sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μαρτίνς-Λουτσέσκου: Ο Ρουμάνος χαμογέλασε τελευταίος

Μόνο δύο φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, και τις δύο φορές ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε να επικρατήσει του προπονητή του Ολυμπιακού.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ομάδες, βασικές διεκδικήτριες για τον τίτλο, θα τεθούν αντιμέτωπες στο φαληρικό γήπεδο, έχοντας ως στόχο την κορυφή και να αποκτήσουν σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της (απαιτητικής) συνέχειας).

Πέρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από την τηλεόραση την αναμέτρηση, τη δική τους αγωνία έχουν και οι δύο προπονητές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πορτογάλος και ο Ρουμάνος τεχνικός έχουν τεθεί αντιμέτωποι μόλις δύο φορές, τη σεζόν 2018/19, και μόνο για το πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου είναι εκείνος που έχει χαμογελάσει και τις δύο φορές και, μάλιστα, στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το εντυπωσιακό και ασύλληπτο μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και, αφού έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, τελικά ηττήθηκε με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο ’49.



Το άλλο ματς ήταν εκείνο που η μπάλα «έκαιγε», ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα αήττητος και έδειχνε για πρώτη φορά στην ιστορία του ικανός να πετύχει το… ακατόρθωτο. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, αποφασισμένοι να απαντήσουν για ό,τι έγινε πριν από μερικούς μήνες στο Φάληρο, και τελικά επικράτησαν με 3-1 των «ερυθρόλευκων». Μέσα σε 20 λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε κάνει το 2-0, με τα γκολ του Βιεϊρίνια (στο 3) και του Μπίσεσβαρ (στο 19), και στο 82’ ο Άκπομ έκανε το 3-0, πριν ο Ποντένσε μειώσει (σε 3-1) λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.



Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του Μαρτίνς και του Λουτσέσκου απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, ο Πορτογάλος έχει αντιμετωπίσει 13 φορές τους Θεσσαλονικείς και ο απολογισμός του είναι 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και τα γκολ είναι μοιρασμένα 14 υπέρ και κατά.

Από την πλευρά του, ο Ρουμάνος έχει αντιμετωπίσει 11 φορές τον Ολυμπιακό, και το ρεκόρ του είναι 2 νίκες (αυτές που αναφέραμε πιο πάνω) και 9 ήττες. Οι επτά είναι ως προπονητής της Ξάνθης και οι υπόλοιπες δύο στον «ασπρόμαυρο» πάγκο. Τα γκολ είναι 7 υπέρ και 21 κατά για τον 52χρονο κόουτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x