύτερη θέση, μην ξεχνιόμαστε, παρακαλώ.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από δυό μήνες ήσουν μεταξύ του… πουθενά (11η θέση), του… καθόλου (εσωτερική αναστάτωση και έπος Τζαβέλλα) και του… χρειαζόμαστε φορ διότι ο Κλάους είναι τρε φατιγκέ.

Αν το θέσεις σε άλλη βάση, με περισσότερες απαιτήσεις, υπάρχει πάλι ένα καλό… παυσίπονο, αυτή η πορεία με τις νίκες και τη μια ήττα, που επουλώνει πολλές πληγές και φτιάχνει τον ΠΑΟΚ, χειμερινό πρωταθλητή, κάτι σαν τους αντίστοιχους κολυμβητές.

Πιο σημαντικό απ΄ όλα, αν τυχόν διατηρήσει το ρυθμό για να πάρει το καλύτερο από τον αγώνα με τη Σάλκε, την ερχόμενη Πέμπτη και βγάλει τη χρονιά με διασκεδαστικές εμφανίσεις.

Αλλά, το κύπελλο είναι επιλογή, είναι ανάγκη, είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας που παίζει καλύτερα από όλους. Μένει να το αποδείξει σε ό,τι έχει απομείνει από την πρόκριση στον τελικό και, βέβαια, στον τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x