Stoiximan Super League

O απολογισμός του Αντώνη

Για τρείς ώρες βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Νικοπολίδης σε μία συνέντευξη-απολογισμό της τεράστιας ποδοσφαιρικής του καριέρας. «Δεν με φοβίζει το αύριο. Το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου μου δείχνει ότι, ξέχωρα από τις φανέλες, εκτιμά και σέβεται τον άνθρωπο Αντώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων. Δείτε στη Web-TV αποσπάσματα της συνέντευξης που μετέδωσε μέσω live streaming το www.sport-fm.gr.

Για τρείς ώρες βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Νικοπολίδης σε μία συνέντευξη-απολογισμό της τεράστιας ποδοσφαιρικής του καριέρας. «Δεν με φοβίζει το αύριο. Το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου μου δείχνει ότι, ξέχωρα από τις φανέλες, εκτιμά και σέβεται τον άνθρωπο Αντώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης χαρακτήρισε τα χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού ως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. «Στόχος μου ήταν να κερδίσω τον κόσμο της ομάδας & τα κατάφερα χωρίς ψευτόλαϊκισμούς» είπε & πρόσθεσε: «Το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δύσκολο. Πάντα θα σέβομαι τα χρόνια που πέρασα εκεί».

Μεγαλύτερο σημείο στην καριέρα του, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 όπως ανέφερε ο Αντώνης Νικοπολίδης στους ''94.6''. «Ήταν ένα θαύμα. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της έννοιας» τόνισε & έπλεξε το εγκώμιο του Ότο Ρεχάγκελ.

«Το χειροκρότημα του κόσμου στη φιέστα, γλύκανε τους πόνους απ’ όλους τους τραυματισμούς που είχα»
πρόσθεσε ο Έλληνας πορτιέρο & αποκάλυψε ότι θέλει να κάνει καριέρα προπονητή. «Ένα δίδυμο Πάρντο-Σηφάκη θα ήταν εξαιρετικό» το σχόλιο για την διάδοχη κατάσταση στον ΟΣΦΠ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Γιάννη Θειακό για:

-Τον ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε έμπνευση για αυτόν:
«Ο Κριστόφ Βαζέχα. Δεν έχω δει άλλον τέτοιο ποδοσφαιριστή. Περιμέναμε να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να βοηθήσει. Ο Χρήστος έκανε προπόνηση με τον ίδιο ρυθμό που έπαιζε σε παιχνίδια. Όταν μάθεις να κάνεις προπόνηση με την ίδια ένταση και τον ίδιο ζήλο, είναι κάτι που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ».

-Τον παίκτη που είχε αντίπαλο και τον είχε τρόμαξει:
«Με τον βραζιλιάνο Ρονάλντο, τρόμαξα, όταν ήταν αντίπαλος μου. Ήταν τρομερός στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, έχω μεγάλο σεβασμό και στον Ραούλ. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Τις σημαντικές στιγμές με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:
«Με τον Παναθηναϊκό θα ξεχωρίσω τους προκριματικούς με τη Χάιντουκ. Θυμάμαι δεν μπορούσε να πάιξει ο Βάντσικ και κλήθηκα να καλύψω το κενό του. Η πρόκρισή μας ήταν κάτι το εκπληκτικό για εμένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Η χρονιά του 2001-2002 που περάσαμε δύο γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ σημαντική, και για εμένα αλλά και για τον Παναθηναϊκό. Εκείνη η σεζόν, ήταν κάτι το μαγικό, ήταν χρονιά ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Στον Ολυμπιακό, ξεχωρίζω το διπλό με την Βέρντερ και το παιχνίδι με τη Λάτσιο. Ήταν μοναδικές στιγμές. Εκείνη τη χρονιά με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, καταφέραμε να σπάσουμε μια κακοδαιμονία. Όμως η περσινή σεζόν με τον αποκλεισμό από το Europa League μας χάλασε. Νομίζω, πως χάλασε και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο…»

-Το αν θα γράψει βιβλίο:
«Υπάρχει μία σκέψη. Αναζήτησα κάποιον συγγραφέα αλλά δεν υπήρχε πολύ χρόνος. Προσπαθώ να κάνω μια καλή επιλογή για τον άνθρωπο που θα το γράψει. Θέλω να είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο. Ένα βιβλίο όχι βιογραφικό, αλλά με μηνύματα για μικρά παιδιά. Ένα διαφορετικό βιβλίο».

