Νίκος Κατσαρός

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Έσβησε» στα 34

Η διάλυση της ΠΑΕ και η μετατροπή της ΑΕΚ σε ερασιτεχνικό σωματείο, συνιστά ένα ιστορικό γεγονός για τον σύλλογο του Δικεφάλου, που σηματοδοτεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του.

Η διάλυση της ΠΑΕ και η μετατροπή της ΑΕΚ σε ερασιτεχνικό σωματείο, συνιστά ένα ιστορικό γεγονός για τον σύλλογο του Δικεφάλου, που σηματοδοτεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της 89χρονης ιστορίας του.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Ήταν μια αναπόφευκτη –τελικά- εξέλιξη, απαραίτητη για να περάσει από το έσχατο σημείο της κατάπτωσης, στο ξεκίνημα μιας πορείας αναγέννησης. Από το βράδυ της 9ης Ιουνίου, ο κ.Κοτσάτος είναι ο πρόεδρος της μιας και μόνης ΑΕΚ, της Ερασιτεχνικής.

Με την ευκαιρία αξίζει να γυρίσουμε 34 χρόνια πίσω για να θυμηθούμε ποιος ήταν ο πρόεδρος που «παρέδωσε» στην ΠΑΕ την ποδοσφαιρική ομάδα. Ήταν, λοιπόν, ο κ.Μ. Χαραλάμπους, όταν το 1979 ιδρύθηκε η ΠΑΕ με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Λουκά Μπάρλο.

Τα ιδρυτικά μέλη της, όπως αναγράφεται στο υπ’ αρ. 2721 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 30-07-1979, ήσαν οι Αντ. Μουσαμάς, Ν. Νικόπουλος, Π. Λάλος, Γ. Γεργάκης και Ν. Στράτος. Και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ είχε την εξής σύνθεση: Πρόεδρος ο κ. Λουκάς Μπάρλος, α’ αντιπρόεδρος ο κ. Αντ. Μουσαμάς, β’ αντιπρόεδρος ο κ. Βασ. Χατζηϊωάννου (θείος του Π. Χατζηιωάννου), διευθύνων σύμβουλος ο Ν. Στράτος, και μέλη οι κ.κ. Π. Λάλος, Βύρων Σούρλας, Ν. Νικόπουλος, Β. Χαϊνάς και Κ. Τσαρούχης.

Να θυμίσω, βέβαια, ότι ο Λουκάς Μπάρλος είχε αναλάβει την ΑΕΚ, ως πρόεδρος, της Ερασιτεχνικής το 1974 και συνδέθηκε με την «χρυσή» πενταετία μέσα στην οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι έκανε την εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο οποίο έφτασε στους ημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από την Γιουβέντους, η οποία και το κατέκτησε κερδίζοντας στον τελικό την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στα 34 χρόνια που «έζησε» η ΠΑΕ, πέρασαν από την προεδρία της παράγοντες σημαντικοί ως άνθρωποι κι επιχειρηματίες, όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Αρκάδης, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος και ο Μιχ. Τροχανάς αλλά και πολλοί άλλοι που προσέφεραν ό,τι μπορούσαν όπως ο κ. Γενεράκης, ή ο κ. Γιδόπουλος, και άλλοι, με κορυφαίο τον Μ. Ψωμιάδη που την οδήγησαν στην καταστροφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x