Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ και οι προσωπικότητες που έλειψαν και στην Τρίπολη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίζει κι όταν δεν είναι στην καλύτερη του μέρα, εφόσον διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Είναι στιγμές που αντιλαμβάνεσαι ότι, όταν ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς και αγώνες, σχεδόν δικά του παιχνίδια, που θα μπορούσε να τα είχε τελειώσει από νωρίς, δεν υπάρχουν οι ισχυρές προσωπικότητες που θα τον φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία.

Το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό και δεν ήταν μόνο στην Τρίπολη, όπου είχε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και σαφές προβάδισμα που θα έπρεπε να είχε συνδυαστεί με μεγαλύτερο σκορ (2-0 και 3-0) . Είναι συχνό φαινόμενο και ταυτόχρονα ανησυχητικό που, αν δεν συνέβαινε, θα ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση.

Με αυτά και με αυτά, όταν ο Τούντορ λέει ότι τον ενδιαφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορώ να ξέρω πόσο τον ενδιαφέρει αφού η ομάδα του βρίσκεται ήδη εκτός πεντάδας και ότι μπορεί να συμμαζέψει θα πρέπει να το φροντίσει σύντομα μέσα από το πρόγραμμα των αγώνων που τον περιμένει και το οποίο είναι προφανές πιο εύκολο.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε δύσκολο κομμάτι του πρώτου γύρου, αλλά, δεν θα πρέπει κανείς να είναι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή. Είναι πολύ μακριά από την κορυφή και δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι είναι βασικός διεκδικητής της δεύτερης θέσης. Ας πούμε ότι θα παίξει για το καλύτερο δυνατό στα πλέι-οφ, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει προσωπικότητα ούτε στον πάγκο του και είναι να απορεί κανείς με ορισμένες επιλογές του Τούντορ. Δεν είναι κι αυτό κάτι καινούργιο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η ομάδα αυτή έχει ένα πρόβλημα που δικαιολογείται λόγω της σύνθεσης που προέκυψε με μεγάλη καθυστέρηση και σχεδόν δυό μήνες μετά από την τελευταία μεταγραφή (του Μπερμπάτοφ) δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις.

Για τις απαιτήσεις ίσως να μην υπάρχει γενικότερα συζήτηση αφού δεν βολεύει κανέναν στον ΠΑΟΚ και όλοι περιορίζονται στην «υπομονή», την οποία θα πρέπει να επιδείξουν όλοι σε ένα νέο εγχείρημα.

Θα πρέπει ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, να υπάρχουν ποδοσφαιριστές με αυτοπεποίθηση και χαρακτηριστικά έτσι ώστε να επιβάλλονται ακόμη κι αν η ομάδα δεν παρουσιάζεται συνολικά ισχυρή. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί και φέρουν τον τίτλο του ηγέτη που ανά πάσα στιγμή υπάρχει τρόπος να φορτωθούν τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x