Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της εμπιστοσύνης και του αυτονόητου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να πείσει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να τον εμπιστευτούμε στην προσπάθεια του να κερδίσει κάτι από τη φετινή του πορεία.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Οι μέρες των θλάσεων και της εμπιστοσύνης. Τέτοιες μέρες ήταν οι πρώτες του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ, ο οποίος υπό τη… συνθήκη του νεαρού προπονητή, χωνεύει ένα σωρό προβλήματα, ίσως μεγαλύτερα από όσα συνάντησε μέχρι σήμερα η σύντομη ιστορία του Ιβάν Σαββίδη.

Σε άλλες περιπτώσεις, σύντομη και δυσάρεστη θα ήταν και η ιστορία του Κροάτη προπονητή, αλλά, προφανώς δεν είναι λύση μια ακόμη αλλαγή προπονητή που έτσι κι αλλιώς, όπως αποδείχθηκε από τις προηγούμενες, δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ανάκαμψη της ομάδας.

Αυτή τη φορά βέβαια, υπάρχει η στήριξη του Αρνεσεν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διότι είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν ήταν ο Δανός να κρατά γερά τον προπονητή και υποστηρίζει όλες τις επιλογές του.

Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, είναι σίγουρο ότι, αν σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει… γυρισμός, ο Αρνεσεν θα κάνει πίσω και κάπου εκεί θα χαθεί ένα μεγάλο στοίχημα. Διότι κι ο Αρνεσεν θα έχει χρεωθεί μια αποτυχημένη επιλογή (του Τούντορ) και ίσως διαταραχθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που στοιχίζει στον ΠΑΟΚ ένα εκατομμύριο και βάλε το χρόνο. Και ο ΠΑΟΚ θα έχει μπει πλέον σε μια διαδικασία με αλλαγή στο προπονητικό τιμ που πολύ δύσκολα θα αποδώσει.

Αυτό το σενάριο, που ίσως ήταν απόλυτα… συζητήσιμο σε ένα σημείο της πορείας του φετινού ΠΑΟΚ, ας το αφήσουμε πίσω μας.

Και πάλι για εμπιστοσύνη θα μιλήσουμε:

Ο ΠΑΟΚ δεν εμπνέει, λοιπόν, εμπιστοσύνη για να υποστηρίξει πλάνο κατάκτησης κυπέλλου ή ακόμη και πρόκρισης στον τελικό. Ούτε και το πλάνο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης φαίνεται να είναι προσιτό. Είναι θέματα που απασχολούν τον Σαββίδη, που υποτίθεται ότι έδωσε κατεύθυνση και απαίτησε αυτές τους δύο στόχους.

Στην ουσία δεν χρειαζόταν να τους απαιτήσει. Ούτε καν να τους υπενθυμίσει. Είναι το αυτονόητο. Αλλά, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μακριά από τον αυτονόητο και δεν δείχνει σημάδια ότι μπορεί να τα καταφέρει. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και προφανώς η αγωνιστική του φιλοσοφία, που δεν μπορεί κανείς να την εντοπίσει, όσο περνά ο καιρός και κυλούν οι αγώνες. Μετά από έξι και πλέον μήνες δουλειάς, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για την ταυτότητα της ομάδας, αλλά, αυτό που κυριαρχεί είναι αν ο Τούντορ παίζει 3-5-2 ή κάτι άλλο για να χωρέσει όλους τους παίκτες.

Το 2015 αποσύρεται και ο ΠΑΟΚ σώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφορά από όσους προηγούνται στην κατάταξη για τις θέσεις των πλέι –οφ. Δεν είναι όμως η εικόνα του που πείθει ότι θα καταφέρει να τους κερδίσει και να τους αποπέμψει για να μπει στα πλέι –οφ με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x