Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, ο μοναδικός, σαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Μάτος, το κρύο, τον Φλεβάρη, τον Χατζηισαϊα, τον εγωισμό και δεν ξεχνά τον Τζαβέλλα που αγάπησε με πάθος.

Μια ωραία Κυριακή, που δεν μας απασχολεί το αποτέλεσμα, δεν είναι καν οι λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν και να προβληματίσουν και είναι ένα πρόσωπο που τα πάει θαυμάσια στον επιθετικό του ρόλο και δεν χρειάζεται να ιδρώσει στα μετόπισθεν.
Όλο αυτό μοιάζει με… καλώς τα 3-0! Κάπως έτσι συμπεριφέρθηκε στον περαστικό της Τούμπας, Πλατανθά, ο δημοφιλής για τα κατορθώματα του, κυρίως στην Ευρώπη, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με το κουλούρι Θεσσαλονίκης: Είναι μοναδικός στο είδος του για πολλούς λόγους. Ενας από αυτούς είναι κάθε χρόνο υπάρχει ένας Τζαβέλλας για να τον εκπαραθυρώσουμε και τελικά να τον στείλουμε από εκεί που ήρθε, υπάρχει ένας Χατζηισαϊας να μας θυμίσει ότι κάναμε μια κουταμάρα το περασμένο καλοκαίρι… Και εδώ δένει το, «Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι», όπως είναι το γνωστό θρίλερ.

Ο μετά βαϊων και κλάδων μεταγραφέντας του περασμένου Ιανουαρίου και αξίας 500 χιλιάδων ευρώ, λέγεται ότι ετοιμάζεται για την επάνοδό του, για να αποκατασταθεί η τάξη και η ηθική, καθότι, ανήθικη και αναξιοπρεπής ήταν η συμπεριφορά των ιθυνόντων απέναντί του. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο μίστερ λαθέρ της ομάδας, ο Βαρέλα, στοίχισε ένα καράβι ευρώ (1.4 εκ.) κι ο Χατζηισαίας ήταν μες τα πόδια τους…

Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά, είναι μόνο αληθινά και τα γνωρίζουμε όλοι μας. Αυτό συμβαίνει και με εμένα, που ακούω το σωστό, το οποίο δεν επέλεξα και συγχύζομαι, το αντιμετωπίζω εγωιστικά. Κι από εγωισμούς, με τον Ίβιτς, άλλο τίποτε. Θα μου πείτε αν επιστρέψει ο Χατζηισαϊας, θα ανασκουμπωθεί… Καθίστε να επιστρέψει και τα λέμε. Να παίξει και να δούμε πόσο χρήσιμο είναι που επιστρέφει και ξανά τα λέμε.

Ο Λέο, ο Μάτος, μάτια βγάζει, όπως γνωρίζει πολλά καλά, όταν παίζει η ομάδα του επιθετικά και ως τεχνίτης, που δεν τον νοιάζει και πολύ τι κάνει πίσω, παίρνει παράσημα για τις πραγματικά σπουδαίες επιδόσεις του.

Ο Βραζιλιάνος είναι… Βραζιλιάνος και πολυτιμότερος για αυτά που κάνει και ποτέ νωρίτερα δεν είπε κανείς κουβέντα για αυτά που δεν έκανε. Βλέπετε, αυτό που μετρά και δεν είναι… προνόμιο του ΠΑΟΚ, είναι ποιος τα καταφέρνει καλύτερα και να τον αναδείξουμε MVP. Για τα λάθη του δεν υπάρχει στατιστική ή και να υπάρχει, την… πνίγουμε και επιμένουμε στο θετικό πρόσημο.

Το θετικό λοιπόν, πολύ πιο θετικό από το ψάξουμε να βρούμε τον MVP και άλλες τέτοιες περιττές, ανούσιες απονομές, είναι ότι ο ΠΑΟΚ ζευγάρωσε νίκες, βρήκε νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα και από το 11 πήγε στο 9 της βαθμολογίας.

Ένα χαμόγελο, μερικά ευχάριστα διαστήματα ποδοσφαίρου που έλειπαν καιρό τώρα από το ελληνικό ρεπερτόριο και να… πάψουμε να παίζουμε μόνο στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα διότι αν περιμένουμε και πάλι την Ευρώπη για να διακριθούμε, θα μας φάει το κρύο μέχρι τον ερχόμενο Φλεβάρη (φάση των «32»).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x