Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, ο Παπαθεοδώρου και η αμφισβήτηση

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, τον ΠΑΟΚ και τη νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακό και την αμφισβήτηση της Θεσσαλονίκης.

Είναι πολύ εύκολο και, ταυτοχρόνως, επικίνδυνο να υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου μετά από μία νίκη σαν αυτή με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είχε τους περισσότερους λόγους να νικήσει ένα σπουδαίο αντίπαλο, όχι μόνο γιατί υπήρχε ο Γκος κι ο Τζάκσον, που έχουν φρεσκάρει την ομάδα. Η συνδρομή των υπολοίπων σε πολλές κρίσιμες στιγμές, όταν το θηρίο ήταν έτοιμο να αντεπιτεθεί και να καθαρίσει το παιχνίδι, ήταν καθοριστική.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Θα ήθελα, όμως να σταθώ στον προπονητή, που οι περισσότεροι, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, δεν ήθελαν να τον συμπεριλάβουν στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας επί του Ολυμπιακού. Κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι βέβαιο ότι αυτή η διαπίστωσή μου, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει αμφισβήτηση για τις ικανότητές του, από το ξεκίνημα. Ειδικά όταν δεν είχε καταφέρει να σταυρώσει νίκη η ομάδα του και πήγαινε από σφαλιάρα σε σφαλιάρα.

Δεν είναι μέλος της σαλονικιώτικης μπασκετικής κοινωνίας, είναι καινούργιος και μακριά από την εικόνα που πρέπει να έχει ένας προπονητής (μη με ρωτάτε ποια είναι ακριβώς…) όπως τη θέλουν οι απαιτητικοί, λίγοι, καλοί, ανάποδοι, στραβοί ή περισσότεροι, όλοι τους κοντά στον ΠΑΟΚ, με τον τρόπο του ο καθείς. Όχι ότι δεν χάνουν αγώνα της ομάδας και γεμίζουν το γήπεδο, αλλά, την έγνοια της την έχουν…

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν διαθέτει στηρίγματα, δεν έχει δημιουργήσει φίλους και ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις αρκετούς που δε θα σε συμπαθήσουν, διότι αυτό τους είναι πιο εύκολο για να εκφράσουν την άποψη τους για την ομάδα.

Δηλαδή, «τι κάνει αυτός ο άσχετος;» κι άλλα τέτοια.

Δεν είναι κακό, όλο αυτό το τελευταίο και συμβαίνει σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Είναι όμως άδικο που διαπιστώνεται ότι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος που παίρνει το ελάχιστο από μια νίκη ή μερικές νίκες στη σειρά και ενώ οι προδιαγραφές της ομάδας του είναι για να βρίσκεται εκεί που τη συναντήσαμε στην ανατολή της φετινής σεζόν, πολύ χαμηλά.

Το μόνο που κουβαλά και είναι βαρύ, είναι το όνομα και ορισμένα εμβληματικά πρόσωπα, με μικρές και μεγάλες αδυναμίες, που, ωστόσο, δεν υπάρχουν αντιστοίχως σε άλλες πολύ πιο πλούσιες ομάδες. Κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που την κρατά σταθερή και συμπαγή και δεν σκορπίζει σε κάθε δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Είναι που κράτησε τον Μαρκόπουλο οκτώ χρόνια στον πάγκο και έτσι πρέπει να κάνουν οι ομάδες που θέλουν να παρουσιάζουν μια ομαλή εξέλιξη και κυρίως πρόοδο. Ή απλά μια σταθερότητα που κι αυτή είναι μια επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x