Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, το VOICE και η Φιορεντίνα των ανένταχτων

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για μια ιστορική νίκη στη Φλωρεντία, το Voice του Γκάρι Ροντρίγκεζ και τον επίλογο σε μια ευρωπαϊκή πορεία που ίσως κριθεί σε λεπτομέρειες…

Στο δικό του Voice, «γύρισαν» και οι τέσσερις κριτές και έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν στο φινάλε διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με ομάδα που ήθελε να μπει στο παιχνίδι.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Στις μέρες που η κρίση της στιγμής μπορεί να καθορίσει μια ολόκληρη καριέρα, μια συγκυρία και ένα γκολ καθυστερήσεων, μπορεί να διπλασιάσει τα κέρδη από την Ευρώπη, αλλά, κυρίως να σώσει μια χαμένη παρτίδα στο μακρινό Μπακού με ομάδα ανένταχτων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια νίκη στο Αρτέμιο Φράνκι, είναι κάτι παραπάνω από ιστορική. Όχι βέβαια επειδή είναι η πρώτη επί ιταλικής επικράτειας. Αυτά είναι ανόητες διαπιστώσεις των μαθηματικών που έμαθαν να ζουν με τις παραδόσεις και να μην… ακούν ποδόσφαιρο, όπως ακούγεται όταν η μπάλα πηγαίνει πάσα-πάσα μέχρι τα αντίπαλα δίχτυα.

Όλοι θα θυμούνται δύο μπουρδουκλιές του Ροντρίγκεζ και μια σουτάρα που άφησε άγαλμα τον Λετσερίνι και έστειλε τον Σόουζα σε νέα ιερά εξέταση από τους λιγοστούς φίλους των βιόλα.

Και τι μας νοιάζει; Έτσι κι αλλιώς είναι καιρό τώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ο ΠΑΟΚ της Φλωρεντίας θα μπορούσε να είχε χάσει με πολλά γκολ, θα μπορούσε να είχε βάλει ένα ακόμη, πολύ νωρίτερα από την ώρα που πήρε τη νίκη με το 2-3. Ήταν προφανές ότι υπήρχε διάθεση, μεγαλύτερο πάθος για να βγει στην κόντρα όχι για να κερδίσει μέτρα, αλλά, για να σκοράρει και να πάρει ότι καλύτερο θα του έδινε η προσπάθεια στο χορτάρι.

Ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος για την αποστολή που ανέλαβε, εφόσον δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Δεν είχε να χάσει τίποτε απολύτως. Τι κι αν έχανε από την Φιορεντίνα; Θα ήταν μια ακόμη αποτυχία, η απόλυτα προβλέψιμή και κανείς δεν θα χρέωνε ούτε τον Ίβιτς, ούτε τους ποδοσφαιριστές για μια αποτυχία.

Η ζωή θα συνεχιζόταν στην Ελλάδα, με ένα ακόμη τυπικής διαδικασίας ευρωπαϊκό παιχνίδι, στις 8 Δεκεμβρίου κι όλα καλά…

Θα μιλούσαμε για μεταγραφές, για κύπελλο, αφού το πρωτάθλημα του… φεύγει. Θα μιλούσαμε για του… χρόνου.

Όχι ότι τώρα έχει στα δόντια ένα εισιτήριο για τους «32». Όχι, βέβαια. Ας δούμε πως θα κυλήσει η τελευταία αγωνιστική, διότι δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι η Φιορεντίνα θα τα καταφέρει στο Μπακού. Εκεί, οι… Ναγκόρνο Καραμπάχ , συνήθως φανατίζονται και έχω την εντύπωση ότι οι Ιταλοί δεν θα περάσουν ευχάριστα.

Αφήστε που όλα ξεκινούν κι από το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, με τη Σλόβαν, στην Τούμπα και μη τυχόν θεωρήσει κανείς ότι θα κερδίσουν μόνο οι φανέλες.

Και στο χειρότερο σενάριο, της τριπλής ισοβαθμίας, με Καραμπάχ και Φιορεντίνα, τα γκολ θα μετρήσουν και ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει εύκαιρα. Του λείπουν για να συναγωνιστεί τους Ιταλούς…

Όλα είναι λοιπόν ανοικτά. Εκτός του αγώνα που τέλειωσε στην Φλωρεντία και είναι σημείο αναφοράς μέσα σε ένα σωρό ανούσιες, προβληματικές εμφανίσεις και αποτελέσματα σκέτη πίκρα…

Όχι ότι με την εμφάνιση έθελξε. Το θέμα είναι ότι πήρε αυτό που έπρεπε. Το αποτέλεσμα θα μείνει ως ιστορία, ακόμη και αν δεν προκριθεί ο ΠΑΟΚ. Που θα είναι δυσάρεστο αφού θα μείνει εκτός Ευρώπης η ομάδα που νίκησε το φαβορί του ομίλου στο γήπεδό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x