Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι ΠΑΟΚτσήδες που κρίνουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το ντέρμπι των ΠΑΟΚτσήδων της κερκίδας και τη συμπεριφορά τους που θα πρέπει να είναι υποδειγματική.

Η νοητική καθυστέρηση ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα των οπαδών, ενός, δύο ή τέλος πάντων ολίγων, που εξέθεταν τον ΠΑΟΚ (κι άλλες ομάδες, βέβαια). Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Ζαγοράκη, που είχε επαφή με τους σκληροπυρηνικούς, να σηκώνει τα χέρια και να μην μπορεί να ελέγξει μια κατάσταση που ξέφευγε.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν απέχουμε πολύ από αυτό, ίσως να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, αλλά, οι ανόητοι είναι πάντα εκεί κι όλα εναπόκεινται στην τύχη, αν δηλαδή δεν είναι στη... μέρα τους και δεν πετάξουν κάτι βαρύ ή ακόμη και πολύ ελαφρύ, στον αγωνιστικό χώρο, που θα βρει ή θα ακουμπήσει ή θα ξύσει την πλάτη ενός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και που θα το εκμεταλλευτεί πέφτοντας στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που πηγαίνει να εκτελέσει ένα κόρνερ. Γνώριμη εικόνα στα ελληνικά γήπεδα.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει τουλάχιστο ένας σοβαρός λόγος παραπάνω για να σκεφτεί κανείς ότι δεν θα πρέπει να ξεφύγει και να μην αφήσει κανένα δίπλα του να κάνει το ίδιο επιβαρύνοντας τον πρωταθλητή Ελλάδας, διότι πολύ απλά, δεν θα μιλάμε για τον πρωταθλητή, αλλά, για τον ΠΑΟΚ που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, ως τρίτο-δεύτερο ή και παρακάτω στην τελική κατάταξη.

Εκτιμώ ότι πέρα από αυτές τις παράλογες αντιδράσεις των ανίκητων ηλιθίων, δεν υπάρχει κάτι που θα φρενάρει τον ΠΑΟΚ, ειδικά παίζοντας απέναντι στον Ολυμπιακό, το σημερινό Ολυμπιακό, που οι φίλοι του μου γράφουν διάφορα και επικαλούνται την ιστορία ή την αλαζονεία του ΠΑΟΚ (ή και τη δική μου) επειδή προβλέπεται άνετη επικράτηση.

Μιλούν για τον εγωισμό του Ολυμπιακού, μιλούν για την ομάδα που δεν ξύπνησε μέχρι σήμερα και έχει απογοητεύσει και τώρα, ξαφνικά, θα τα καταφέρει μια χαρά στην Τούμπα. Η ισοπαλία θα είναι τιμητική. Να μην σας πω ότι θα είναι σπουδαία επιτυχία.
Στο δια ταύτα, ακόμη και με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ προχωρά κανονικά και δεν χάνει δα και τη γη κάτω από τα πόδια του, αλλά, δεν νομίζω ότι μπορεί αυτή η ομάδα να... εγκλωβιστεί σε ισόπαλο αποτέλεσμα με τον παραπαίοντα Ολυμπιακό. Ούτε ο πιο φανατικός Ολυμπιακός δεν ανέχεται τον φετινό Ολυμπιακό και γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι μια από τις χειρότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x