-Τον τελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο:
«Η ΑΕΚ μπορεί λόγω ονόματος να φαντάζει το φαβορί αλλά ο Δώνης γνωρίζει καλά το θεσμό. Μην ξεχνάμε έχει κατακτήσει το Κύπελλο με τη Λάρισα. Νομίζω πως το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο».

-Την απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό:
«Ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, άσχετα αν κάποιοι λένε ότι είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Τώρα δεν ξέρω... Ήταν πεπρωμένο, μοίρα να ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός και να πάω. Ίσως και στον Παναθηναϊκό να περίμεναν ότι δεν θα μπορούσα να πείσω τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο κ.Κόκκαλης όμως αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση. Συμφώνησα μαζί του και νομίζω πως τον δικαίωσα. Την μεγάλη μου καριέρα την έκανα στον Ολυμπιακό».

-Το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λάρισα:
«Είναι το ''αντίο''. Είναι το χειροκρότημα του κόσμου, ο οποίος εκτίμησε τι προσέφερα στον Ολυμπιακό. Θυσίες, ενέσεις που έκανα για να παίξω... Όλα, τα αντάμειψε αυτό το χειροκρότημα».

-Τα όσα έγιναν στη Ριζούπολη:
«Τι διαφορετικό συνέβη από αυτά που γίνονται -γενικότερα- στο ποδόσφαιρο; Όλοι κάνουν λάθη, ποδοσφαιριστές και ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν τα άσχημα σημεία. Δεν είναι κάτι νέο. Συνέβη και έχει συμβεί και πάλι. Έχουμε και εμείς ευθύνη. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν 10-20 φουσκωτούς στα γήπεδα και μάλιστα στα αποδυτήρια. Δεν είναι σωστό. Κι εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε μεγάλη ευθύνη. Αλλά κι εμείς έχουμε λόγο, παίζουμε, αγωνιζόμαστε. Αφήστε να πλακωθούμε εμείς στο γήπεδο. Αν πλακωθώ με τον Κατσουράνη με τον Καραγκούνη, όμως θα πιούμε καφέ μετά…»

-Τα όσα ακούστηκαν για το ‘’κηπουρός’’
«Κάθε αθλητής που έχει μια επιτυχία με Εθνική ομάδα είχε το δικαίωμα να μπει στο δημόσιο. Πολλοί αθλητές το έχουν κάνει αυτό στο παρελθόν. Το σκυλομετάνιωσα για το σούσουρο που έγινε. Δεν έχω δεχθεί τη θέση και είναι κάτι που δεν γνωρίζω να έχει γίνει γνωστό.

Για εμένα ήταν λάθος και το έχω παραδεχθεί. Δυστυχώς τάραξα και τους άλλους συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα. Έκανα λάθος. Πιο πολύ τον κόσμο τον πείραξε το ''κηπουρός''. Τι να κανω... Δεν είμαι επιστήμονας. Τεχνικό λύκειο έχω βγάλει, δεν κρύβω τίποτα. Για εμένα έχει λήξει το θέμα. Τώρα εάν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να με πειράξουν λέγοντάς με έτσι κάνουν λάθος. Έχω ακούσει και έχω περάσει χειρότερα».

-Τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα του 2004:
«Τα παιδιά που έχουν ζήσει το 2004 πρέπει να μείνουν στον χώρο του ποδόσφαιρου. Να βοηθήσουν από όποιο κομμάτι μπορούν. Να έχουμε την αρμονία που είχαμε σαν συμπαίκτες. Το να κάνεις βήματα μπροστά είναι εύκολο. Αλλά πρέπει να περάσουμε μια διαφορετική προσέγγιση του ποδοσφαίρου».

