Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι αφετηρίες και οι μεταγραφές των μάγων στον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει για αφετηρίες πρωταθλητισμού που θα προκύψουν αν τυχόν ο Σαββίδης ξοδέψει για μεγάλους ποδοσφαιριστές κι όχι για τους μάγους που ψάχνει σε μέτρια πρωταθλήματα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι που λέμε ότι μια ομάδα θα πρέπει να έχει σταθερότητα, να αποκτήσει ταυτότητα και να αποφεύγει από ένα σημείο και έπειτα είτε τις σπασμωδικές κινήσεις σε μεταγραφές είτε, πολύ περισσότερο τις υπερβολικές σε αριθμό αναδιαρθρώσεις στο υλικό της. Να φτιάξει σε δύο το πολύ τρία χρόνια ένα κορμό, να κάνει διορθωτικές κινήσεις το Γενάρη και κυρίως τα επόμενα καλοκαίρια και να σεβαστεί την ποδοσφαιρική της υπόσταση, την ιστορία της, τους οπαδούς και τους φίλους της που θα εκτιμήσουν τελικά μια αξιοπρεπή προσπάθεια.

Αντ΄ αυτού, οι καραβιές έρχονται και φεύγουν, προπονητές και παράγοντες αλλάζουν με εντυπωσιακή συχνότητα και οι διοικούντες, μικροί και μεγάλοι υπόσχονται μεγαλεία και άλλα πολλά, τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν. Διότι, έτσι κι αλλιώς, δεν υποστηρίζουν τις προσωπικές του επιλογές, αλλά, προσφεύγουν μονίμως σε απολύσεις και άγαρμπες απομακρύνσεις, με αποτέλεσμα να αυτόαναιρούνται.

Δεν είναι τελικά αυτό το θέμα μας… Είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ειδάλλως θα γίνουμε όλοι μας γραφικοί -αν δεν έχουμε γίνει ήδη- και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν την απόλυτη ευθύνη του ΠΑΟΚ… Θα πρέπει να γίνει μια εσωτερική συμφωνία που θα αφορά τις μεταγραφές, τις οποίες δεν θα βλέπουν οι άμεσοι αντίπαλοι και ειδικά ο Ολυμπιακός και θα γελά, επειδή γνωρίζει ότι δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστές που θα αλλάξουν την ισορροπία του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει ν α συμφωνήσουν ότι θα αλλάξουν επίπεδο και οι ποδοσφαιριστές που θα έρχονται, επειδή θα ξοδεύονται χρήματα στο υψηλότερο επίπεδο, εκεί που κινείται ο Ολυμπιακός, θα δημιουργήσουν στην ουσία ανταγωνιστική ομάδα και όχι ομάδα που έχει… κόφτη στον υποτιθέμενο πρωταθλητισμό της στους πρώτους δύο μήνες του πρωταθλήματος.

Η λογική να αναζητούνται «μάγοι» σε μέτρια πρωταθλήματα, ποδοσφαιριστές που δεν εγγυώνται ότι μπορούν αλλάξουν τον ΠΑΟΚ, δεν έχει οδηγήσει πουθενά.

Όταν ο Σαββίδης ξοδέψει χρήματα για να έρθουν ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως προπονητές με αντίστοιχη υψηλή ποιότητα και εμπειρία, πολλά θα αλλάξουν και δεν θα απασχολεί αν ο Αθανασιάδης και ο Κουλούρης μπορούν να βρουν δίχτυα.

Είναι άλλωστε πολύ κρίμα να πηγαίνει στο βρόντο μια άλλη μεγάλη και πανάκριβη προσπάθεια του Σαββίδη, που έχει φτιάξει εγκαταστάσεις για την ομάδα, που ενδεχομένως να ανταγωνίζονται τις αντίστοιχες των αγγλικών, των ισπανικών και των γερμανικών ομάδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x