Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός και οι μεταγραφές

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις συγκρίσεις με τη Ροστόφ και τον Ολυμπιακό και την εικόνα των νέων ποδοσφαιριστών στην Τούμπα.

Αιτία κατάθλιψης έγινε η τεσσάρα της Ροστόφ και η πρόκριση σε βάρος του Αγιαξ. Οι Ρώσοι πέταξαν εκτός Champions League μια παραδοσιακή δύναμη, όπως θα μπορούσε να είχε καταφέρει κι ο ΠΑΟΚ, αν είχε έναν τουλάχιστο έμπειρο εκτελεστή, είτε δίπλα στον Αθανασιάδη είτε αντί του Αθανασιάδη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όπως συνηθίζεται, ο Σαββίδης ή όποιος άλλος αποφασίζει για τις μεταγραφές, δεν φροντίζει να ενισχύσει την ομάδα του επαρκώς και δεν πείθει τελικά ότι επιθυμεί να φτάσει στα επίπεδα της Ροστόφ, την οποία, σημειωτέον, την έχει πριμοδοτήσει αδρά. Για να μην πούμε ότι κάνει κουμάντο ως σκιώδης διοίκηση…

Η Ροστόφ δεν είναι ΠΑΟΚ. Είναι κάτι πολύ πιο ακριβό και πολύ πιο ποδοσφαιρικά ακριβές. Εξ ου και τα κατορθώματά της, φτάνοντας στους ομίλους Champions League. Με έσοδα, με ποδοσφαιρική αναγνώριση και ό,τι άλλο προκύψει από μια σειρά αγώνων που θα δοκιμαστεί σαν την Σταχτοπούτα της διοργάνωσης.

Μην αγχώνεστε εντέλει. Δεν είναι δίκαιο προς τον ΠΑΟΚ, κυρίως. Η Ροστόφ απέκλεισε τον Άγιαξ, αλλά, το μόνο που της λείπει είναι η αναγνώριση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, από τώρα και στο εξής. Όλα τα άλλα τα έχει.

Το κεφάλαιο Ροστόφ δεν θα απασχολήσει περισσότερο, σε συνάρτηση πάντα με τον αποκλεισμό του Άγιαξ.

Απασχολεί η άνετη επικράτηση με πολλά θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ επί της Τιφλίδας. Αλλά, όχι εμείς, όλος ο κόσμος διαπιστώνει, ακόμη και σήμερα, που γνωρίζουμε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δηλαδή, η δεύτερη μεγάλη φετινή ευκαιρία του ΠΑΟΚ να φτάσει σε διάκριση, υπάρχουν κενά και αρκετοί από τους νέους ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι. Και ποιος μας εγγυάται ότι θα είναι έτοιμοι, σε κάποιο σημείο της σεζόν; Προφανώς όσοι τους επέλεξαν.

Όσοι επέλεξαν δέκα σχεδόν ποδοσφαιριστές και από αυτούς δεν σταματήσαμε να ακούμε μόνον για τον Μάτος. Και τον Κρέσπο να έπεται.

Αυτά. Εδώ σταματάμε και αλίμονο αν τυχόν αναπολήσουμε όσους έχουν εκδιωχθεί. Αλίμονο. Δεν θα έχει γίνει ούτε ένα βήμα εμπρός.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται, μπροστά στην πρόκληση της φετινής εγχώριας σεζόν, να είναι αρκετοί όσοι είναι έτοιμοι από την αρχή, για να φτάσουμε σε ανατροπή.

Εδώ θέλω να πω ότι μπορεί η εικόνα του Ολυμπιακού να είναι τραγική και να ανοίγει την όρεξη των υπολοίπων, αλλά, ποιος είπε ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι για να του δώσουν από τώρα το πρωτάθλημα;

Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός κάνει τώρα τις μεταγραφές του και ο ΠΑΟΚ τις έχει ολοκληρώσει με ανοικτό το ενδεχόμενο να επενδύσει ένα μέρος από τα χρήματα του Λούκας ή ακόμη και του Νομπόα σε έναν επιθετικό-προσωπικότητα. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Μακρύς ο δρόμος, λοιπόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x