Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του Πέλκα παίρνει πρωτάθλημα

O Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Πέλκα, τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τη «διασταύρωση» της επιτυχίας, τα περί Ελλήνων πρωταγωνιστών.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Αυτό που έλειπε από τον Πέλκα των προηγούμενων εμφανίσεων ήταν η ωριμότητα με την οποία αντιμετώπισε το παιχνίδι τόσο στις κρίσιμες στιγμές με τα ωραιότατα γκολ, όσο και στο υπόλοιπο της συμμετοχής του σε ένα παιχνίδι ολοκληρωτικής επικράτησης, που μοιάζει με επαρκές δείγμα πρωταθλητή της σεζόν που διανύουμε.

Το ότι δεν θα περίμενες το καλοκαίρι, ένας Πέλκας, λίγο ο Λημνιός με μια και… μισή καλή εμφάνιση, ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, να καθοδηγούν τον ΠΑΟΚ, είναι άλλο… κεφάλαιο κι ας απασχολήσει λίγο παραπάνω αυτή την περίοδο τον παραιτηθέντα και… παραμείναντα Μίχελ κι όποιον άλλον έχει λόγο στις μεταγραφές.

Εγώ δεν τον επικεντρώνω στο ελληνικό στοιχείο και όλα αυτά τα γραφικά που δήθεν μας ικανοποιούν για να νοιώσουμε μεγαλύτερη σιγουριά ως εγχώριες ποδοσφαιρικές διάνοιες.

Αν αυτοί οι δυο-τρεις Έλληνες και ειδικά στη θέση του πρωταγωνιστή στην «τεσσάρα» με τον ΠΑΟ, Πέλκα, ήταν μαύροι από τη Μοζαμβίκη, εξίσου μεγάλος θα ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που αποζημιώθηκε περιμένοντας τρεις μήνες για να πάει στην Τούμπα, πρώτη φορά για τη σεζόν του πρωταθλητισμού. Του πιο πραγματικού πρωταθλητισμού που έχει συμβεί ποτέ στον ΠΑΟΚ εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Πριν από καιρό σας είπα επειδή στον ΠΑΟΚ φωνάζουν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα, δεν είναι επειδή το γνωρίζουν. Είναι επειδή τους είπαν έτσι να λένε… Είναι επειδή το επιβάλλουν και μερικές μεταγραφές, ασχέτως αν τελικά δεν αποδίδουν πρωταθλητισμό, αλλά, συνοδεύουν τον Πέλκα και τους παίκτες που ήδη υπήρχαν στην ομάδα. Ξέρετε… Ούτε τώρα θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα το κατακτήσουν. Έχει πολύ δρόμο ακόμη και η νίκη μπορεί να ήταν εμφατική, μπορεί να ήταν σπουδαία, αλλά, δεν εκτοξεύει τον ΠΑΟΚ για να του δώσει προβάδισμα τίτλου. Είναι μια νίκη ψυχολογίας λόγω του ονόματος του αντιπάλου, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται.

Επίσης, είμαι βέβαιος ότι από την «τεσσάρα» δεν θα συγκρατήσει ο Ουζουνίδης τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Μάτος και να αφήσει την ομάδα του πολύ νωρίτερα (από την αποβολή του αφελή Μακ) με «δέκα».

Γνωρίζει ότι τα πράγματα ήταν ήδη πολύ δύσκολα. Και με «δέκα» ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και συχνός –επικίνδυνος- επισκέπτης στην περιοχή του Διούδη.
Επιστρέφω στο πρόσωπο του αγώνα και συμπληρώνω για τον Πέλκα, ότι ωριμάζει μέσα από τις συμμετοχές του και παίζοντας πιο κεντρικά κι όχι στα πλάγια. Δεν θα προοδεύσει αν μείνει εφεδρεία, όπως επέλεγε νωρίτερα ο Λουτσέσκου και επέμενε στον «διαφανή» Ελ Καντουρί.

Είναι μια ταχύτητα πιο γρήγορος και στη σκέψη και γεμίζει παραστάσεις που γίνονται εφόδια για κάθε του ενέργεια.

Η αμφιβολία μου στο πρόσωπο και τις ικανότητες του Πέλκα, έγκειται στη σταθερότητα τόσο της απόδοσης όσο και της συμπεριφοράς του. Δεν θα ξεχάσω πως συμπεριφέρθηκε πέρσι στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Θα το σβήσω οριστικά όσο θα βλέπω τέτοιες παρουσίες, όπως με τον ΠΑΟ. Δεν χρειάζεται να βάζει δυό γκολ.
Ο ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα είναι δύο παράλληλες έννοιες και θα ζητήσουμε σύντομα το δρόμο που θα τις διασταυρώσει. Μην τρελαθούμε. Δεν παίζει μόνος του, έχει ικανούς και έμπειρους αντιπάλους, πολύ σκληρούς για να παραδώσουν τα όπλα άνευ αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x