Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ ψηλά, η ΕΠΟ, επίσης στα… ψιλά

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που έπιασε κορυφή με ανατροπή, για την ΕΠΟ και τον Σαββίδη που την στήριξε αλλά, και… δεν την στήριξε.

Καλά, το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι τίποτε σπουδαίο. Θα μου πεις, ποιος έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο πρώτο τρίτο του πρωταθλήματος; Κανείς. Μα κανείς.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Και οι καλύτεροι, στα χαρτιά, είναι πονόματος. Στην καλύτερη τους, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, θα παίξουν ένα δεκάλεπτο με τρεις καλές φάσεις και εκεί ολοκληρώνεται η σεμνή τελετή.

Βέβαια, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, έχουν ακόμη την Ευρώπη. Σε λίγο, που θα απαλλαχτούν, θα είναι πιο φρέσκοι στο πρωτάθλημα κι αυτό κρατήστε το, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας.

Ο ΠΑΟΚ του Ατρομήτου είναι ομάδα που δεν είχε δα και τίποτε καλύτερο να παρουσιάσει από αυτό που γνωρίζουμε, είναι στην πρώτη θέση με την ΑΕΚ και έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να κόψει πρώτος το νήμα.

Αν θα πρέπει να μιλήσουμε για αγώνες που θα κρίνουν, όχι τόσο βαθμολογικά, όσο γενικότερα στην εικόνα, την εξέλιξη και πορεία του ΠΑΟΚ, είναι οι επόμενοι δυό. Είναι εκτός έδρας, είναι ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την σοβαρή του ασθένεια και να την εξαλείψει με θετικά αποτελέσματα, που δεν είναι τίποτε λιγότερο από έξι βαθμούς. Τρεις στη Νέα Σμύρνη, τρεις και στην Ξάνθη.

Τέλος, η συζήτηση για τις απουσίες του Ατρομήτου μοιάζει με παγίδα. Όχι τόσο για μένα, όσο για αυτούς που θα ειρωνευτούν και θα στηρίξουν την επικράτηση του ΠΑΟΚ με αποδεκατισμένο αντίπαλο.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι και η συζήτηση για το πέναλτι. Αν ήταν το πέναλτι ή δεν ήταν… πολύ πέναλτι για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ. Όλο αυτό είναι ανόητο.

Πιο ανήθικο είναι που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν ο τρόπος είναι ο ίδιος με του… Ολυμπιακού του παρασκηνίου. Χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα πάρει ένα ή δύο ή τρία πέτσινα πέναλτι η ομάδα τους. Ο σκοπός είναι να δουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια.

Αυτό προφανώς δεν είναι υγειές. Ούτε κι αυτό που ζούσαμε ή εξακολουθούμε να το ζούμε αλλά, το έχουμε βαφτίσει εξυγίανση και βελτίωση…

Εδώ θα ακουμπήσω σε αυτό που άκουσα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ περί ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, λόγω της συμμετοχής στις πρώτες θέσεις του Ατρομήτου.

Να ρωτήσω λοιπόν, πόσο ανταγωνιστικό θα εξακολουθεί να είναι αν τυχόν, σε δύο ή τρεις Κυριακές, διαπιστώσουμε ότι ο Ατρόμητος έχασε πέντε θέσεις και εμφανίζεται χαμηλότερα στη βαθμολογία;

Σχετικά με την ΕΠΟ και την πρώτη επίσημη εμφάνιση του αγαπητού Βαγγέλη Γραμμένου:

Να θυμίσω ότι ο Ιβάν το είπε ξεκάθαρα, «ο Βαγγέλης είναι δικός μας». Και δεν εννοούσε κανέναν άλλο Βαγγέλη. Από τους γνωστούς Βαγγέληδες, δεν εννοούσε ούτε τον Βαγγέλη Γερμανό, ούτε τον Βενιζέλο, ούτε τον Βαγγέλη που φώναζε ο αείμνηστος και αμίμητος Χρόνης Εξαρχάκος, για να κλείνει αυτόματα η πόρτα.

Αρα, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, το να ερωτάται ο πρόεδρος της ΕΠΟ για το αν στηρίζεται από τον Σαββίδη, δεν χρειάζεται να προσβάλλεται. Στη θέση του δεν θα επιχειρούσα καν να αποποιηθώ της σύνδεσης που υπάρχει με τον Σαββίδη ή ακόμη και με τον Μελισσανίδη. Με τον Μαρινάκη, δεν είναι. Να σας συμπληρώσω σε αυτό: δεν θα μπορούσε να είναι.

Αλλά, αυτή η αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγουμε από το περιβάλλον που μας στήριξε και τελικά οδήγησε σε μια νέα διοίκηση την ΕΠΟ, είναι αποτυχημένη. Είναι προτιμότερο να κάνουμε όλοι μαζί μια συμφωνία και να μην θίγουμε τέτοιο θέμα, με ποιον είναι ο Γραμμένος ή με ποιον ήταν τουλάχιστο μέχρι να αναλάβει την προεδρεία κερδίζοντας τις εκλογές.

Τα όσα αναφέρονται για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο του Σαββίδη, στη Θεσσαλονίκη, επίσης, όσα έχουν να κάνουμε με την μετακόμιση της εθνικής ομάδας σε Καυτανζόγλειο ή κάπου αλλού, εκτός Αθηνών, εκτιμώ ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να ξεβολευτούν οι παίκτες αν φύγουν από το Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x