Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο πρώτος και καλύτερος ΠΑΟΚ και ένα ακόμη οφσάιντ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα κατορθώματα του ΠΑΟΚ, της πορείας του προς την κατάκτηση του τίτλου και την εύνοια της διαιτησίας, που δεν την έχει -ρε παιδί μου- ανάγκη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Θα πρέπει πλέον να γίνει κτήμα μας και να πάψουμε να εκτιθέμεθα όλοι μας: η εύνοια της διαιτησίας είναι μια υπόθεση που δεν τη διαχειρίζεται αποκλειστικά μια ομάδα, δεν είναι ένα προνόμιο που θα απολαμβάνει μια ομάδα, αλλά, μάλλον δύο και περισσότερες.

Και μία από αυτές είναι κι ο ΠΑΟΚ κι ας μην έχει… παραγγείλει. Πολύ απλά, μπορεί να του προσφέρεται είτε γιατί υπάρχουν διαιτητές που έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει πλέον νέο αφεντικό ή γιατί κάνουν λάθη, όπως γνωρίζουμε ότι γίνονται και συνήθως εύνουν μια μεγάλη ομάδα. Μια μεγάλη επένδυση., όπως γίνεται συνήθως στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο. Είναι ευχάριστο; Είναι δυσάρεστο; Είναι δίκαιο ή άδικο; Όπως και να έχει, αυτό θα είναι το ποδόσφαιρο είτε με εξυγίανση είτε χωρίς εξυγίανση.

Πάντως, για να μην υπερβάλουμε και για να είμαστε δίκαιοι, καλά, το να του δίνεται ένα γκολ στο δεκάλεπτο σε ένα αγώνα που ήδη έχεις ξεκινήσει εντυπωσιακά και δυναμικά, είναι μια βοήθεια. Μεγάλο πρόβλημα θα υπήρχε αν το γκολ, αντιστοίχως, ίσως και με τον ίδιο τρόπο, το είχες δεχθεί από τον ΠΑΣ και το σκορ ήταν 1-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΣ και εκείνο που τον φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία είναι ότι διαθέτει μεγάλο κίνητρο για να πάρει το διπλό.

Είναι ότι αντιμετωπίζει τον αγώνα ως τελικό και σχεδόν φιέστα, μια από όσες θα ακολουθήσουν με΄χρι το τέλος, μέχρι τη στιγμή που θα στεφθεί πρωταθλητής.

Είναι πολύ καλύτερος των αντιπάλων του και αυτό που τον αδικεί είναι ορισμένες στιγμές σαν αυτή του 0-1 στους Ζωσιμάδες, που αν ήμουν διοίκηση του ΠΑΟΚ θα έβγαζα (αν δεν έβγαλε ακόμη…) ανακοίνωση για να γίνει σαφές (όσο μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο) ότι δεν χρειάζομαι κανένα και από κανέναν σπρώξιμο για να πετύχω αυτό που μου αξίζει.

Βέβαια, δεν συνέβη κάτι ανάλογο σε προηγούμενη ευνοϊκή μεταχείριση και ενδεχομένως στον ΠΑΟΚ να το θεωρούν περιττό, αλλά, θα ήταν προτιμότερο να βάλουν τα πράγματα σε μια σωστή και –όσο το δυνατόν- δίκαιη σειρά για να μην παρεξηγούνται.

Προφανώς κανείς δεν θα ήθελε την περιβόητη εξυγίανση να εφαρμόζεται με τους ίδιους όρους για τους οποίους υποτίθεται ότι έγιναν ένα σωρό αλλαγές και ανατροπές στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Μην με παρεξηγείτε. Δεν έχω σκοπό να καλύψω με όλα αυτά την επιτυχία του ΠΑΟΚ, που οδεύει δικαίως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν βρίσκω λόγο για να υποχωρήσει και να παραμείνει ο φτωχός δεύτερος ή τρίτος της παρέας των πρωτοπόρων.

Είναι, επιμένω και επαναλαμβάνω, ο καλύτερος ΠΑΟΚ σε κάθε σύγκριση με τους διώκτες του και είναι πρώτος διότι του αξίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x