Γιώργος Ζαχαριάδης

ΠΑΟΚ του έγκαιρου προγραμματισμού

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για τον ΠΑΟΚ που ψάχνει τρόπο να κλείσει την ψαλίδα των 40 βαθμών από τον πρωταθλητή και έχει μπει σε μια σειρά εφαρμόζοντας έγκαιρα τον προγραμματισμό του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν ο οδηγός για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος, μετά από πολύ καιρό είναι να φέρει μερικούς καλούς ποδοσφαιριστές, με προσωπικότητα και να πάρει πλέον αυτό το σκηνικό της βρωμιάς και της δυσοσμίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε δεν είναι άσχημα τα πρώτα βήματα. Κάθε άλλο…

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι επιθυμεί και την προσθήκη του τερματοφύλακα της εθνικής Ουκρανίας, του Μπόικο, τότε ο Σαββίδης μάλλον έχει σοβαρευτεί και είναι αποφασισμένος να διορθώσει πολλά από τα ευτράπελα, για τα οποία είναι υπεύθυνος, ως ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Τα δείγματα που έχει δώσει μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά για έναν πολύ απλό λόγο: Τόσο απλό, που τις προηγούμενες περιόδους δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

Ο ΠΑΟΚ φτιάχνει μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα και το κάνει εγκαίρως. Πολύ πιο σημαντικό και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που θα φτάσουν σύντομα στη Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία.

Και σε αυτό, το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει ο Μίχελ και το γεγονός ότι είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει μια ομάδα που δεν θέλει μόνο να λέγεται, αλλά και να είναι στην ουσία μεγάλη.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το ποιος ακριβώς είναι ο Μπόικο ή ο Ματέους ή όποιος άλλος αποκτήθηκε ή είναι στο δρόμο. Αυτό που κέρδισε φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ο χρόνος. Είναι μια χρονιά που ξεκινά όχι για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια και τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε από την αρχή φέροντας κυρίως τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της ομάδας μπας και αλλάξουν οι ισορροπίες ή για να περισώσει ό,τι έχει απομείνει.

Είναι χρονιά που θα ξεκινήσει, κατά τα φαινόμενα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και δεν αναφέρομαι σε αποτελέσματα που θα προκύψουν από την Ευρώπη. Ίσως μάλιστα να μην αποτυπωθεί η προσπάθεια για την έγκαιρη εφαρμογή του προγραμματισμού στους αγώνες της Ευρώπης. Θα είναι, όμως, το πρώτο καλό μάθημα και θα πρέπει έτσι να λειτουργήσει η ομάδα σε κάθε επόμενη χρονιά για να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από το να μένει 40 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Δείγμα της διαφοράς δυναμικότητας, της ξεφτίλας του ελληνικού πρωταθλήματος και της νοοτροπίας που έχει στοιχίσει στον ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια και εμπεριέχεται στο «φταίει μόνο το σύστημα που μας αδικεί και εμείς τα κάνουμε όλα καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x