Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της Σπαρτάκ και του Europa League

Ο Γ.Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για να… προσγειωθούμε, για να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις αφού δεν παρέχονται στον προπονητή οι απαραίτητοι παίκτες και για να προετοιμαστούμε ενόψει Σπαρτάκ

Ποιος δεν επιθυμεί τον πρώτο αριθμό του λαχείου; Κι αν είναι τζακποτ ακόμη καλύτερα. Θα μου πείτε χρείαζεται τόση τύχη για να περάσει ο ΠΑΟΚ από την Σπαρτάκ; Ε, εδώ που τα λέμε, μια δόση τύχης την χρείαζεται. Και μην ακούτε που ζητωκραυγάζουν από την εντυπωσιακή επικράτηση στη Βασιλεία.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Το ότι πήρε διαστάσεις πανηγυρικές μια πρόκριση που είχε τελειώσει από το 0-1, είναι λόγος για να τη διαχειριστείς και να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, κι όχι να κτίσεις μέχρι την είσοδο στους ομίλους. Να είμαστε σοβαροί. Για να φτάσεις στους ομίλους, δεν θα ήταν η Βασιλεία, με τη σημερινή της μόρφωση, που θα έπρεπε να αποκλείσει ο ΠΑΟΚ. Όλοι μας περιμένουμε ένα και δυο μεγέθη μεγαλύτερες ομάδες, πολύ πιο πλούσιες, με ποδοσφαιριστές που ίσως δεν έρθουν ούτε όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Κι αυτά με τον Σαββίδη που ξοδεύει χρήματα αλόγιστα, να μην το συζητούμε συχνά. Οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και αποτυπώνονται στις επιλογές. Ναι, έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει κάνει ένα σπουδαίο άλμα. Πολύ σημαντικό και εύχομαι να υπάρξει συνέχεια.

Φέτος, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει σε μια ακόμη πρόκριση, θα θεωρήσω ότι έφτασε στο ταβάνι του και δεν έχει άλλο... Θα πάει στους ομίλους του Europa League και μέχρι εκεί. Θα ξεχάσουμε τι προηγήθηκε, αν αποκλείστηκε από τη Σπαρτάκ ή από μια ακόμη καλύτερη ομάδα. Θα απολαύσουμε το... ταξίδι, μέχρι τον Δεκέμβριο ή και λίγο παρακάτω, άντε μέχρι το Μάρτιο για να γράφουμε περί της ευρωπαϊκής του καταξίωσης. Κι ο ΠΑΟΚ ίσως προσθέσει μια δυο αξιόλογες μεμονωμένες επιτυχίες.

Αυτό και τέλος. Δεν είναι λίγο, αλλά, το πολύ είναι... πολύ παραπάνω. Και για να το εξασφαλίσεις, θα πρέπει να είσαι τόσο δυνατός ώστε να μην λείψει ο Βιεϊρίνια και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου επειδή δεν έχεις αντικαταστάτη, όπως τον θέλει ο Λουτσέσκου.

Για το αριστερό μπαμ έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τόπος μεγάλο που δεν αποκλείεται να περάσει τη Σπαρτάκ και κανείς να μην μεριμνήσει ώστε να αποκτηθεί τελικά ένας απαραίτητος ποδοσφαιριστής. Κι ο Μιχελ με τον Ιβάν, θα συζητούν και θα αναρωτιούνται, τι να τον κάνουν έναν ακόμη αριστερό μπαμ, αφού τα παίρνουμε τα παιχνίδια χωρίς αυτόν...

Τις αντοχές αυτής της ομάδας δοκιμάζουν οι άνθρωποι που τρέχουν τον υποτιθέμενο σχεδιασμό που ως μεγαλύτερο ανέκδοτο κυκλοφορεί με τον επιθετικό προσδιορισμό "έγκαιρος".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x