Προετοιμασία ΑΕΚ

Γκέντζογλου: «Είμαι αμυντικός χαφ»

O Σάββας Γκέντζογλου αποτελεί έναν από τους εκπροσώπους της νουβέλ –βαγκ της ΑΕΚ, αλλά για πολύ κόσμο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η θέση που παίζει κανονικά (αμυντικός χαφ ή στόπερ). Εκείνος τόνισε πως είναι αμυντικό χαφ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ μίλησε για την πρώτη μεγάλη εμπειρία του στο ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ, για τις ευκαιρίες που περιμένει να πάρει αλλά και για τα όνειρα που κάνει για την καριέρα του.

O Σάββας Γκέντζογλου αποτελεί έναν από τους εκπροσώπους της νουβέλ –βαγκ της ΑΕΚ, αλλά για πολύ κόσμο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η θέση που παίζει κανονικά. Εκείνος τόνισε πως είναι αμυντικό χαφ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ μίλησε για την πρώτη μεγάλη εμπειρία του στο ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ, για τις ευκαιρίες που περιμένει να πάρει αλλά και για τα όνειρα που κάνει για την καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Στη φετινή προετοιμασία βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται και να περιμένεις ότι θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες;

«Καταρχήν πέρυσι δεν έκανα προετοιμασία λόγω Εθνικής ούτε εγώ, ούτε ο Παυλής, ούτε ο Ταχτσίδης. Και κατά τη διάρκεια της σεζόν μας βγήκε και η κούραση. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην ομάδα, διότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και έπειτα να καθιερωθείς».

Στόπερ ή αμυντικό χαφ;

«Αμυντικό χαφ».

Αλλά ο προπονητής δείχνει ότι σε δοκιμάζει και στο κέντρο της άμυνας;

«Εντάξει μπορώ να παίξω και ως στόπερ, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο καλός σε αυτή τη θέση. Δεν θα αποδίδω το ίδιο καλά».

Θα προτιμούσες να μείνεις στην ΑΕΚ για να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό και να πάρεις μία θέση στην ομάδα ή να δοθείς κάπου δανεικός για να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου;

«Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να σας το απαντήσω αυτό»

Ο προπονητής δείχνει να σε πιστεύει, αλλά πέρσι έπαιξες λίγα παιχνίδια συγκριτικά με κάποια άλλα παιδιά. Έχεις εξήγηση;

«Ίσως όταν ήρθε ο καινούργιος προπονητής να μην ήμουν στην καλύτερη κατάσταση. Από εκεί και πέρα προσπαθούσα στις προπονήσεις, βελτιώθηκα αρκετά κάποια στιγμή ήρθε η σειρά μου να παίξω».

Θα μας πεις την εμπειρία σου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξες, η ομάδα είχε πολλές απουσίες. Πώς το έζησες όλο αυτό;

«Σίγουρα ήταν μεγάλη εμπειρία. Μακάρι να ήταν θετικό και το αποτέλεσμα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός σε αυτό το ματς. Δεν το είχα ξαναζήσει».

Το ήξερες καιρό ότι θα παίξεις σε αυτό το ματς;

«Από τις προπονήσεις της εβδομάδας πίστευα ότι αν έπαιζα θα έπαιζα στόπερ, λόγω του τραυματισμού του Κυργιάκου. Όταν όμως ο προπονητής ανακοίνωσε την ενδεκάδα σίγουρα δεν το περίμενα να παίξω αμυντικό χαφ».

Αντιπροσωπεύεις μία νέα γενιά παικτών της ΑΕΚ. Αισθάνεσαι ένα βάρος παραπάνω ότι θα σηκώσετε εσείς τις απαιτήσεις του κόσμου;

«Βασικά πρώτα πρέπει να παίξουμε και μετά να πούμε ότι σηκώνει κάποιος από εμάς την ομάδα στις πλάτες του. Σίγουρα δεν πρέπει να μας αγχώνει όλο αυτό γιατί κάνει κακό σε μας».

Είναι παρηγοριά για κάποιον νέο παίκτη που δεν παίρνει πολλές ευκαιρίες στην ομάδα του, η Εθνική;

«Σίγουρα η Εθνική σε προβάλει. Και αν πηγαίνεις και καλά είναι ακόμη καλύτερα. Ακούγεται το όνομά σου. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι; Ακούγονται κάποια καλοκαίρια το όνομά σου.

«Το όνειρό μου είναι καταρχήν να παίξω στην ΑΕΚ. Και μετά αν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό γιατί όχι...; Να βγάλει κέρδος και η ΑΕΚ από μένα, αλλά και εγώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x