Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Σαββίδης υιός είναι… μακριά, είναι ευρωπαίος και -καμιά φορά- δίκαιος

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη και του Θόδωρου Καρυπίδη και πόσο ενισχύουν την αντιπαλότητα των ομάδων.

Ο socialίζων Γιώργος Σαββίδης, ως διοικητικός στέλεχος του ΠΑΟΚ, αλλά, κυρίως ως γιος του ιδιοκτήτη, μέτοχος της ΠΑΕ και σημαίνων πρόσωπο για τα κοινά της λεοφιλέστατης ομάδας, δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει, εξακολουθεί… αμετανόητος και τροφοδοτεί την αντιπαλότητα με κάθε άλλο σύλλογο, εντός και εκτός συνόρων της Θεσσαλονίκης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είτε λόγω του νεαρού της ηλικίας του, των 20 και κάτι Μαϊων του, είτε λόγω της τεραστίας απόστασης που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από τη βάση του, το Ροστόφ, γεγονός που δεν του επιτρέπει να λαμβάνει άμεσα τα μηνύματα και να καταγράφει τον παλμό του κόσμου, όχι μόνο όταν τους συναντά στο γήπεδο, διατηρεί ελαφρυντικά στις «αναγορεύσεις» του, όσο προκλητικές κι αν εκτιμώνται.

Είναι γνωστό ότι αρκετές από τις πιο πομπώδεις αναρτήσεις του, αποδείχθηκαν αποτυχημένες. Επιχείρησε να χαρακτηρίσει «έναν από εμάς (δηλαδή τους παραδοσιακούς ΠΑΟΚτσήδες) τον Τζαβέλλα και μετά από λίγους μήνες τον έδιωξε ο ΠΑΟΚ. Το γιατί δεν θα μας απασχολήσει εκ νέου…

Με τον Ίβιτς «φώναζε» ότι θα μείνει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2022 και ο Ίβιτς δεν στέριωσε ούτε για… τρίτο εξάμηνο. Άλλη μια μπούρδα.

Προκλητικές αναρτήσεις έγιναν κατά καιρούς για Αρειανούς, για Ηρακληδείς, και ερέθισαν τις ευαίσθητες χορδές από όσο αντιλαμβάνομαι, από την προσωπική μου επαφή. Χαρακτηρίστηκαν υπερβολικές κι από τους ίδιους τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να τον προκαλέσει κανείς, για να τοποθετηθεί με ειρωνεία ή με… υποχθόνια διαπίστωση- παρατήρηση, που θα διεγείρει τα οπαδικά πάθη και ενδεχομένως τους ίδιους του παράγοντες των ομάδων, όπως συμβαίνει και με τον Καρυπίδη, του Άρεως.

Δεν πιστεύω ότι αποτελεί πρότυπο που θα ενισχύσει την κόντρα των οπαδών. Αυτό μπορεί να το προκαλέσει ο πατέρας του, στον οποίο άλλωστε ο ΠΑΟΚ στηρίζει το παρών και το μέλλον του και αυτό έχει εκτιμηθεί από τους φίλους της ομάδας.

Ωστόσο, το σκηνικό που ανταλλάσει… φιλοφρονήσεις με τον Καρυπίδη, μου δείχνει ότι το βλέπει ως παιχνίδι, που του επιτρέπεται από τη στιγμή που κανείς δεν επεμβαίνει για να του τραβήξει το αυτί. Το ίδιο να γίνει και για αυτούς που του απαντούν.

Επαναλαμβάνω ότι δεν πιστεύω πως θα γίνει αφορμή για επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς. Ίσως να γίνει αφορμή για να κρεμάσουν ένα ακόμη αηδιαστικό πανό ορισμένοι από τους σκληροπηρυνικούς ανεγκέφαλους και θα αναφέρονται στην οικογένειά του.

Και σε αυτό, ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λιγότερο από το να φανούμε αυστηροί και να ζητήσουμε την τιμωρία των ηλιθίων για αισχρά συνθήματα, είναι καλό, και εμείς στη Θεσσαλονίκη να είμαστε το ίδιο αυστηροί με τα δικά μας αντίστοιχα βίτσια και να μην τα περνάμε στο ντούκου ή –όπως συμβαίνει με τους ηλιθιότερους- το καυχιούνται κιόλας.

Για να κλείσω το θέμα με τις αναρτήσεις του νεαρού Σαββίδη, για τον οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, εφόσον δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά, κάποια μέρα θα είναι αυτός το αφεντικό του ΠΑΟΚ, είναι καλό να σκέφτεται μια δεύτερη φορά όσα αναρτά και για την ομάδα του και για τους αντιπάλους.

Ίσως να μην είμαστε όλοι μας ακόμη όσο… ευρωπαίοι χρειάζεται για να δεχθούμε όσα συχνά διαπιστώνει με αγγλική διατύπωση, κι όχι ελληνική ή έστω ρωσική, στα social media. Ίσως μια μέρα να θεωρούμε ότι όλα αυτά ήταν ένα αθώο παιχνίδι και όχι ανταλλαγή –σχεδόν ύβρεων, που ενοχλεί και ενισχύει την κόντρα στο εσωτερικό της πόλης ή της Θεσσαλονίκης με την Αθήνα. Ίσως να είναι ένα παιχνίδι- μάρκετινγκ σαν πολλά άλλα, για να γίνεται ντόρος και να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις μια συνάντηση με τον Αρη (προσεχώς…), με τον Ηρακλή (επίσης, προσεχώς…), με άλλες ομάδες (πιο σύντομα…).

Υ. Γ. Το χάσαμε δίκαια, που ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, (έτσι νομίζω ότι «έβγαλε» στα social), ήταν μια σπουδαία πρόοδος. Αν και θα μπορούσε να μιλήσει για ορισμένα σημεία που δεν… βόλεψαν τον ΠΑΟΚ, προτίμησε να περιορίσει την κρίση του και ίσως να κοιτάξει στο εσωτερικό της ομάδας για τι ακριβώς φταίει. Κι αυτό το σημειώνω και το πιστώνω στην καρτέλα του, ως απόλυτα θετικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x