-Τον Ότο Ρεχάγκελ:
«Πάνω στον Ότο Ρεχάγκελ στηρίχθηκε η επιτυχία της Εθνικής. Δημιούργησε μια ομάδα στην οποία ξέραμε ότι δεν υπήρχαν αδικίες παρά μόνο προσωπικές επιλογές. Ήμασταν ενωμένοι για ένα σκοπό στο EURO 2004. Μετά την Πορτογαλία, ίσως αλλάξαμε λίγο, αλλά πάντα ο Γερμανός προσπαθούσε να μας συγκρατήσει και μας μιλούσε σαν ψυχολόγος για να μας ισορροπήσει. Μόνο μια φορά έχω ξαναδεί το ματς για να το δει και ο γιος μου ο Γιάννης. Φοράω πάντως ακόμη το ίδιο ρολόι που είχα αγοράσει μετά το ματς με τη Γαλλία. Τότε ο Πορτογάλος πωλητής μου έκανε μεγάλη έκπτωση γιατί νόμιζε πως άνοιγε ο δρόμος σε αυτούς».

-Το τι θέλει να κάνει από εδώ και στο εξής:
«Ευελπιστώ να γίνω προπονητής. Όχι τερματοφυλάκων, κανονικός. Θα ακολουθήσω τη διαδρομή από τα χαμηλά προς τα ψηλά. Οι τερματοφύλακες στα τέλη του '90 με το σήμερα έχουν τεράστια διαφορά. Σήμερα ξέρουν ποδόσφαιρο. Θα δοκιμάσω να μάθω όλα αυτά που πρέπει. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία.

Δεν με φοβίζει το αύριο. Το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου μου δείχνει ότι, ξέχωρα τις εμφανίσεις και τις φανέλες, εκτιμά και σέβεται την αξία και τον άνθρωπο Αντώνη. Μέσα στο διάστημα της καριέρας μου, με τα λάθη που έχω κάνει και με το κάτι παραπάνω που έχω πει, προσπάθησα να είμαι δίκαιος με όλους».

-Τους νεαρούς τερματοφύλακες:
«Ή το έχεις ή δεν το έχεις το να κλωτσάς σωστά. Το μαθαίνεις μέχρις ένα σημείο, αλλά είναι ταλέντο. Στις μικρές ηλικίες δεν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση. Ακόμα κι εγώ μικρός δεν έπαιζα τερματοφύλακας. Όλοι θέλουν να σκοράρουν, να γίνουν πρωταγωνιστές. Από τη στιγμή που έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο είναι βασικό να υπάρχει. Το βασικό είναι να μπορεί να παίξει. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος στην εύρεση ταλέντων. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Τυχαία μπήκα στη θέση του τερματοφύλακα. Πήγα καλά, αλλά μου άρεσε κιόλας. Έτυχε και να ξέρω και να μου αρέσει και να έχω το ταλέντο. Πρέπει, ωστόσο, να γίνεται μια επιλογή, από τι στιγμή που υπάρχουν ακαδημίες».

-Το ποιον τερματοφύλακα θαύμαζε:
«Ήμουνα πάντα θαυμαστής του Νίκου του Σαργκάνη. Μου άρεσε αυτό που έβλεπα και ήθελα να του μοιάσω. Ήταν προτροπή για μένα. Στην πορεία ήταν ο Φαν ντερ Σαρ και τα τελευταία χρόνια είναι ο Κασίγιας. Γεμίζει με την παρουσία του την εστία».

-Την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του:
«Δύσκολη στιγμή ήταν το πρώτο μου ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύσκολο για μένα να έχω απέναντί μου παιδιά που ήμασταν τόσα χρόνια μαζί. Μέσα στο γήπεδο υπερισχύει το συναίσθημα του αθλητή. Πρέπει να κερδίσεις».

-Τον ιδανικό αντικαταστάτη του στον Ολυμπιακό:
«Ο τερματοφύλακας που πρέπει να είναι στον Ολυμπιακό, πρέπει να γνωρίζει το ποδόσφαιρο καθ' αυτό, να ξέρει να πασάρει, να κάνει παιχνίδι, εκτός από το να μπλονζάρει. Πιστεύω ότι μας ταιριάζει πιο πολύ η ισπανική αγορά. Ο Καμενί σίγουρα θα βοηθήσει αν έρθει. Εγώ θα έλεγα ότι και ο Οτσόα έχει μια προοπτική. Ο Μόγια, ο αναπληρωματικός της Βαλένθια θα είναι μια καλή εναλλακτική, αλλά πιστεύω ότι και ο Ούρκο πρέπει να μείνει στην ομάδα. Θα προτιμούσα μία δυάδα με Ούρκο και Σηφάκη στην ομάδα και ο προπονητής να διαλέξει όποιον προτιμά».

