Champions League

Μπάρτσα από τα παλιά, άλωσε το Παρίσι με μαέστρο Τσάβι και βλέπει τετράδα!

Με ρεσιτάλ του Τσάβι από τον πάγκο, η εξαιρετική Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-2 μέσα στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Τσάβι έδωσε ρεσιτάλ και η Μπαρτσελόνα βλέπει ημιτελικά! Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν από το «Παρκ ντε Πρενς» επικρατώντας 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για την τετράδα του Champions League.

Σπουδαίο κοουτσάρισμα από τον Καταλανό τεχνικό, ο οποίος κατέβασε μια εξαιρετική ενδεκάδα στο πρώτο μέρος που έσβησε την ομάδα του… δασκάλου του, Λουίς Ενρίκε, ενώ έβαλε το χεράκι του στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές του χάρισε τεράστια νίκη στην Μπαρτσελόνα, αφού ο Πέδρι έφτιαξε το 2-2 και ο Κρίστενσεν σκόραρε το 3-2.

Παράλληλα, με τους Κουντέ-Κουμπαρσί σε μεγάλο βράδυ, ο Εμπαπέ ήταν… άφαντος και δεν έκανε το παραμικρό, με τους Ντεμπελέ, Βιτίνια, Μπαρκολά να παλεύουν μόνοι τους από πλευρά Παριζιάνων!

Το ματς:


Η Παρί έκανε δυναμικό μπάσιμο στο ξεκίνημα του ματς και προσπαθούσε να βρει χώρους στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο η Μπαρτσελόνα πήρε γρήγορα μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να φέρνει στα μέτρα της το παιχνίδι, ούσα ιδιαίτερα απειλητική. Στο 6’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από το γέμισμα του Τερ Στέγκεν, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Ραφίνια έφυγε μόνος του, αλλά δεν τσίμπησε την μπάλα προ του Ντοναρούμα που είχε βγει μακριά από την εστία του.

Η ομάδα του Τσάβι συνέχιζε στο ίδιο τέμπο και απειλούσε και στο 20’ είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, πρώτα ο Λεβαντόφσκι είδε τον Νούνο Μέντες να διώχνει την κεφαλιά του πάνω στη γραμμή, μετά ο Γιαμάλ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία. Η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, με τον Εμπαπέ ωστόσο να μην μπορεί να κάνει και πολλά, όντας περιορισμένος από την αντίπαλη άμυνα.






Την υπεροχή της η Μπαρτσελόνα την μετέτρεψε σε γκολ στο 37ο λεπτό με τον Ραφίνια. Ο Λεβαντόφσκι έκανε μια φοβερή μπαλιά στον Γιαμάλ, εκείνος έσπασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ντοναρούμα και σκόραρε με ωραίο πλασέ στην κίνηση για το προβάδισμα της ομάδας του, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Η Παρί μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε τρία λεπτά έφερε τούμπα το ματς, με τις αλλαγές του Ενρίκε να αποδίδουν καρπούς. Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Ντεμπελέ έγραψε το 1-1 με υπέροχο σουτ μετά από γύρισμα του Εμπαπέ που δεν... πρόλαβε ούτε να δει ο Τερ Στέγκεν, ενώ στο 51’ ο Ρουίθ έκανε την κάθετη στον Βιτίνια, με τον Πορτογάλο με ωραίο πλασέ να κάνει το 2-1! Η ομάδα του Ισπανού τεχνικού μετά από τα δυο γκολ είχε πάρει τα πάνω της και απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό τέμπο που είχε εφαρμόσει η Παρί.






Ο Τσάβι προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στη συνέχεια, ρίχνοντας στη μάχη τον Ζοάο Φέλιξ και τον Πέδρι. Αλλαγές που βοήθησαν αμέσως, αφού ο Πέδρι στο 62’ βρήκε τον Ραφίνια με πάρε-βάλε πάσα και εκείνος μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-2! Ύστερα από την ισοφάριση, οι «μπλαουγκράνα» άλλαξαν το μομέντουμ και το γύρισαν στο μέρος τους, χτυπώντας λίγο αργότερα.



Μετά από νέες κινήσεις του Καταλανού τεχνικού από τον πάγκο, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν για τρίτη φορά, κάνοντας την ανατροπή στην ανατροπή. Αυτή τη φορά ήταν ο Κρίστενσεν που βρήκε δίχτυα, όταν προωθήθηκε σε στημένη μπάλα, με τον Γκιντογκάν να σερβίρει και τον Δανό αμυντικό να εκτελεί με το κεφάλι στο 77’ , ένα λεπτό μετά την είσοδό του.

Τα λεπτά περνούσαν, οι «μπλαουγκράνα» κρατούσαν με νύχια και δόντια, είδαν τη σουτάρα του Εμπαπέ στις καθυστερήσεις να περνά ελάχιστα άουτ και τελικά έφυγαν θριαμβευτές από το Παρίσι, με τους Γάλλους να υποχρεούνται πλέον να κυνηγήσουν μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς.




MVP: Ο Τσάβι θα πάρει το βραβείο. Κατεβάζει με σωστή προσέγγιση την ομάδα του και περιορίζει σε όλο ματς τον Εμπαπέ, ενώ πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1). Όταν βλέπει τον Ενρίκε να αλλάζει πράγματα και η Παρί να φέρνει τούμπα τον αγώνα, χτυπά από τον πάγκο με Πέδρι (ασίστ) και Κρίστενσεν (γκολ) για να χαρίσει τεράστια νίκη στην Μπαρτσελόνα μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς».

Έτσι παρακολουθήσατε LIVE την αναμέτρηση.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ (86' Ράμος), Κανγκ-Ιν (61' Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Εμπαπέ, Ντεμπελέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Γκιντογκάν (86' Φερμίν), Ρομπέρτο (61' Πέδρι), Γιαμάλ (61' Φέλιξ), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (76' Τόρες)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x