Champions League

Έπαιξε με τη... φωτιά της «καυτής» Ντόρτμουντ η Ατλέτικο και άφησε ανοικτή τη ρεβάνς της Βεστφαλίας!

Η Ατλέτικο ξεκίνησε κυριαρχικά, έβαλε δύο γκολ, όμως είδε την Ντόρτμουντ να ανεβαίνει, να μειώνει στο τελικό 2-1 και να έχει και δύο δοκάρια! Ανοικτή η πρόκριση ενόψει Βεστφαλίας.

Και πάνω που έδειχνε ότι θα καθάριζε από απόψε, τα... πάντα ανοικτά ενόψει Βεστφαλίας!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη την Ντόρτμουντ στο «Μετροπολιτάνο», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League. Σκορ που φυσικά αφήνει ανοικτή την υπόθεση «πρόκριση» ενόψει της ρεβάνς της άλλης Τρίτης (16/4), με τον νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει τον αντίστοιχο του Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα (2-3).

Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν ιδανικά, με κυριαρχική εμφάνιση, γκολ στο 4' με τον Ντε Πολ και 2-0 στο 32' με τον Λίνο. Ωστόσο, από το φινάλε του πρώτου μέρους η Μπορούσια -που είχε κάνει σημαντικά λάθη στα δύο πρώτα τέρματα- άρχισε να εμφανίζεται επιθετικά. Εντέλει, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 81' με τον νεοεισελθόντα Αλέ, ενώ εν συνεχεία είχε και δύο δοκάρια στο 87' με τον Μπάινο-Γκίτενς και στο 90'+6'(!) με τον Μπραντ!

Ιστορία έγραψε ο Ματς Χούμελς, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ντόρτμουντ που φτάνει τις 500 συμμετοχές με τη φανέλα των Βεστφαλών!






Το ματς:

Τρομερό «μπάσιμο» στην αναμέτρηση από την Ατλέτικο. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε φουλ επιθετικές διαθέσεις και απείλησε μόλις στο 2' με γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης, κατά την οποία ο Γκριεζμάν έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μοράτα, ο οποίος είδε όμως τον Μάατσεν να παρεμβαίνει καταλυτικά με τάκλιν.

Κι αφού... προειδοποίησαν, οι γηπεδούχοι βρήκαν εντέλει το γρήγορο γκολ στο 4'. Μεγάλο διπλό λάθος κατά το build up από τους Βεστφαλούς, στο οποίο τους παρέσυρε φυσικά και το ασφυκτικό πρέσινγκ των αντιπάλων τους. Ο Κόμπελ καθυστέρησε να δώσει στον Μάατσεν... ωθώντας εν πολλοίς και τον συμπαίκτη του σε λάνθασμένη μεταβίβαση, με τον Ντε Πολ να κλέβει και να σκοράρει αμαρκάριστος πατώντας στην περιοχή!



Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν το μομέντουμ και προσπάθησαν να βρουν και δεύτερο γκολ. Το μετουσίωσαν δε και σε άλλες ευκαιρίες. Στο 7' με το τακουνάκι του Βίτσελ (φάνηκε να φεύγει από αντικανονική θέση ο Βέλγος χαφ) και στο 13' με το ψαλιδάκι του Λίνο. Και στις δύο περιπτώσεις δήλωσε «παρών» ο Κόμπελ, ειδικά στην πρώτη με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Μετά το πρώτο τέταρτο, η Ντόρτμουντ κατάφερε σιγά-σιγά να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Ενώ στο παιχνίδι μπήκαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα.

Έπρεπε να περάσει το μισάωρο για να απειλήσουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Σάντσο με ωραίες προσποιήσεις και γύρισμα από δεξιά κέρδισε το κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, στο 31', ο Ενμέτσα πήδηξε πολύ ψηλά στην περιοχή της Ατλέτικο και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Για να έρθει στα καπάκια το 2-0 από την Ατλέτικο, στο 32'! Ακόμα μια λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Ντόρτμουντ, με τους «ροχιμπλάνκος» να κλέβουν, τον Γκριεζμάν να υψώνει υπέροχα για τον Λίνο, ο οποίος τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό πλασέ.



