Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του Μπράνκο, του Μίχελ και των άλλων… αποδημητικών

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.grγια Μίχελ και Μπράνκο, για Ιβάν και Γιωργάκη, για το τέλος του πρωταθλήματος.

Θα περίμενε κανείς ο επόμενος, του Μίχελ, να είναι ένα όνομα που είχε πίσω του μια πορεία σε μεγάλα κλαμπ, όπου θα είχε διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο με σεβαστό μέγεθος. Όχι τον Μάριο Μπράνκο της Βίσλα, της Χάιντουκ, της Εστορίλ και κάτι άλλων λοιμών της Ευρώπης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Γιατί, το να καταλήγεις στον Μπράνκο από τον Μίχελ και τον Άρνεσεν και καλά, τον πολυπράγμονα Τσιστιακόφ, είναι ολίγον από… ξεπεσμός. Αλλά, ας μην είμαστε υπερβολικοί και πολύ περισσότερο να διατηρήσουμε τη διακριτικότητά μας για όλους αυτούς τους αποδημητικούς. Να φωνάξουμε αργότερα, κι όταν θα έχουμε δείγματα της δουλειάς του νέου… Μίχελ, πρώην, λένε, δημοσιογράφου, σε πορτογαλική εφημερίδα.

Να δούμε τι θα προκύψει από την παρουσία του, ποια θα είναι η σφραγίδα του Πορτογάλου, ποια θα είναι η συνέχεια του Μίχελ, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ μάτωσε για να γίνει ομάδα, ξόδεψε πολλά και περιμένει φέτος να πάρει έναν άτιμο τίτλο.

Η συνθήκη που επέβαλε την αντικατάσταση του Μίχελ, που ουσιαστικά δεν είναι ακριβώς αντικατάσταση, αλλά, απλά, διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό συνεργασίας με τον Σλοβάκο, ως εξωτερικός συνεργάτης, είναι μάλλον θέμα λήξης της χρονικής διάρκειας με την οικογένεια Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.

Να σας πω, ο Μίχελ, πέρα από τα ξεσπάσματα και τις υπερβολικές και πρωτόγνωρες αντιδράσεις του, οι οποίες κόστισαν στον ΠΑΟΚ, κι όλοι το καταλαβαίνουμε, ήταν ένα σημαντικό όνομα για να τοποθετηθεί μαζί με την ομάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη. Ήταν ένα αξιόπιστο μέγεθος. Ασχέτως αν δεν το είχε το ποδοσφαιρικό όσο θα ήθελαν οι Σαββίδηδες.

Ο Μπράνκο είναι στην εξέλιξη και τώρα είναι μπροστά σε μια πρόκληση. Είναι μικρός και θα μεγαλώσει κι αυτό δεν ήταν το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, που θέλει να επανατοποθετηθεί και ευρωπαϊκώς, εφόσον του χρόνου θα είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Αυτό το… κοντόφθαλμο της επιλογής Πορτογάλου, επειδή… Πορτογάλος είναι κι ο αρχιδιαιτητής, είναι ελαφρώς για γέλια.

Να το απομονώσουμε και να μην ασχοληθούμε.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη για κάτι καλύτερο και πιο ποδοσφαιρικό του Μίχελ, δεν το έχει, ίσως το δημιουργήσει, να δούμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.
Δεν θα βγάλουμε (άλλα…) βιαστικά συμπεράσματα.

Πάντως, αν θα πρέπει να μας δώσει μια γερή γεύση, ο γερασμένος ΠΑΟΚ, είναι καιρός να κάνει αυτό που πρέπει και να φρεσκαριστεί. Τα χρήματα θα είναι αρκετά, ίσως το επόμενο καλοκαίρι, αλλά, μια καλή αρχή μπορεί να γίνει το Γενάρη. Και να μην ακούω τις ανοησίες για ορισμένους Έλληνες που δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν άλλον, εκτός από αυτούς που τα έχουν καλά με τους μάνατζερ και τους κάνουν τα χατίρια. Όχι τίποτε πονηρό, απλά, υπάρχουν συμπάθειες και προτιμήσεις.

Αυτό που θα πρέπει να είναι στην πρώτη σειρά, πέρα από τα παραπάνω, είναι ότι δεν υπάρχει πρόωρο τέλος στη διαδικασία του πρωταθλήματος. Θα τελειώσει κάπου εκεί, στις τελευταίες αγωνιστικές. Για πολλούς λόγους, όχι σώνει και καλά, επειδή θα του την έχουν στημένη, του ΠΑΟΚ, θα πρέπει όλοι να είναι όσο προσεκτικός είναι ο Ιβάν. Και προσπαθεί να συμμορφώσει και τον… δραστήριο Γιωργάκη.

Πολύ σημαντικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x