Επικαιρότητα

Πάτρα: Απατεώνες υπόσχονταν να σβήσουν τα χρέη δανειοληπτών

Τουλάχιστον 25 άτομα φέρονται να εξαπάτησαν τα μέλη της σπείρας - Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας πρώην δικηγόρος.

Τουλάχιστον 25 άτομα φέρονται να εξαπάτησαν τα μέλη σπείρας απατεώνων που δρούσε στην Πάτρα με την υπόσχεση ότι θα «έσβηναν» τα χρέη τους από δάνεια που είχαν πάρει από τράπεζες. Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας πρώην δικηγόρος, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ο 59χρονος εξακολουθούσε να διατηρεί γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων και αναλάμβανε να διευθετεί υποθέσεις κληρονομιάς, ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, ακόμη και συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου. Στο γραφείο συνελήφθη μαζί με μια 55χρονη Φινλανδή εργαζόμενη, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός.

Η υπόθεση που αποκάλυψε τις απάτες, ήταν αυτή ενός δανειολήπτη από τον οποίο οι δράστες πήραν 700 ευρώ για να τον απαλλάξουν από δάνειο της τάξεως των 20.000 ευρώ, χωρίς βέβαια να «καθαρίσουν» τις οφειλές του! Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 25 απάτες με συνολικό όφελος άνω των 250.000 ευρώ, αλλά στο γραφείο του «δικηγόρου» κατασχέθηκαν πάνω από 100 φακέλους με υποθέσεις πολιτών που εξετάζεται αν και αυτοί έπεσαν θύματα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Ασφάλειας, εξακριβώθηκε ότι ο 59χρονος με τη βοήθεια της 55χρονης κατάρτιζε σωρεία από πλαστές διαθήκες, γνήσια υπογραφής και άλλα έγγραφα. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x