Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ κι ο Λάζαρος, ο Πρίγιοβιτς και οι απαραίτητοι

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ και ξεκινά από τον Λαζαρο, μέχρι την πώληση του Πρίγιοβιτς και τις προσεκτικές μεταγραφές για να έρθει ο τίτλος.

Το όνομα του Λάζαρου δεν θα μπορούσε να απασχολήσει τον ΠΑΟΚ, που θέλει να κινηθεί αξιοπρεπώς στα μεταγραφικά του και απομονώσει τις υπερβολικές επιλογές τύπου Λεβέκ ή Μουλέν ή Αζεβέδο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει χώρος για την επιστροφή του. Ακόμη και αγωνιστικά να προσεγγίσεις το θέμα, δημιουργούνται ένα σωρό ερωτηματικά για να καταλήξεις στο αν είναι απαραίτητη μια κίνηση που θα τον φέρει και πάλι στην Τούμπα. Δεν θα επιμείνουμε στο αν υπάρχει άλλο κόλλημα κι αν ο Χριστοδουλόπουλος δεν έφυγε υπό τις καλύτερες συνθήκες, οπότε δεν γίνεται αποδεκτός από τους φίλους της ομάδας, τους οποίους συμβουλεύεται πολύ συχνά το Σαββιδέικο. Κατ΄ επανάληψη κάνει έρευνα αγοράς, όταν με αναρτήσεις του, μετρά την κοινή γνώμη για διάφορες προτάσεις-σκέψεις που γίνονται σχετικά με την απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Να σας πω ότι ο Λάζαρος έκανε μια προσωπική υπέρβαση και η ΑΕΚ του έδωσε χώρο, αυτός που άξιζε, αλλά, δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα για τον επόμενο πρωταθλητή η απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

Η επόμενη μέρα απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό και εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν τελικά υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί παίκτης πρώτης σειράς, προφανώς με ένα ικανοποιητικό ποσό.

Η απόσταση που θα δημιουργηθεί με την παραχώρηση, για παράδειγμα, του Πρίγιοβιτς, είναι πολύ μεγάλη και για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι αρχικά έτοιμος για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και κατά δεύτερο, πολύ σίγουρος για μια ποιοτική επιλογή.

Για να παραμείνει εκεί που σταματά φέτος και προσπαθεί να εξελιχθεί του χρόνου.

Οι επιστροφές δε, των δανεικών, είναι κι αυτό ένα κεφάλαιο διαμορφώνει μια κατάσταση που θα πρέπει να γίνει διπλοβελονιά. Μια προσεκτική εκτίμηση είναι απαραίτητη και δεν θα πρέπει να

παρασυρθεί κανείς από την εξαιρετική παρουσία τους σε ομάδες που δεν είχαν να χάσουν τίποτε στη διαδικασία του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, έπαιξαν για να αποδείξουν ότι αξίζουν την επιστροφή τους στον επίδοξο πρωταθλητή, αλλά, αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσουν προσεκτικά όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές και συγκεκριμένα οι ειδικοί του θέματος, οι προπονητές, ότι οι λεγόμενοι τεχνικοί διευθυντές. Διότι στην περίπτωση του ΠΑΟΚ μιλάμε για έναν πρώην διαιτητή.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, καθότι και οι προπονητές κάνουν μεγάλες γκάφες στις επιλογές τους και ορισμένοι δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη, όταν μάλιστα κρίνονται μια σεζόν και ένα ή δύο τίτλοι, μια πορεία στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα χρειαστεί συντήρηση και εξέλιξη μέσα από προσθήκες που δεν θα αλλάξουν άρδην τη φυσιογνωμία του, καθότι έχει αποκτήσει μέγεθος και

ταυτότητα. Είναι η καλύτερη ομάδα που οποιαδήποτε εντυπωσιακή αλλαγή, που δεν είναι καλοζυγισμένη και άμεσα εφαρμόσιμη θα δημιουργήσει θέματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x