Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ και η επιλογή της Ευρώπης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ίβιτς, τον ΠΑΟΚ που επιλέγει ανάμεσα σε Ευρώπη και Ελλάδα για ένας καινούργιο ξεκίνημα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Μπορεί να έχει μικρή σημασία, αν τυχόν δεν υπάρχει έστω το ενδεχόμενο να τον επιλέξουν για να καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ την επόμενη περίοδο, αλλά, νομίζω ότι αυτή η δοκιμασία των τελευταίων αγωνιστικών είναι πιο σκληρή για τον Ίβιτς. Λιγότερο για τους υπόλοιπους. Είναι βέβαιο ότι θα φορτωθεί, έστω και ένα μικρό κομμάτι από την εικόνα της παρακμής που βιώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα και που πελαγοδρομεί εν μέσω καθυστερημένων και αμφιβόλου προέλευσης αποφάσεων.

Που δεν αποδίδουν, δεν έχουν στόχευση, δεν είναι ποδοσφαιρικές, αλλά, μοιάζουν πολιτικοποιημένες και τελικά ανούσιες.

Ο ΠΑΟΚ δεν δίνει σήμερα εξετάσεις, ούτε είναι σωστό και δίκαιο να χρεωθεί ο Ίβιτς όσα στραβά και ανάποδα έχουν γίνει το περσινό καλοκαίρι, το προπέρσινο και από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει έχοντας τις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη.

Ίσως να συμβεί κάτι σε μια από τις επόμενες γενιές, αλλά, με την τακτική που ακολουθείται, δεν μπορεί κανείς να το τοποθετήσει χρονικά. Κάθε προηγούμενη απόπειρα ήταν άστοχη.

Ο Ίβιτς και οι δύο πρώτες νίκες ήταν μια εικόνα που αντικρίσαμε μετά από αρκετό καιρό, αλλά, ο ΠΑΟΚ της Νέας Σμύρνης δεν ξέφυγε από αυτό που παρέλαβε, με την υπογραφή του Τούντορ.

Και πώς να αλλάξουν πράγματα με εφαλτήριο δύο νίκες με ομάδες που, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για υποδεέστερες (Παναιτωλικός και Καλλονή)… Μόλις ήρθε η σειρά για να δοκιμαστεί στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και διαθέτει τον ενθουσιασμό της ανέλπιστα επιτυχημένης πορείας, βρέθηκε σε μειονεκτική θέση.

Τι θα μπορούσε να αλλάξει άραγε μέχρι τα πλέι-οφ, χωρίς να περιλαμβάνουμε στη σκέψη μας το σενάριο για τον αποκλεισμό από την τελική φάση του πρωταθλήματος και την Ευρώπη;

Κάπου εδώ, επανέρχεται το Ευρώπη ή καλύτερα να ρίξουμε το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπας και κάνουμε ένα σοβαρό βήμα εμπρός.

Ίσως αυτή να είναι μια από τις καλύτερες προσωρινές λύσεις και αυτή που θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε καλύτερη τροχιά.

Αλλά, ποιος θα αναλάβει αυτή την ευθύνη, έναντι όσων πιστεύουν το αντίθετο και δανείζονται τα οικονομικά δεδομένα για να πείσουν ότι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα είναι καταστροφικός;

Μόνον ο Σαββίδης μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν έχει ξεφύγει ο έλεγχος και πάψει να είναι στο χέρι του, πράγμα το οποίο είναι συζητήσιμο μόνον ως πιθανότητα.

Ο Σαββίδης πάντως, φαίνεται ότι δεν θα ήθελε να συμβεί ή να επιλέξει την ευρωπαϊκή απομόνωση του ΠΑΟΚ και αυτό το κάνει κυρίως για λόγους πρεστίζ.

Φαντάζομαι ότι θα αντάλλαζε τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, αν του προσέφεραν έναν εγχώριο τίτλο. Κι αυτό λέει πολλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x