Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο σωσίας του Ιβάν Σαββίδη και η εκτόξευση του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για τον Ίβιτς, τον σωσία, τους παίκτες που μένουν και που θα πρέπει να έρθουν για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να εκτοξευτεί.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο σωσίας του Ιβάν Σαββίδη έλεγε ότι θα κρατήσει τον Βλάνταν Ίβιτς στην ομάδα, ως πρώτο προπονητή και μάλιστα, το είχε καημό, να του δώσει την ομάδα από πέρσι, όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας με την Κ-20.

Ο ίδιος άνθρωπος πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται τον Ίβιτς και μάλλον δεν διαφέρει από τον πραγματικό Ιβάν, που αυτόν τον καιρό είναι μέσα στις μεγάλες του χαρές. Παντρεύει τον γιόκα του και επιμένει να τα βλέπει όλα από τη θετική πλευρά, με καμία απολύτως διάθεση να αμφισβητήσει και πάλι έναν προπονητή, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη κρίση…

Είτε ο σωσίας, είτε ο πραγματικός Ιβάν το ζητούμενο είναι ένα: Θα πρέπει να στηρίξει επιτέλους την επιλογή του, να μην περιέλθει σε μόνιμη αμφισβήτηση ένα πρόσωπο που αποτελεί προϊόν παραγωγής του ίδιου του ΠΑΟΚ, το πρώτο επί της θητείας του Ιβάν. Να αποδείξει ότι οι μέρες που πελαγοδρομούσε εν μέσω διαφόρων πιέσεων, από τους μυστικοσυμβούλους του, έχουν περάσει και θα τραβήξει μια γραμμή, έστω και κόκκινη… για να σταθεροποιήσει την ομάδα.

Και πάμε τώρα σε κάτι πιο σημαντικό: Πόσο ανήσυχος μπορεί να νοιώθει ο ΠΑΟΚτσής που ακούει τον Ίβιτς να μιλά για τη διατήρηση του υπάρχοντος ρόστερ και να επιμένει ότι δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές; Πόσο ανησυχητικό είναι να τον ακούς να μιλά για το ρόστερ που τερμάτισε καμιά σαρανταριά πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό; Και η Ευρώπη… Αυτή η ευκαιρία-υποχρέωση που δίνεται στον ΠΑΟΚ να κάνει το άλμα στους ομίλους, εφόσον αποκτήσει παίκτες καλλίτερους ή τουλάχιστον ισάξιους με τους αντιπάλους που θα κληρωθεί και τους οποίους γνωρίζουμε από σήμερα;

Δεν θέλει να φτάσει στην κορυφή; Δεν θέλει ή δεν μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό εφόσον διαθέτει τα χρήματα για να φέρει παίκτες πρώτης σειράς, παίκτες Champions League. Ή μήπως θα επιμείνουμε στην περιβόητη κάθαρση που δεν γνωρίζω αν δίνει πρωταθλήματα και τίτλους, εφόσον δεν διαθέτεις έστω και ελάχιστα καλύτερη ομάδα; Αυτονόητα για όλους όσους δεν έμειναν στους πανηγυρισμούς των δύο ισοπαλιών που έφεραν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση των πλέι-οφ. Δεν σηκώνουν συζήτηση, αλλά, είναι θέμα αποφάσεων και δεν είναι ούτε ο Μάτος ούτε… ό,τι περίσσεψε από την Ντνιέπρ που θα αλλάξουν τις ισορροπίες. Αλλού βρίσκεται η επιτυχία και ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει ακόμη ότι έχει συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα.

Ο Ίβιτς δεν είναι ακατάλληλος για προπονητής στον ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές είναι το θέμα που μπορούν να φτάσουν αυτή την ομάδα και όπως έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να κάνουν ούτε το άλμα ούτε, βέβαια, την υπέρβαση. Εκτιμώντας τις μεταγραφικές κινήσεις θα αντιληφθούμε πού επιθυμεί να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ. Ούτε ο Ίβιτς, ούτε ο Μουρίνιο θα αλλάξουν τη ροή αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά. Για αυτό υπεύθυνος είναι μόνον ένας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x