Stoiximan Super League

Δημητρέλος: «Yπεύθυνος είμαι εγώ»

Με επίσημη ανακοίνωση η ΑΕΚ σε δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι ο Σταύρος Αδαμίδης παραμένει -τυπικά- πρόεδρος της ΠΑΕ καθώς δεν έχει αποσταλεί το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για την αλλαγή στο προεδρικό θώκο. Ο Ανδρέας Δημητρέλος, μάλιστα, πήρε θέση και μέσω του aek365 ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος για όποια διοικητική πράξη συντελείται στην ΑΕΚ.

Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε η ΑΕΚ σε δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι ο Σταύρος Αδαμίδης παραμένει -τυπικά- πρόεδρος της ΠΑΕ καθώς δεν έχει αποσταλεί το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για την αλλαγή στο προεδρικό θώκο.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος, μάλιστα, πήρε θέση και μέσω του aek365 ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος για όποια διοικητική πράξη συντελείται στην ΑΕΚ.

Διαβάστε εδώ τι ανέφερε το δημοσίευμα εφημερίδας

«Δεν έχει να κάνει με τη δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ, αλλά με την κοινοποίηση προς την Εφορία. Εγώ είμαι υπεύθυνος στην Εφορία. Η Εφορία δεν πάει στη Νομαρχία να ελέγξει αν στο ΦΕΚ είναι δημοσιευμένα τα πρακτικά. Για να μιλήσει μαζί μου, όπως και κάνει όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να έχουν σταλεί σε αυτή τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων που είμαι εγώ προεδρεύων. Και όλα έχουν σταλεί. Γι' αυτό και μιλάει μαζί μου. Έτσι θα μιλούσε η Εφορία; Στην ΕΕΑ επίσης έχουμε στείλει τα πρακτικά της Εφορίας και ό,τι επιπλέον χρειάζεται, όπως το ποινικό μου μητρώο», τόνισε ο Ανδρέας Δημητρέλος και συνέχισε:

«Αν τυπικά δεν έχει σταλεί στο ΦΕΚ το πρακτικό από την τότε Γ.Σ. δεν το γνωρίζω. Έχουν πάει όμως όλα τα νομοτυπικά που απαιτούνται και αυτά έχουν σημασία. Η Εφορία στον Δημητρέλο κοινοποιεί τα χαρτιά. Για να με «κυνηγήσει» εμένα η Εφορία αν συμβεί κάτι μελλοντικά, που ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί να συμβεί, δεν χρειάζεται το οποιοδήποτε ΦΕΚ. Υπάρχει η δική μου υπογραφή σε οποιοδήποτε αίτημα.

Επίσης, συμμετέχω κανονικά ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στις Γενικές Συνελεύσεις της Σούπερ Λίγκα. Πώς γίνεται αυτό, αν δεν είμαι... πρόεδρος; Δεν υπάρχει θέμα, με τη δημοσίευση των πρακτικών από το ΦΕΚ. Είναι καθαρά τυπικό. Τις υπογραφές τις βάζω κανονικά εγώ με κάθε νομική ευθύνη. Και για να ξέρει ο κόσμος: αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια του Θωμά Μαύρου. Ο Θωμάς είναι μπροστά σε άλλα θέμα και κάνει ό,τι μπορεί»
, πρόσθεσε.

Ο κ.Δημητρέλος -στη συνέχεια- εξήγησε με λεπτομέρειες πώς έχει η κατάσταση.

«Και για να τα πούμε πιο ξεκάθαρα να καταλάβει και ο κόσμος: Εδώ και 1 με 1,5 χρόνο κάθε φορά που γίνεται μία γενική συνέλευση υπογράφονται τα πρακτικά και στέλνονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ορίζει ο νόμος. Ενώ, όμως εδώ και 1 με 1,5 χρόνο έχουν κατατεθεί κανονικά όλες οι Γ.Σ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για την τυπική έγκριση και δημοσίευση των Συνελεύσεων, απαιτείται και το «ΟΚ» της ΕΕΑ.

Η ΕΕΑ όμως δεν δίνει την έγκριση για την τυπική δημοσίευσή τους, για το λόγο ότι ενώ έχει ζητήσει από την περίοδο 2010-11 από τους τότε μετόχους, Παππά και Νοτιά, ένα τυπικό business plan της εταιρείας ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως ορίζει ο νόμος, δεν τους εστάλει ποτέ. Είναι ένα τυπικό business plan για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και 2011-12, που πρέπει να έχουν στα χέρια τους. Δεν έχει όμως δωθεί, με αποτέλεσμα η ΕΕΑ να μην έχει στείλει το τυπικό ΟΚ για τη δημοσίευση των Γ.Σ..

Οι Γενικές Συνελεύσεις όμως έχουν κοινοποιηθεί κανονικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό έχει σημασία. Όλες οι Γ.Σ. που έχουν κατατεθεί έχουν αναδρομική ισχύ. Τυπικό είναι όλο αυτό, επαναλαμβάνω. Πρόεδρος στην ΑΕΚ είμαι εγώ. Απορώ, λοιπόν, πως πάλι ένα τυπικό θέμα, έφτασε σε σημείο να δημιουργεί πάλι πρόβλημα στην ΑΕΚ, αναμοχλεύοντας «φαντάσματα» του παρελθόντος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x