sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το 25-6 και η… διπλή ανάγνωσή του: Πέντε σημεία από το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Η τεράστια διαφορά στις ευκαιρίες που έφτιαξαν και έχασαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «εξηγούν» το 2-2 της Λεωφόρου και παράλληλα στέλνει… μηνύματα για τη συνέχεια των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στην… ματσάρα που έλαβε χώρα απόψε στο «Απόστολος Νικολαϊδης», για την 7η στροφή του φετινού πρωταθλήματος.

Με βάση το γεγονός ότι το εν λόγω αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, θα πίστευε κανείς ότι οι «πράσινοι»… έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα του αγώνα κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, με την σωστότερη εκτίμηση να τους χαρακτηρίζει ως… ιδανικούς αυτόχειρες!



Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία που κρατάει από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον «δικέφαλο του Βορρά»...

Έπαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο…
Τα στατιστικά του αγώνα είναι… αμείλικτα. Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 25 τελικές προσπάθειες για γκολ! Με τις 12 εξ αυτών μάλιστα να είναι στην αντίπαλη εστία και τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να αναγκάζεται σε… 10 επεμβάσεις. Παράλληλα, είδε και το δοκάρι να τον σώζει μια φορά! Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι, με βάση την συνολική του εικόνα και την επιθετική του λειτουργία, το «τριφύλλι» πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση σε αγώνα επιπέδου ενός ντέρμπι. Ακόμα και από αυτά που κέρδισε, πέρυσι! Προφανώς, όμως η αστοχία και η επιπολαιότητα σε κάποια τελειώματα πρέπει να διορθωθούν στη συνέχεια.

…και παραλίγο να χάσει ο Παναθηναϊκός! Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ μέτρησε… 6 τελικές, με 3 εξ αυτών να είναι στην αντίπαλη εστία και πέτυχε 2 γκολ, ενώ είχε κι αυτός ένα δοκάρι. Πράγματα που μας δείχνουν ότι πήγε και λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό την αφέλεια του αντίπαλου του, κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με το transition και την νωθρότητα που αντιμετώπισε κάποιες περιπτώσεις, για μια ακόμα φορά, σε φάση άμυνας. Δεν είναι, φέτος, ο Παναθηναϊκός το ίδιο «επιθετικός» στην αμυντική του συμπεριφορά και λίγο έλειψε να του κοστίσει αυτό -και- απόψε…

Είναι και ο Γερεμέγεφ «εδώ» Το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ πρόλαβε μέσα σε 15’ που αγωνίστηκε να βάλει το «χρυσό» σε βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο γκολ και να αποτρέψει την άδικη ήττα της ομάδας του στο ντεμπούτο του, είναι ένα κομμάτι. Το άλλο και ενδεχομένως πιο σημαντικό για το επίπεδο του εγχώριου συναγωνισμού έχει να κάνει με την συνολική παρουσία του Σουηδού σέντερ φορ σε αυτό το διάστημα. Πάλεψε με τα στόπερ, έκανε αισθητή την παρουσία ντου στα καρέ του ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσε την αίσθηση του γκολ, για την οποία μιλούσαν όσοι τον είχαν δει αλλά και οι εμφανίσεις του στα φιλικά. Στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» ότι μπορεί να βοηθήσει!

Έχει ανοίξει «φάμπρικα» ο Τόμας Χωρίς να… γεμίζει το μάτι, ή να έχει προλάβει να παίξει πολύ καιρό στα μέρη μας εντούτοις ο Μπράντον Τόμας έχει καταφέρει να φτιάξει την δική του παράδοση απέναντι στους «πράσινους»… Τρία τέρματα σε έξι παιχνίδια μετράει, πλέον, εναντίον τους -τα δύο από πέρυσι- ο Ισπανός σέντερ φορ, που φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να του προκαλεί προβλήματα. Άλλωστε, πλην του γκολ που πέτυχε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν εκείνος που είχε και δοκάρι!

Φτιάχνει παράδοση στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να μην έπαιξαν το καλύτερο τους ποδόσφαιρο. Να περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και να προσπάθησαν με ένα πλάνο που περιλάμβανε κυρίως αντεπιθέσεις και «σφιχτό» ποδόσφαιρο να πάρουν το «διπλό». Δεν τα κατάφεραν, αλλά ακόμα κι έτσι, πέτυχαν κάτι που δεδομένα παίζει τον δικό του ρόλο στην ψυχολογία των αγώνων τους με τον Παναθηναϊκό. Έμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης», μετρώντας δύο νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Δημιουργώντας την αίσθηση πως έχουν βρει το… κουμπί της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όποτε αυτή τους φιλοξενεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x