Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του τελικού, του Πλατανιά και μιας τιμωρίας

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Πλατανιά και τη διαχείριση ενός του επαναληπτικού με τον ΠΑΟ, για την τιμωρία του Ολυμπιακού και τη στάση του Σαββίδη, για τη σταθερότητα που αναζητείται…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η σταθερότητα είναι το ζητούμενο για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, με πολλά νέα πρόσωπα από το καλοκαίρι, μερικά ακόμη σε βασικά σημεία της ενδεκάδας τον Ιανουάριο και ένα σύνολο που είναι υποχρεωμένο να διεκδικεί και να κερδίζει τίτλους.

Η σταθερότητα δεν είναι το πιο απλό από τα στοιχεία μιας ομάδας, δεν προκύπτει εύκολα, όσο υπάρχουν προσθαφαιρέσεις στο βασικό κορμό. Αν μάλιστα, τραυματισμοί και τιμωρίες επιβάλλουν αλλαγές σε πρόσωπα, τότε είναι που η ομάδα απομακρύνεται από ένα σημαντικό στόχο και οι διακυμάνσεις στην απόδοσή της είναι σύνηθες φαινόμενο.

Για τον ΠΑΟΚ της φετινής περιόδου, οι διακυμάνσεις στην απόδοσή του ήταν αυτό ακριβώς που προέκυψε όσο έτρεξε ένα πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι απώλειες επικεντρώθηκαν στην ισχνή βαθμολογική συγκομιδή στο πρώτο μέρος –και πολύ σημαντικό- της κούρσας και ίσως να το πληρώνει μέχρι και σήμερα… Ο Ολυμπιακός, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα, θα τελειώσει πρώτος και θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ με μικρή διαφορά.

Δεν είναι οι -3 που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο, όσο το ξεκίνημα της σεζόν, όταν κατρακύλησε στην ενδέκατη θέση με πολλούς χαμένους βαθμούς.

Τώρα, μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, υπάρχει μια μόνο προοπτική και δεν είναι άλλη από την κατάκτηση ενός τίτλου, δηλαδή, του κυπέλλου.

Το πρωτάθλημα, κι αν άνοιξε η όρεξη στη διοίκηση, για να καρπωθεί αφαίρεση βαθμών- τιμωρία του Ολυμπιακού, είναι ένα εντυπωσιακό σενάριο, αλλά, σηκώνει μεγάλη κουβέντα και δεν είναι αποκλειστικά στην ευχέρεια του ΠΑΟΚ.

Δεν θα εκπλαγώ αν τελικά πιέσει για την τιμωρία του Ολυμπιακού, όπως δεν θα μου κάνει εντύπωση, ίσα ίσα, αν ο Σαββίδης επιμείνει ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να κρίνεται εντός αγωνιστικού χώρου, ως συνέχεια της περσινή του επιλογής, να μην παρουσιαστεί η ομάδα στον ημιτελικό του κυπέλλου (-3).

Όλο αυτό βέβαια, οδηγεί και στον αγώνα με τον Πλατανιά, που κάνει αγγαρεία και δεν συμμετέχει σε ανταγωνισμό θέσης σε πλέι-οφ και, βέβαια, στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟ. Όλο το παιχνίδι είναι η ρεβάνς.

Ενας τίτλος παίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και ο ΠΑΟΚ, εφόσον παρουσιαστεί όσο δυνατός μπορεί να γίνει σε κρίσιμες στιγμές, έχει και την ποιότητα και το κίνητρο να επιστρέψει σε ένα τίτλο μετά από αρκετά χρόνια.

Με την ίδια λογική λειτούργησε κι ο Ουζουνίδης, «αποφεύγοντας» τον αγώνα της Τούμπας, για το πρωτάθλημα και εισέπραξε ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα για τον τελικό.

Ανάλογη διαχείριση απαιτεί κι ο ΠΑΟΚ για να αντιπαρέλθει της άσχημης ήττας από τον αγώνα στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x