Γιώργος Ζαχαριάδης

Πάρε σκόρερ ρε ΠΑΟΚ, μην πανικοβάλλεσαι από την ήττα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τους σκόρερ του ΠΑΟΚ, για τις έγκαιρες μεταγραφές, για τον Ροντρίγκεζ και τον Ίβιτς.

Στα μάτια του ΠΑΟΚτσή, μια ήττα από τον ΠΑΣ, μέσα στην Τούμπα, είναι δυσάρεστη, όπως κι αν την αναλύσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για αγώνα που δεν εκφράζεται με το τελικό του αποτέλεσμα (0-1). Ακόμη κι αν δεχθείς ότι με τις ευκαιρίες που χάθηκαν, θα έπρεπε να είχε επικρατήσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, εκείνο που μένει είναι το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή μια ήττα, σχεδόν σαν εκείνες που είχαν γίνει συνήθεια, πριν από τις… αλκυονίδες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πριν προσπαθήσει να σουλουπώσει μια κατάσταση που τον έφερε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η ανάγνωση του αποτελέσματος με τον ΠΑΣ, δεν μπορεί παρά να είναι βασισμένη σε δύο σημαντικούς παράγοντες:
Ο ένας έχε να κάνει με το πόσο οδυνηρή είναι μια ήττα στον γενικότερο προγραμματισμέ και ο δεύτερος αν τελικά πρόκειται για απόρροια χειρισμών σε θέματα σαν του Ροντρίγκεζ η σε θέματα μεταγραφών που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Προσέξτε με λοιπόν:

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι μια εικόνα που κάθε χρόνο μένει με σκιές και σκοτεινές γωνίες, αφού ποτέ δεν αποκτήθηκε ποδοσφαιριστής, έστω και ένας, νωρίτερα από τα μέσα του Γενάρη. Συνεπώς, όποιος επιθυμεί να μιλήσει για μεταγραφές που βοηθούν άμεσα και άλλα τέτοια, καλύτερα να μιλήσει για τη Λάρισα ή κάποια άλλη ομάδα, σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, μακριά από την Τούμπα.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό δεν υπήρχε η αποχώρηση του Ροντρίγκεζ. Κι αν υπήρχε, δεν προέκυψε καμία προετοιμασία για να αντιδράσει άμεσα ο ΠΑΟΚ, να αναπληρώσει το κενό του και να πορευθεί με τις λιγότερες απώλειες.

Ο Ίβιτς χθες έδωσε στεγνά τη διοίκηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι δεν περίμενε να παραχωρηθεί ο Ροντρίγκεζ.

Εδώ, με αυτή την παραχώρηση, πάμε κάπου αλλού: Αν ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κτίσει επιτέλους μια ομάδα και να πάψει τα πήγαινε-έλα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές να φεύγουν από το βασικό του σχήμα. Θα τα πούμε προσεχώς…

Το αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ήττα, είχε να κάνει με τις μεταγραφές και τα κενά που δεν έχουν συμπληρωθεί. Είναι, όμως, ένα αποτέλεσμα που αν τυχόν θέλουμε να δούμε αν τελικά κοστίζει ακριβά, δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου. Δεν είναι η ώρα για να το κοστολογήσουμε και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα φρενάρει τον ΠΑΟΚ να κοντέψει σε ότι του έχει απομείνει για να σώσει τη φετινή παρτίδα στο πρωτάθλημα.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και μεγάλα περιθώρια και ενδεχομένως να μην υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας διότι η ομάδα παίζει και δημιουργεί περισσότερα από όσα οι αντίπαλοί της, ακόμη κι όταν χάνει. Με ένα σκασμό ευκαιρίες, που τις λένε «τελικές» για να τσουβαλιάσουνε ακόμη κι αυτές που πάνε στα περιστέρια, είναι ευχάριστο σημείο.

Για αυτόν που θα βάλει τη μπάλα στα δίχτυα θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Κι αν δεν υπάρχει, που έτσι αποδεικνύεται, αν δεν περιμένουμε κάτι σαν φώτιση στους υπάρχοντες χαρακτηρισμένους, αλλά, άσφαιρους, σκόρερ, θα πρέπει να αποκτηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x