Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι συμβιβασμοί του Τούντορ και ο ενθουσιασμός των μικρών

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τους συμβιβασμούς του Ιγκόρ Τούντορ και τον ενθουσιασμό του Μυστακίδη, του Πέλκα, του Τσίμιροτ που ευθύνονται για την ανατροπή στη Λεωφόρο.

Στην ευχάριστη, αισιόδοξη και ανακουφιστική ισοπαλία της Λεωφόρου, μερικές από τις δεύτερες σκέψεις, εξίσου σημαντικές με τις πρώτες, αλλά, σίγουρα πιο χρήσιμες για να αντιμετωπίσεις ολοκληρωμένα την εικόνα του ΠΑΟΚ, με οδηγούν σε δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα:



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com



Το πρώτο έχει να κάνει με τους συμβιβασμούς στους οποίους συμφώνησε ο προπονητής αυτής της ταλαιπωρημένης ομάδας και οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για όσα δυσάρεστα έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα στο εσωτερικό της ομάδας.

Συμβιβασμός για να παίζει σώνει και καλά ο Μπερμπάτοφ και να μην είναι ποτέ όσο έτοιμος χρειάζεται για να είναι όσο χρήσιμος μπορεί να γίνει για τον ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ τον χρησιμοποίησε περισσότερο από όσο ήθελε, αποδείχθηκε με τους τραυματισμούς του ότι τον χρησιμοποίησε περισσότερο από όσο του επέτρεψαν οι δυνάμεις του (του Βούλγαρου).

Προφανώς αυτές οι παρεξηγήσεις με τον Μπερμπάτοφ έχουν επηρεάσει το παοκτσήδικο περιβάλλον. Δεν το συζητώ.

Ο Αθανασιάδης δε, με την ταμπέλα του φυσικού σκόρερ και ίσως μοναδικού σε ορισμένα σημεία της πορείας του στον ΠΑΟΚ, βρέθηκε σε μια περίοδο που οι τραυματισμοί, αλλά, πολύ περισσότερο η αγωνιστική του παρακμή δημιουργεί μεγάλα κενά. Δεν σκοράρει, δεν είναι αυτός που θα πιέσει όσο χρειάζεται, δεν συνεργάζεται με τους νέους παίκτες, δεν είναι ο Κλάους που θέλουν όλοι στην Τούμπα.

Κατά συνέπεια, με την χρησιμοποίηση και του Κλάους και σ πολλές περιπτώσεις και με τους δύο (και τον Μπερμπάτοφ) στο ίδιο σχήμα -θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές- ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που θα εξελιχθεί, θα προοδεύει, δεν θα ενθουσιάσει και δεν θα ενθουσιαστεί. Κι αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ καιρό τώρα που λείπει ο ενθουσιασμός. Κι αυτός έκανε την εμφάνισή του στη Λεωφόρο, αυτός οδήγησε στο 2-2 σε ένα παιχνίδι που, υπό άλλες συνθήκες θα είχε βρει τον ΠΑΟΚ με μια βαριά ήττα.

Αντέδρασε και αντέδρασε με τους ενθουσιασμό του 22χρονου Μυστακίδη, του 23χρονου Πέλκα. Με τις δυνάμεις του Κίτσιου και του Τσίμιροτ που προοδεύει. Ακόμη κι αν ο Χατζηϊσαίας ήταν ο καλύτερος παίκτης του… ΠΑΟ. Ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να έχει τον Μέσι και τον Νειμάρ. Ούτε τον Ιμπραίμοβιτς. Δεν τους είχε ποτέ ούτε θα εξελιχθούν σε τόσο μεγάλες φίρμες αυτά τα παιδιά. Αλλά, αν εξακολουθήσουν

να τρέχουν με πρόγραμμα και με στόχο μέσα στο χορτάρι, με το μυαλό μέσα στο κεφάλι, θα είναι όλοι κερδισμένοι στον ΠΑΟΚ, με μικρές ή λίγο μεγαλύτερες επιτυχίες.

Για όλα τα άλλα, τους τίτλους και όσο φαντάζεται ότι μπορεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης, υπάρχουν άλλοι σημαντικοί παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους. Τα χρήματα, οι επιλογές και η διοίκηση της ομάδας. όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργήσει προς τη θετική κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x