Προετοιμασία ΑΕΚ

Καλά νέα για τον «σκόρερ» Χουανφράν και 4-3-3

Ο Ισπανός αριστερός οπισθοφύλακας της «Ένωσης», όχι μόνο έπαιξε στο «διπλό» της βραδινής προπόνησης της Παρασκευής, αλλά ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος των «κίτρινων» με τους «γκρι» που έκρινε και τον άτυπο αυτό αγώνα. Με 4-3-3 παρατάχθηκαν οι «κίτρινοι» και πιθανότεροι βασικοί για το πρώτο φιλικό της «Ένωσης».

Ο Ισπανός αριστερός οπισθοφύλακας της «Ένωσης», όχι μόνο έπαιξε στο «διπλό» της βραδινής προπόνησης της Παρασκευής, αλλά ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος των «κίτρινων» με τους «γκρι» που έκρινε και τον άτυπο αυτό αγώνα. Με 4-3-3 παρατάχθηκαν οι «κίτρινοι» και πιθανότεροι βασικοί για το πρώτο φιλικό της «Ένωσης». Στο Σβαρτς (απόσταση 57 χιλιομέτρων από το Ζέεφελντ) τα αποκαλυπτήρια της νέας ΑΕΚ με την Σλάβιας Πράγας (19.30 ώρα Ελλάδος Νοvasports1 – Novasport FM). Θεραπεία στην πισίνα έκανε ο Τζεμπούρ που ταλαιπωρείται, από πρόβλημα στο ισχίο και θα χάσει την πρώτη φιλική αναμέτρηση της «Ένωσης».

Κεντρικό πρόσωπο ο Χουανφράν

Ο Ισπανός που πέρσι είχε έρθει στην ΑΕΚ στο τέλος της προετοιμασίας και δεν είχε καταφέρει να προσφέρει όσα θα μπορούσε μέσα στην χρονιά που πέρασε, αφού είχε και τραυματισμούς, αφήνει στις τελευταίες προπονήσεις πολύ ευχάριστα μηνύματα. Όχι μόνο φαίνεται να ξεπερνά την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί και μέχρι το μεσημέρι τον καθιστούσε αμφίβολο για να λάβει μέρος στο ματς του Σαββάτου με τη Σλάβια, αλλά σκόραρε κιόλας το μοναδικό γκολ στο «διπλό» που έπαιξαν οι «κίτρινοι» και πιθανότατα βασικοί στο ματς με τη Σλάβια απέναντι στους «γκρι» μετά από ωραίο συνδυασμό που ξεκίνησε από τον ίδιο, συνεχίστηκε με τον Ιορντάκε που έβγαλε πάσα στον Σκόκο και αυτός γέμισε στην περιοχή, για να έρθει ο Χουανφράν σε θέση φορ και να σκοράρει με κεφαλιά.

Πολλές εναλλαγές θέσεων

Με σχήμα 4-3-3 και τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, Γεωργέα δεξιά και Χουανφράν αριστερά, Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας, Καφέ σαν αμυντικό χαφ μπροστά από τα μπακ, τους Μάκο και Ενσαλίβα αριστερά και δεξιά, τον Ιορντάκε δεξιά, τον Σκόκο αριστερά και τον Μπλάνκο στην κορυφή έπαιξαν οι κίτρινοι που ήταν και οι νικητές. Οι τρεις χαφ άλλαζαν συνεχώς θέσεις χωρίς να είναι ευδιάκριτο το που ακριβώς έπαιζε ο καθένας όταν έκανε επίθεση η ΑΕΚ, αφού άλλαζαν συνέχεια θέσεις, ενώ πλευρές σε πολλές περιπτώσεις άλλαζαν και οι Ιορντάκε και Σκόκο. Ακόμα και ο Μπλάνκο που θεωρητικά είναι η «κολώνα» στην επίθεση, έβγαινε από την περιοχή στα πλάγια και έμπαιναν μέσα οι δύο πλάγιοι και οι χαφ για να γεμίσουν την περιοχή.

Για πρώτη φορά σε αυτές τις οκτώ μέρες φάνηκε ότι άρχισαν ορισμένα πράγματα απ’ αυτά που ζητάει ο Μπάγεβιτς. Για τους αναπληρωματικούς "γκρι" ξεκίνησε στο τέρμα ο Λούκατς για να μπει μετά ο Αραμπατζής, δεξιά ο Κουτρομάνος, αριστερά ο Καράμπελας, στόπερ οι Ζεράλντο και Μανωλάς, αμυντικοί χαφ οι Γιαχάγια – Γκέντζογλου, αριστερά ο Μαντούκα, δεξιά ο Χετεμάι και μπροστά Ντιούφ και Μπερνς σε σύστημα 4-4-2.

Αν και είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα υπάρχουν ορισμένες εξηγήσεις που ο Μπάγεβιτς δοκίμασε χθες το 4-3-3 και δεν αποκλείεται αυτό να αποτελέσει τη συνταγή για το φιλικό με τη Σλάβια. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ οικείο στους ποδοσφαιριστές από πέρσι και ίσως ο Σερβοέλληνας τεχνικός να θέλει να ξεκινήσει με κάτι γνώριμο. Δεν αποκλείεται πάντως στο να επιλέξει το 4-3-3, αν τελικά το πράξει, να έχει συντελέσει και η απώλεια του Ραφίκ Τζεμπούρ από το αυριανό (Σάββατο 18/7) παιχνίδι.

Point: Στον Χουανφράν, ο οποίος και λόγω προετοιμασίας, αλλά και συναισθανόμενος τον ανταγωνισμό με τον Καράμπελα φαίνεται ν' ανεβάζει στροφές.

Μικρά-μικρά από την απογευματινή προπόνηση

• Με την έναρξη του «διπλού» άνοιξαν οι ουρανοί στο Ζέεφελντ για να ακολουθήσει δυνατή βροχή όσο πέρναγε η ώρα. Ο Μπάγεβιτς θέλοντας να αποφύγει έντονη κούραση πριν από το φιλικό και βλέποντας πως η βροχή δυναμώνει τελείωσε ίσως λίγο πρόωρα το «διπλό».

• Σε κάποια στιγμή του διπλού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σταμάτησε πριν από εκτέλεση κόρνερ και εξηγούσε τι ακριβώς θέλει σε Μάκο, Μαϊστόροβιτς και Κυργιάκο.

• Οι Ταχτσίδης, Ρίκκα, Παυλής και Λαγός έκαναν ασκήσεις στο βοηθητικό γήπεδο, πίσω από το βασικό κατά τη διάρκεια του «διπλού».

•Αρκετοί ήταν και σήμερα οι Έλληνες και γενικότερα ο κόσμος που βρέθηκε στην προπόνηση της ΑΕΚ, αλλά σε αρκετούς η μπόρα, χάλασε τα σχέδια.

• Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τους Δημήτρη Μπουρουτζίκα, Λύσσανδρο Γεωργαμλή και Αντώνη Κέζο δεν πτοήθηκαν πάντως και έπαιξαν μετά το τέλος της προπόνησης το αγαπημένο τους ποδοβόλεϊ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x