-Τις συζητήσεις που είχε πέρσι με τον Σωκράτη Κόκκαλη:
«Είχα πει στον κ.Κόκκαλη ότι θα σταματήσω πέρσι, αλλά με έπεισε να μείνω. Μου είχε προτείνει, μάλιστα δύο ρόλους στην ομάδα για να παραμείνω από άλλο πόστο. Και από τον κύριο Μαρινάκη μου ζητήθηκε να μείνω, ώστε να βοηθήσω σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Έμεινα γιατί έβλεπα και τη δυναμική της νέας ομάδας, άρχισε να στρώνει με την έλευση του κ.Βαλβέρδε και τελικά δικαιώθηκα, αν και δεν αγωνίστηκα πολύ φέτος».

-Την καριέρα του:
«Η καριέρα μου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Πήγα από 18 χρονών από μια μικρή ομάδα σε μια μεγάλη για να κάνω καριέρα. Ο Παναθηναϊκός ήταν σχολείο για μένα. Εκεί μεγάλωσα. Όταν πήρα την απόφαση να πάω στον Ολυμπιακό ήξερα τι συμβαίνει. Με βοήθησε πολύ η οικογένειά μου. Το πρόβλημά μου ήταν το πως να κερδίσω τον κόσμο του Ολυμπιακού. Βέβαια, τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα πει κάτι άσχημο για αυτούς, ποτέ δεν ειρωνεύτηκα. Ο μόνος μου στόχος ήταν να κερδίσω τον κόσμο του Ολυμπιακού. Υπήρχαν δύο τρόποι. Να πουλήσω ψευτολαϊκισμό, που ήταν ο εύκολος ή να τον κερδίσω».

Μίλησαν για τον Αντώνη Νικοπολίδη:
Στον «αέρα» του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 μίλησαν αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Παλιοί συμπαίκτες του διεθνούς τερματοφύλακα, και προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε…

Δημήτρης Παπαδόπουλος:
«Σαν συμπαίκτη, θυμάμαι όταν τον γνώρισα. Ήταν παράδειγμα για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή. Είναι ό,τι καλύτερο που μπορεί να έχει ένας νεαρός παίκτης στην αρχή της καριέρας του»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θυμήθηκε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και το απέκρουσε.. Σχολίασε για αυτό:

«Όταν έπιασα το πέναλτι, χάρηκα και στεναχωρήθηκα. Χάρηκα για την ομάδα μου. Στεναχωρήθηκα, όμως, γιατί φαντάστηκα τι θα ακολουθήσει. Τι θα πουν αυτοί οι στενόμυαλοι, με αποτέλεσμα να φύγει κι αυτός από τον ΠΑΟ. Ήταν αδικία αυτό που έγινε. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να γίνει και προπονητής. Αλλά με την ηρεμία και τα προσόντα που έχει μπορεί.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδόπουλου...

Άγγελος Κορωνιός:
Ο Άγγελος Κορωνιός έχει παντρευτεί την αδελφή της γυναίκας του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο προπονητής μπάσκετ μίλησε για τον χαρακτήρα του καλεσμένου…

«Χαίρομαι που τον… έχω -πλέον- συγγενή. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, μπορώ να πω πως είναι παράδειγμα προς μίμηση. Δεν το λέω επειδή έχουμε συγγένεια αλλά γιατί, απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα, τόσα χρόνια με την παρουσία του στα γήπεδα. Αυτά που έκανε είναι πολλά και μεγάλα», τόνισε.

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε καλαθοσφαιριστής και εδώ και πριν από αρκετά χρόνια σταμάτησε την καριέρα του. Ο ίδιος τον συμβούλεψε για τις διαφορές που θα υπάρξουν στη ζωή του, τώρα που σταματά την καριέρα του:

«Επειδή τα πέρασα, γνωρίζω πως θα του λείψει ο αθλητισμός, οι συμπαίκτες του, τα ταξίδια. Τόσα χρόνια σαν αθλητής έχει ένα πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα αυτό, σταματά. Παύει να υπάρχει. Ξαφνικά δεν έχει τι να κάνει. Αυτό που του αξίζει είναι να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Να μείνει με την οικογένειά του για λίγο χρόνο και μετά να αποφασίσει με τι θέλει να ασχοληθεί», κατέληξε.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού...

