Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι εκδρομές τέλος, τώρα ο ΠΑΟΚ παίρνει πρωτάθλημα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που επιστρέφει στην Τούμπα, έχει δρόμο και διαχείριση πορείας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Αποδεικνύεται ότι οι δύο… εκδρομές στο Αγρίνιο και στα Γιάννενα δεν ήταν δα και τίποτα σπουδαίο. Δεν ήταν ότι δυσκολεύτηκε για να νικήσει σε βαθμό που θα γκρεμιζόταν από την κορυφή και θα κινδύνευε να μείνει χαμηλότερα από εκεί που του αξίζει. Είναι ο ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του και αν στο Αγρίνιο νίκησε με γκολ στο τέλος είναι απλά μια τυχαία συγκυρία που αν τυχόν δεν λειτουργούσε υπέρ του ΠΑΟΚ θα έμοιαζε με μεγάλη αδικία. Κι αυτό το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όχι επειδή δεν χάνει και συνεχίζει με ένα εντυπωσιακό σερί (με ένα γκολ παθητικό και με ρεκόρ και άλλα τέτοια…) αλλά, επειδή είναι η εικόνα του που μοιάζει με πρωταθλητή και απέχει από τους αντιπάλους του. Παίζει ως πρωταθλητής, μπαίνει στο γήπεδο και πνίγει τον αντίπαλο και αν δεν… ξεκινήσει ο Ελ Καντουρί, τότε όλα μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα. Αυτό αφορά στον Λουτσέσκου, που ορισμένες παιδικές ασθένειες δεν τις αντιμετωπίζει ακόμη και τώρα με τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των ημερών. Κατά τα άλλα, ο Ρουμάνος έχει συμμετοχή (προφανώς) στην εικόνα και τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, έχει δώσει αυτό που έλειπε όταν πρωτοανέλαβε και βλέπει την ομάδα του να έχει την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή και της ολοκληρωτικής επικράτησης σε κάθε της εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ έρχεται από δύο παιχνίδια από τα οποία πήρε το απόλυτο όπως ακριβώς σχεδίασε και όπως ακριβώς του άξιζε. Τώρα θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να πατήσει σε όσα θετικά (και είναι τα περισσότερα) συγκέντρωσε στο Αγρίνιο και στους Ζωσιμάδες γιατί κάθε επόμενο βήμα μου μοιάζει πιο δύσκολο, πιο κρίσιμο. Θα φτάσει στα περιβόητα ντέρμπι, αλλά, κάτι μου λέει, ότι με αυτά που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός (κυρίως) και η ΑΕΚ, δεν μπορεί, θα τους «καταπιεί» στην Τούμπα. Υπολογίζω περισσότερο την ΑΕΚ, διότι αποδεικνύει ότι έχει το σθένος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που της επιτρέπουν οι προδιαγραφές της. Κι αν είπα κάποια στιγμή, όπως οι περισσότεροι ότι θα ξεφουσκώσει, είναι το σημείο που θα δώσει εξετάσεις, με κύπελλο και Ευρώπη, μαζί με το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής αν τυχόν έχει το σθένος να δεχθεί και να διαχειριστεί έστω και μια ισοπαλία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Να μην αναστατωθεί αν τυχόν βρεθεί μπροστά σε ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει και τον… ξεβολεύει από την πρώτη θέση. Εκεί θα φανεί, αν βέβαια προκύψει τέτοιο ενδεχόμενο, πόσο καλά είναι συγκροτημένος, πόσο συμπαγής παραμένει για να τελειώσει την κούρσα με πρωτιά και τίτλο. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το κύπελλο και το νταμπλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x