Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το… άλλο πρωτάθλημα που δεν ήθελε να παίξει ο ΠΑΟΚ το ρόλο του πρωταγωνιστή και σήμερα θα πρέπει να το έχει σκυλομετανιώσει.

Παλιά το λέγανε «επαγγελματική νίκη» αλλά, θυμάμαι το επέλεγαν επειδή ήθελαν να καλύψουν τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Όπως κάνουν σε μικρότερο βαθμό και τώρα, οι περισσότεροι από τους οπαδούς- ρεπόρτερ. Συνήθως βλέπουν αυτό που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, αλλά, όχι ότι θα το φωνάξουν. Γιατί να φωνάξουν για παράδειγμα ότι με μια στραβοκλωτσιά θα μπορούσε να φύγει με δυό βαθμούς λιγότερο ο ΠΑΟΚ από το χωράφι των Ιωαννίνων;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να φωνάξουν για τις αδυναμίες στις πτέρυγες και τις ανοργανωσιές που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι σε αντίπαλο που είχε μεγαλύτερα προβλήματα στο δικό του γήπεδο…

Δεν είναι αυτό το θέμα μας, τελικά.

Είναι ότι με τη νίκη που έγραψε στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΟΚ βρίσκει το θάρρος να μπει στις ομάδες που έχουν λόγο στην πεντάδα κι αυτό είναι μόνο το πρώτο δείγμα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι πολύ καλύτερος από όλους αυτούς που κυκλοφορούν στη Σούπερλιγκα; Και μάλιστα δείχνει ότι είναι αρκετά πιο μπροστά σε όλους τους τομείς και δεν το εκμεταλλεύεται επαρκώς. Κακώς, βέβαια… Γιατί αν τυχόν είχε συμβεί το αντίθετο και είχε κλείσει τις πληγές του Κλάους ή όποιου άλλου δεν ταιριάζει στην ομάδα από την αρχή, αν δηλαδή είχε τη σοφία ο προπονητής και εκείνος που ήταν διαιτητής και τώρα κάνει τις μεταγραφές, σίγουρα θα βλέπαμε άλλο πρωτάθλημα.

Αυτό ξέρω εγώ… Ότι στην ουσία έχει χαθεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δούμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα και αυτή την πιθανότητα, για να μην σας πω βεβαιότητα, ο ΠΑΟΚ της… συμπεριφέρθηκε βάναυσα.

Δεν είχε ούτε τις άμυνες, ούτε και τις λογικές να κάνει πρωταθλητισμό.

Τι λέω τώρα; Πρωταθλητισμό; Κι ο Ολυμπιακός είναι καιρό τώρα στο… νταμπλ σκορ;

Παρ΄ το αλλιώς και δες πόσο θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχε στρωμένη ομάδα από την αρχή και δεν είχε καταντήσει στην ενδέκατη θέση με ανώριμες επιλογές και εσωτερική αναστάτωση, δήθεν υπαιτιότητας Τζαβέλλα.

Ωραία η νίκη στα Γιάννινα. Ωραία θα είναι να διατηρήσει την πορεία του σταθερή και να δημιουργήσει τη δική του διαφορά από όσους νομίζουν ότι μπορούν να τον ανταγωνιστούν.

Α, και εκείνο με το κύπελλο, καλό ακούγεται. Με προσοχή για να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x