Ντούσαν Μπάγεβιτς:
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνεργάστηκε τον Αντώνη Νικοπολίδη για μια σεζόν. «Την πιο δύσκολη», όπως τόνισε ο κ. Νικοπολίδης αναφερόμενος σε αυτή της… μετακόμισής του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό:

«Δυστυχώς με τον Αντώνη συνεργάστηκα μόνο για έναν χρόνο. Δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω περισσότερο. Θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του περισσότερα χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό», τόνισε –αρχικά- ο Σερβοέλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Δεν μπορείς να πεις κάτι κακό για τον Αντώνη. Έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση. Σε δύσκολές ημέρες ήρθε αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Τώρα που αφήνει το ποδόσφαιρο και πήρε ό,τι υπήρχε στην Ελλάδα, το άθλημα τον έχει ανάγκη. Πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει από κάποια θέση. Δεν ξέρω από πού. Αλλά είναι στους ανθρώπους που πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο χώρο. Άνθρωποι σοβαροί και έντιμοι σαν τον Αντώνη. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα», κατέληξε.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης απάντησε: «Κι εγώ ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με τον κ.Μπάγεβιτς. Θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο από μια χρονιά. Δεν θα ξεχάσω τι μου είχε πει πριν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα κατά του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι μου είπε: ‘’Μην κοιτάξεις μην αντιμιλήσεις και παίξε για εσένα’’. Το ακολούθησα ευλαβικά. Τον ευχαριστώ… Ακολούθησα τη συμβουλή του», κατέληξε…

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς...

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς υπήρξε για αρκετά χρόνια συμπαίκτης με τον Αντώνη Νικοπολίδη και ίσως αυτός που τον βοήθησε περισσότερο από όλους για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό. Ο «Τζόλε» σχολίασε για την συνεργασία του με τον Αντώνη Νικοπολίδη:

«Χαίρομαι που συνεργάστηκα με τον Αντώνη. Με τον Αντώνη το ποδόσφαιρο χάνει πάρα πολλά», τόνισε και αναφέρθηκε στην πρώτη χρονιά του Νικοπολίδη στον... Πειραιά:

«Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη. Δικαιώνεται για την απόφαση που πήρε. Ήθελε τόλμη και ρίσκο. Την πήρε όμως. Έπρεπε να μπει στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Τον στηρίξαμε και τον βοηθήσαμε, και απέδωσε παραπάνω κι από αυτά που περιμέναμε. Ο Ολυμπιακός του ταίριαζε πιο πολύ από τις άλλες ομάδες. Θα μπορούσε να παίξει σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Μάλιστα, νομίζω, πως θα του ταίριαζε το Ισπανικό ποδόσφαιρο», κατέληξε.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης απάντησε: «Ο Τζόλε με βοήθησε περισσότερο από όλους να μπω στο τι σημαίνει Ολυμπιακός. Πως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και την πίεση, το πόσο μεγάλη είναι. Με έβαλε πολύ γρήγορα. Με βοήθησε να ξεπεράσω κάθε άγχος που είχα. Σιγά-σιγά απελευθερώθηκα μετά από τις συζητήσεις που είχα».

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς...

Γιόζεφ Βάντσικ:
Ο Γιόζεφ Βάντσικ συνεργάστηκε με τον Αντώνη Νικοπολίδη για αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο Πολωνός, πλέον, έχει σχολή στην οποία έχει ως… μαθητή και τον γιο του Αντώνη Νικοπολίδη…

«Του βγάζω το καπέλο γιατί για χρόνια δεν έπαιζε. Όμως έμαθε κάτι, έκανε καριέρα. Καλά περάσαμε και ελπίζω και άλλοι νεαροί τερματοφύλακες να έκαναν το ίδιο», είπε ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

«Ο Βάντσικ ήταν ένα πραγματικό βουνό. Ποτέ δεν είπα γιατί παίζει αυτός κι όχι εγώ. Ήταν ένας οδηγός για μένα που προσπαθούσα να τον φτάσω. Γι' αυτό πρέπει να έχεις έναν μεγάλο γκολκίπερ και έναν νέο, για να μάθει», απάντησε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Γιόζεφ Βάντσικ...

