Νίκος Κατσαρός

Παίρνουν φωτιά τα… Play off

Με αφορμή το κλείσιμο του α' γύρου στη Σούπερ Λίγκα, ο Νίκος Κατσαρός κάνει στο sport-fm.gr μια εκτίμηση της μεγάλης μάχης που θα γίνει για την πεντάδα των play off.

Καθώς το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος της Σούπερλίγκας εστιάζεται πλέον στην προσπάθεια των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις των play off, αξίζει να δούμε τα πεπραγμένα τους με τη λήξη του α’ γύρου.

O Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν λογικά, εξασφαλίσει τις τρείς από τις τέσσερις θέσεις, ενώ η τέταρτη διεκδικείται από τις «εκπλήξεις» του πρωταθλήματος, Πανιώνιο και Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Βέβαια, τόσο οι άνθρωποι του Λεβαδειακού, όσο και αυτοί του Πανιωνίου, υποστηρίζουν σταθερά ότι στόχος τους είναι η εξασφάλιση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, αλλά οι βαθμοί τους και κυρίως η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο δείχνουν άλλα. Φυσικά περιμένουμε πάντα και την αντεπίθεση του Ατρόμητου και του Παναιτωλικού, που αν εκδηλωθεί έγκαιρα, μπορούν να ανατρέψουν τα ισχύοντα.

Ως προς τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, το κοινό τους σημείο είναι η αστάθεια που παρουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε ομάδα. Στην ΑΕΚ οφείλεται στην αλλαγή του προπονητή, αλλά και στις διαπιστωμένες από την αρχή του πρωταθλήματος ελλείψεις που παρουσιάζει το έμψυχο υλικό της. Ο Πογιέτ δείχνει να εμπιστεύεται, για κάποιες θέσεις, διαφορετικούς παίκτες από αυτούς που προτιμούσε ο Δέλλας.

Παράλληλα μετέβαλε και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Η αποτυχία στο ματς με τον Λεβαδειακό σίγουρα θα τον έκανε να ξανασκεφτεί ορισμένα πράγματα. Από τις «διορθώσεις» που θα εισηγηθεί και την έγκριση τους από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ, θα εξαρτηθεί αν η ομάδα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στον β’ γύρο.

Αλλαγή προπονητή υπήρξε και στον ΠΑΟ, με τα ίδια, περίπου, επακόλουθα όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Η διαφορά είναι ότι στους πράσινους υπάρχει ο βραχνάς των οικονομικών προβλημάτων και συνεπώς περιορισμένες δυνατότητες σημαντικών παρεμβάσεων στο ρόστερ.

Ο ΠΑΟΚ, τέλος, επιβαρύνθηκε από της ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις που συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στους πολλούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του. Παράλληλα δεν «βγήκαν» αρκετές από τις μεταγραφές του. Ο κόσμος αποστασιοποιήθηκε επειδή κι εφέτος δημιουργήθηκε ένα κλίμα υπερβολικών προσδοκιών που δεν επαληθευτήκαν.

Κι ενώ στον Ολυμπιακό παίκτες και τεχνικοί έφυγαν για μικρές… καλοκαιρινές διακοπές, στις άλλες τρεις ομάδες θα πρέπει να πέσουν με τα μούτρα για να βρούνε λύσεις στα προβλήματα τους. Μέχρι να γυρίσουν στα γήπεδα σε δεκαπέντε ημέρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x