Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι μέσα, οι έξω, ο Αρετόπουλος και η εξυγίανση

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει για τον Ολυμπιακό,τον Αρετόπουλο,τον Μποτία και τον Βέλλιο και κοιτάζει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου,όπως ακριβώς την εννοούν αυτοί που είναι από έξω και θέλουν να μπούνε μέσα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η διαφορά είναι τεράστια και έγινε ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που ο Ηρακλής έμεινε από καύσιμα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί -με συνέπεια και αποτελεσματικότητα- στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις εδώ και αρκετό καιρό.

Τον καταδιώκει η κατάρα του ΠΑΟΚ, από τότε που πήρε το διπλό, με εκείνο το γκολ του Λεοζίνιο, μέσα στην Τούμπα και έσπρωξε τον Τούντορ στο γκρεμό… Τον έστειλε από εκεί που ήρθε, καθότι λίγο αργότερα τον απέλυσε ο ΠΑΟΚ για την εξαιρετική του τακτική, την ικανότητα του στις θλάσεις και προφανώς το γεγονός ότι δεν είχε εξαργυρώσει τις επενδύσεις του καλοκαιριού, με μερικούς ανυπόληπτους –τελικά- ποδοσφαιριστές.

Το θέμα μας είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση που θα είναι το ίδιο πειστική όσο και τα σφυρίγματα του… ήρωα της Φαρκαδόνας*, του Αλέξανδρου Αρετόπουλου.

Αν και πρώην ποδοσφαιριστής, ο Αλέξανδρος δεν μπορεί να καθορίσει την έννοια του τελευταίου παίκτη, όταν κάνει ντρίμπλα στον Μποτία και βγαίνει μόνος του με τον Ρομπέρτο, μπας και βάλει ένα γκολ, μετά από καιρό.

Ο δράστης, ο Βέλλιος, δεν είχε λόγια να εκφραστεί, Και εμείς.

Ο πρώην συνάδελφος του Αρετόπουλου, ο αξιότιμος κύριος Παπασταμάτης, έλεγε ότι δεν ήταν σε φόρμα, ότι δεν το πήρε στα σοβαρά το παιχνίδι και ήταν επιρρεπής στο λάθος. Κι ο επόπτης το ίδιο. Οι δύο μαζί δεν είδαν ούτε το πέναλτι του Ντα Κόστα και όλα αυτά εκθέτουν τόσο τον ολυμπιακό, που είναι άλλωστε … γνωστής ευνοϊκής μεταχείρισης ακόμη κι όταν δεν την χρειάζεται και φυσικά τους διαιτητές που δεν έχουν το Θεό τους.

Αυτή η ιστορία δεν είναι καινούργια. Είναι ιστορία μου αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο. Λάθος για όλους αυτούς που έχουν συνηθίσει το βιασμό, λάθος για όλους αυτούς που τώρα θέλουν να μπουν στη θέση των βιαστών αλλά δεν εγγυώνται ότι θα λειτουργήσουν διαφορετικά., ίσως λειτουργήσουν απλά εκδικητικά και για τα δικά τους συμφέροντα. Οπότε εκείνο η εξυγίανση, η εκκαθάριση, την εννοούμε όπως μας συμφέρει. Έχουμε δημιουργήσει ένα μέτωπο και όταν με το καλό φτάσει η ώρα της κρίσης, ίσως τα μέτωπα σπάσουν και όλα μείνουν τα ίδια.

Κι αν καταλάβω ότι τελικά, οδηγούμαστε σε μια κάθαρση που θα γίνει μέσα από την αποχώρηση μερικών μελών της ΕΠΟ και με την παραίτηση του Γκιρτζίκη, τότε είναι που θα πρέπει να τα παρατήσουμε όλοι μας και να μην ελπίζουμε σε τίποτε καλύτερο αλλά, μόνο στο χειρότερο.

* Κάτοικος Φαρκαδόνας, τεχνικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα και πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής με την ομάδα της περιοχής του στα Τρίκαλα. Μάλιστα, η Φαρκαδόνα τίμησε τον Αρετόπουλο (19/11/2012) όχι μόνο ως διαιτητή, αλλά και ως ένα δικό της παιδί που έπαιξε μπάλα με την φανέλα της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x