Παρά το νέο της λάθος και το 2-0, η Ντόρτμουντ προσπάθησε να συνεχίσει από εκεί που το άφησε πριν το δεύτερο γκολ. Μάλιστα, μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχε και τρεις ακόμα ευκαιρίες, με τα σουτ των Αντεγέμι (35' ύστερα από λάθος του Ντε Πολ αυτή τη φορά), Μάατσεν (43') και Σάντσο (45'+1').

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια αλλαγή (Μπραντ αντί Ενμέτσα), αλλά και με τις επιθετικές διαθέσεις που ολοκλήρωσε το πρώτο. Για την ακρίβεια κρατούσε ακόμα περισσότερο μπάλα, χωρίς βέβαια να έχεις τις πολλές φάσεις.

Μία στιγμή για τους Βεστφαλούς στο 52' με τον Φούλκρουγκ, ακόμα μία στα καπάκια για τους Μαδριλένους με τον Μολίνα. Σ' αμφότερες δήλωσαν «παρών» οι Όμπλακ και Κόμπελ.

Συνεχίστηκαν οι εκατέρωθεν στιγμές για τις δύο ομάδες (70' επικίνδυνο γύρισμα Γιορέντε, 73' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπραντ), για να φτάσουμε στο 75' και την τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το φάουλ, με την άμυνα της Ντόρτμουντ να έχει αφήσει αμαρκάριστο τον Λίνο στο ύψος του δεύτερου δοκαριού. Ωστόσο, εκεί ήταν ο Κόμπελ να βάλει τεράστιο «στοπ» στο σουτ του τελευταίου.

Και πάνω που έβλεπε την Ατλέτικο να αρχίζει να... ξαναφορτσάρει, η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ που έψαχνε για ώρα. Στο 81', λοιπόν, ο Μπραντ έκανε το πέρασμα στην περιοχή, ο Μολίνα δεν απομάκρυνε πειστικά και εκεί ήταν ο νεοεισελθών Αλέ για να γυρίσει και να σκοράρει.



Μετά το 2-1, η Ατλέτικο είχε τεράστια ευκαιρία ύστερα από λάθος του Χούμελς στο 85'.



Ωστόσο, εκείνη που μένει με το «αχ» είναι η Μπορούσια, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 87' μετά από ωραία ενέργεια και σουτάρα του Μπάινο-Γκίτενς από το ύψος της μεγάλης περιοχής! Το δεύτερο στο 90'+6' με την κεφαλιά του Μπραντ και την μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκών!



Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Η διάκριση θα πάει στον Γκριεζμάν. Πολύ δραστήριος ο Γάλλος άσος, έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες και έβγαζε ηγετικά χαρακτηριστικά. Μέσα στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του, ενώ είχε και την -υπέροχη- ασίστ στο 2-0.

Η σφυρίχτρα: Δεν υπήρξε η δύσκολη φάση. Έβγαζε με σχετική ευκολία τις κίτρινες κάρτες ο Μάρκο Γκίντα είναι η αλήθεια. Μεταξύ των «κιτρινισμένων» και ο Λίνο, ο οποίος θα χάσει τη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ (90' Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα – Μολίνα (90' Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80' Κορέα), Λίνο (90' Ρικέλμε) – Μοράτα (64' Μπάριος), Γκριεζμάν.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Ζάμπιτσερ (84' Ρόις), Εμρέ Τσαν (84' Οζκάν) – Σάντσο (53' Γιορέντε), Ενμέτσα (46' Μπραντ), Αντεγέμι (73' Μπάινο-Γκίτενς) – Φούλκρουγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x