Τραϊανός Δέλλας:
Μαζί υπήρξαν συμπαίκτες μόνο στην Εθνική ομάδα… Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για τον Αντώνη Νικοπολίδη:

«Το μυστικό της Εθνικής ήταν πως έπαιζαν πάντα αυτοί που συνεργαζόντουσαν καλύτερά. Πάντα με τον Αντώνη ένιωθα σίγουρος. Η συνεργασία έπαιξε ρόλο. Είναι ο πληρέστερος Έλληνας τερματοφύλακας που έχει βγει ποτέ. Ο σεβασμός που μπορεί να κερδίσεις μέσα από το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο. Η πραγματική ζωή ξεκινά όταν σταματήσεις του ποδόσφαιρο», είπε ο Τραϊανός Δέλλας .

«Ο Αντώνης έχει πετύχει το απόλυτο. Το μεγαλύτερο είναι πως έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων, όλου του κόσμου. Είναι ήρεμος, προσγειωμένος. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται δύο στοιχεία και επίμονη και υπομονή. Είναι παράδειγμα για πολλούς ποδοσφαιριστές και ειδικά για τους νέους.Οι επιτυχίες που είχε σαν ποδοσφαιριστής να συνεχίσουν και τώρα. Άτομα σαν τον Αντώνη χρειάζονται γιατί η περίοδος που ζούμε είναι περίεργη», κατέληξε.

«Πριν από κάθε παιχνίδι της Εθνικής μιλούσαμε για την άμυνα και πάντα συμφωνούσαμε», θυμήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα...

Ότο Ρεχάγκελ
Για τον Αντώνη Νικοπολίδη μίλησε και ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια…

«Συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου καριέρα. Περάσαμε πολύ καλά. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Ζήσαμε κάτι μοναδικό. Ξεκινάς μια καινούρια καριέρα και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μόνο μια φορά σε μια προπόνηση το έσκασε, αλλά γενικότερα έδινε πάντα το 100%».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ευχαρίστησε τον Ότο Ρεχάγκελ και τον Γιάννη Τοπαλίδη για τα καλά τους λόγια και στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια του Γερμανού στα πρώτα του προπονητικά βήματα.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Ότο Ρεχάγκελ...

Άγγελος Μπασινάς
Ο Άγγελος Μπασινάς υπήρξε συμπαίκτης με τον Αντώνη Νικοπολίδη και στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Εθνική ομάδα. Μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 θυμήθηκε:

«Έχουμε περάσει πολλά μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι πράγματα που δύσκολα μπορεί να τα καταλάβει ο κόσμος. Όταν έναν άνθρωπος είναι τόσο γνωστός και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό στην προσωπική του ζωή, τα λέει όλα. Έκανε ένα βήμα πολύ μεγάλο στην καριέρα του που δεν το κάνουν πολλοί και άντεξε. Αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα του», τόνισε ο Άγγελος Μπασινάς και συνέχισε:

«Προτιμώ να παίζω μαζί του, παρά εναντίον του. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο αυτό που ζήσαμε στην Πορτογαλία, αλλά και μέσα στο γήπεδο είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Στα πρώτα ματς που είχε φύγει δεν μιλάγαμε για αυτά ούτε πριν, ούτε μετά. Τα αφήναμε να φύγουν. Ο καθένας κάνει το επαγγελματικό βήμα που θεωρεί ο ίδιος σωστό.

Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το καλοκαίρι θα δω μήπως βρω κάποια ομάδα για ένα-δύο χρόνια ακόμα, αλλά αν δεν συμβεί θα δω τι μπορώ να κάνω μετά. Ίσως ακολουθήσω τα χνάρια του Αντώνη. Για προπονητής.. δεν το'χω. Ο Αντώνης το έχει. Έτσι το βλέπω εγώ», κατέληξε.

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά...

Παρακολουθήστε μέσω της WEB-TV τα αποσπάσματα της τρίωρης συνέντευξης που μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω του www.sport-fm.gr σε live streaming.









Mπορείτε να κρατήσετε το χαμόγελο ζωντανό, τηλεφωνώντας ή στελνοντας μήνυμα για το "Χαμόγελο του παιδιού".

Οι αριθμοί είναι: 14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό σταθερό χρέωση 2,27 / κλήση κινητό χρέωση 2,46 / κλήση και 54020 για SMS από κινητό (στείλτε ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO) με χρέωση 2,46/ sms

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x