Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, η τύχη του, ο Βιεϊρίνια και το πρωτάθλημα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για τον ΠΑΟΚ που νίκησε από τύχη και τον Βιεϊρινια που θα φέρει το πρωτάθλημα σχεδόν μόνος του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Κι αν το γκολ που σημείωσε ο Πρίγιοβιτς, που μοιάζει πιο τυχερό από κάθε άλλο προηγούμενο του σπουδαίου Σέρβου, δεν είχε κρίνει το νικητή, θα είχαμε στοχεύσει εκ νέου στον Λουτσέσκου, επειδή η ομάδα του δεν παρουσίασε τίποτε καλύτερο; Επειδή δεν βελτιώθηκε;

Έτσι είναι. Ο Λουτσέσκου, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ των προηγούμενων εμφανίσεων, δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε σημαντικό. Ούτε καν προοπτική βελτίωσης. Το γκολ έσωσε την παρτίδα και αυτό είναι, άλλωστε το ζητούμενο. Μόνο που, αν τυχόν δεν κοιτάξουμε τι ακριβώς παρουσίασε και πάλι η ομάδα, μάλλον είμαστε τυφλοί και αφελείς.

Προσοχή, λοιπόν. Μεγάλη προσοχή. Λιγότερες τελικές, μεγάλα διαστήματα χωρίς ποδοσφαιρική λογική, χωρίς στόχο, χωρίς να υπάρχει λειτουργία που θα αποδώσει γκολ και νίκη. Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Δείτε και τα νούμερα της στατιστικής. Κάτι έχουν να πουν.

Αν θέλετε, μπορούμε να πούμε ότι είναι μαγκιά να κερδίζεις ενώ είσαι χάλια και δεν μπορείς να φτιάξεις φάσεις. Αυτό συνήθως δανείζονται οι οπαδοί- ρεπόρτερ που κάποια στιγμή αργότερα, όταν γίνεται η «στραβή» είναι προφανώς εκτεθειμένοι.

Περιμένεις από τον Βιειρίνια να μπει και να φτάσει δυό φορές κοντά στην αντίπαλη εστία και προηγουμένως έχεις ανακατέψει την τράπουλα, έχεις στήσει ομάδα που δεν έχει αρχή και τέλος. Και το κυριότερο, οι παίκτες μάλλον δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν να κάνουν για να βγουν από το αδιέξοδο και ελπίζεις ότι θα γίνει ένα λάθος του αντιπάλου για να επωφεληθείς.

Είναι πολύ σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να γνωρίζει ακόμη και εναλλακτικές που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ώρα του αγώνα για να προκύψει συνοχή και δέσιμο με τους υπόλοιπους και το σημαντικότερο να υπάρξει αρμονία.

Πάντως, το να κερδίζεις με κακή εμφάνιση, το λες και τακτική…

Περιμένεις πολλά από το Βιειρίνια διότι γνωρίζεις ότι… γνωρίζει και θέλει ίσως περισσότερο από σένα μια μεγάλη διάκριση. Το δείχνει από τα πρώτα του λεπτά μέσα στον αγώνα. Και καλά θα κάνουν να τον ακολουθήσουν προπονητής και όσοι παίκτες δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει σε τροχιά τίτλου και να μπει με όλες τις δυνάμεις. Και αγωνιστικές και ψυχικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x