Γιώργος Ζαχαριάδης

Μια παραίτηση και δύο καλές μεταγραφές θα δώσουν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τους «δύο» που ήρθαν αργά (Ελ Καντουρί και Μαουρίτσιο), αλλά δεν πρόλαβαν την καταστροφή και τον Μίχελ της… παραίτησης.

Όταν έχεις αποφασίσει (Μίχελ) να παραιτηθείς από τη θέση σου, υπό το βάρος της ευρωπαϊκής αποτυχίας (που βαρύνει περισσότερο αυτόν που σε επέλεξε…), δεν υπάρχει περίπτωση να το συζητήσεις ή να κάνεις και δεύτερη σκέψη. Να το αναβάλεις, σε τελική ανάλυση, ακόμη και να το αποσύρεις επειδή ενδεχομένως να το σκεφτείς εγωιστικά και να προσπαθήσεις να διορθώσεις τα λάθη που έκανες…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν έχεις αποφασίσει να φύγεις δεν θέτεις ποτέ την παραίτησή σου στη διάθεση του Σαββίδη, δεν το συζητάς, τα μαζεύεις και αποχωρείς και μπράβο για το κουράγιο σου, την ευθιξία σου, τον εγωισμό που είναι απαραίτητος σε θέσεις ευθύνης. Ευθύνες υπάρχουν, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, όχι διπλωματικές κινήσεις, στο εσωτερικό μιας ομάδας που απέδειξε ότι δεν λειτουργεί σωστά.

Δεν κάνεις έκπτωση, ούτε όταν σε καπελώνουν, όπως συμβαίνει με τους χειρισμούς του Ιβάν, ο οποίος έτσι έχει μάθει να λειτουργεί και αργά ή γρήγορα, θα παραμερίσει τον Μίχελ για να κάνει το δικό του ή ό,τι θέλουν οι «εξωθεσμικοί» συμβουλάτορες.

Ούτε όταν σου φέρνουν τον Στανόγιεβιτς, που δεν τον εγκρίνεις, κάνεις τουμπεκί επειδή το είπε ο Ιβάν ή όποιος άλλος…

Και τώρα που όλοι σε πυροβολούν, αν πραγματικά νομίζεις ότι πρέπει να αποχωρήσεις, δεν θα παίξεις με τη νοημοσύνη κανενός, αλλά, θα είσαι ξεκάθαρος και ουσιαστικός. «Χαίρεται κύριοι, δεν με θέλετε μια, δεν σας θέλω δέκα. Και έχω πέντε προτάσεις διότι με

εκτιμούν στον ευρωπαϊκό χώρο ή στο… ανατολικό μπλοκ και σας γράφω κανονικά». Αυτό είναι όλο.

Τα υπόλοιπα είναι για να ασχολούμαστε με ανοησίες που δεν οδηγούν πουθενά απολύτως. Κανείς δεν πρόκειται να την πληρώσει για το πατατράκ με την Εστερσουντ, κανείς δεν είναι υπεύθυνος και όλα θα εξακολουθούν στον ίδιο ρυθμό.

Θα υποσχεθεί ο Μακ το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έρχεται η Κέρκυρα και ο ΠΑΟΚ… σκοτώνει το θηρίο με 25-30 τελικές και εύκολη επικράτηση και σε μερικές μέρες όλα θα ξεχαστούν.

Πιο πολύ θα τα καλύψει η παρουσία του Ελ Καντουρί και του Μαουρίτσιο. Και θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν αποκτήθηκαν πέντε- δέκα μέρες νωρίτερα, να μπουν στην ομάδα και να αποφευχθεί η καταστροφή με τον αποκλεισμό από το Europa League;

Θα απαντήσει ο Λουτσέσκου. Σιγά μην γνωρίζει ή μήπως κι αυτός δεν τους ήθελε νωρίτερα στην ομάδα;

Θα απαντήσει ο Μίχελ; Και τι νομίζετε θα εκθέσει τον Ιβαν που συνήθως είναι η αιτία που κωλυσιεργεί κάθε

επόμενη ενέργεια για τον ΠΑΟΚ και δεν προχωρά τίποτε αν δεν πει το ΟΚ;

Ακόμη και σήμερα λοιπόν, στον έκτο χρόνο του Σαββίδη, δεν αλλάζει τίποτε που να αποδίδει στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του σύγχρονου ποδοσφαιρικού οργανισμού.

Παραμένει εγκλωβισμένος σε στενά –οικογενειακά- όρια. Με τον υιό του να το χαίρεται περισσότερο, όπως αποδεικνύεται από τις επισκέψεις του στο Χαριλάου και τις ευφάνταστες αναρτήσεις του στα social media.

Δεν είναι αυτό ο ΠΑΟΚ κι ό,τι άλλο έχει κτίσει και είναι δομημένο σωστά, λειτουργεί με βάση κανόνες και λογικές ποδοσφαιρικές, όπως σε όλο τον κόσμο, μάλλον δεν το σέβονται. Δεν θα ακούσουν τι έχει να ο δικός τους άνθρωπος στο τμήμα σκάουτινγκ, θα προτιμήσουν τον… δικό τους ατζέντη, με τον οποίο δουλεύουν από παλιά.

Η νίκη με την Κέρκυρα, μπορεί να είναι τελικά μια επανεκκίνηση και η προσθήκη των δύο, Ελ Καντουρί και Μαουρίτσιο, να αλλάξει τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, έστω και με τον Λουτσέσκου της φτωχής θητείας στην Ξάνθη. Δεν αποκλείεται να μιλήσουμε σύντομα για μια

μικρή επανάσταση που είχε αφετηρία μια καταστροφική ευρωπαϊκή αποτυχία.

Άλλωστε με την ισοπαλία στη Λειβαδιά, δεν χάθηκαν όλα. Απλά ήταν μια πρεμιέρα που θα μπορούσε να τη διαχειριστεί διαφορετικά με επιτυχώς ο Λουτσέσκου, αλλά, προτίμησε το ροτέισον της… ισοπαλίας.

Εχει δρόμο ακόμη. Δεν κρίθηκαν όλα την πρώτη Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x