Προετοιμασία ΑΕΚ

Μπερνς: «Ελπίζω να πάρω παιχνίδια»

Την πεποίθηση του ότι σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται θα πρέπει να πάρει ευκαιρίες αλλά ο πρώτος του στόχος είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ εξέφρασε ο Νέιθαν Μπερνς στη συνέντευξη του. Τόνισε πως είδε πολύ θετικά την ευκαιρία του Μπάγεβιτς να τον ξεκινήσει με την Κλουζ και υποστήριξε πως ο ένας χρόνος του έκανε καλό ώστε να μπορέσει να αφομοιώσει το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού.

Την πεποίθηση του ότι σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται θα πρέπει να πάρει ευκαιρίες αλλά ο πρώτος του στόχος είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ εξέφρασε ο Νέιθαν Μπερνς στη συνέντευξη του. Τόνισε πως είδε πολύ θετικά την ευκαιρία του Μπάγεβιτς να τον ξεκινήσει με την Κλουζ και υποστήριξε πως ο ένας χρόνος του έκανε καλό ώστε να μπορέσει να αφομοιώσει το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στο πρώτο φιλικό με την Κλούζ πήρες την ευκαιρία με τον προπονητή σου να σε βάζει στη βασική εντεκάδα. Ποιά είναι η γνώμη σου;

Βρισκόμαστε στη διάρκεια της προετοιμασίας και στο πρώτο παιχνίδι ήταν λογικό να κάνει η ομάδα κάποια λάθη. Είδα πολύ θετικά την ευκαιρία που μου έδωσε ο προπονητής μου να αγωνιστώ και νομίζω τα συμπεράσματα είναι για να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Κλουζ, ο κύριος Μπάγεβιτς είπε ότι σου έδωσε την ευκαιρία επειδή ήσουν αυτός που είχε πάρει τις λιγότερες την περασμένη περίοδο. Νοιώθεις και εσύ το ίδιο, δηλαδή ότι δεν πήρες αρκετές ευκαιρίες;

Πέρυσι ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα. Είχα τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μετά έγινε η αλλαγή του προπονητή και δόθηκαν λίγες ευκαιρίες στους περισσότερους νέους παίκτες. Από εκεί και πέρα, οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν προσπάθησα να τις εκμεταλλευτώ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, προσπαθώ να προσαρμόζομαι.

Τι άκουγες από τους προπονητές, λόγω του ότι δεν είχες πέρυσι πρωταγωνιστικό ρόλο σαν νέο απόκτημα; Δηλαδή σε ποιά σημεία σου λέγανε ότι θέλεις βελτίωση;

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπήρχαν κάποιες προτροπές από τους προπονητές μου. Ομως αυτό που μου έλειπε ήταν ο χρόνος συμμετοχής στους αγώνες, αφού εκεί μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο το τι μπορείς να βελτιώσεις. Φέτος αισθάνομαι πολύ καλύτερα, σε καλύτερη φυσική κατάσταση και ελπίζω να έχω περισσότερες ευκαιρίες.

Αισθάνεσαι ότι τώρα κάνεις μια νέα αρχή με την ΑΕΚ μετά τη περσινή δύσκολη που πέρασες;

Νομίζω ότι κάθε αρχή της περιόδου, κάθε προετοιμασία είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ετσι μετά θα περιμένουμε από τον προπονητή να αποφασίσει για τη θέση που θα επιλέξει να παίξουμε και αν μας εμπιστευτεί.

Έχοντας δει μια φουλ σεζόν στην Ελλάδα ποιές είναι οι διαφορές που που βλέπεις σε σχέση με το ποδόσφαιρο που ήξερες;

Προφανώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Αυστραλίας. Άλλωστε για αυτό το λόγο δέχτηκα την πρόκληση να έρθω να παίξω εδώ. Με τις ευκαιρίες που πήρα σε κάποια παιχνίδια άρχισα να καταλαβαίνω από μέσα το σύστημα. Νομίζω ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση για να μπω πιο έτοιμος φέτος.

Συγκαταλέγεσαι στη λίστα με τα ονόματα που μπορεί να δοθούν δανεικοί, λόγω μάλιστα του ότι πιάνεις θέση ξένου στο ρόστερ. Πως το βλέπεις αυτό το ενδεχόμενο κι αν θα ήθελες να πάρεις ευκαιρίες και μετά να επιστρέψεις;

Η πρώτη μου επιλογή είναι να μείνω στην ΑΕΚ. Θέλω να μείνω στην ομάδα και να πάρω όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται. Αν τώρα υπάρχει αυτή η περίπτωση να πάω δανεικός, τότε και σε αυτό το ενδεχόμενο είμαι θετικός. Είμαι 21 ετών και σίγουρα θα πάρω περισσότερα παιχνίδια. Πάνω από δέκα ματς πρέπει να έχω στα πόδια μου για να μπορώ να συνεχίσω. Γιατί δύο συνεχόμενες περιόδους είναι δύσκολο να μην έχω χρόνο συμμετοχής. Επαναλαμβάνω όμως ότι η πρώτη μου επιλογή είναι η ΑΕΚ.

Αν σε ρώταγε ένας φίλος από την Αυστραλία ποιος παίκτης της ΑΕΚ θεωρείς ότι είναι ο καλύτερο ποιοτικά, τότε ποιον θα έλεγες;

(Γελάει). Ο Χετεμάι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x