Europa League

Πω, πω, γλύκα…

Τον καημό της μέτριας πορείας στην Premier League γλυκαίνει στην Ευρώπη η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» καθάρισαν με ωραία μπάλα τη Λιλ (3-0) και κράτησαν από κάτω τους τη Βόλφσμπουργκ (5-1 την Κράσνονταρ).

Τη σταθερότητα που δε λέει να βρει στην Αγγλία διατηρεί στην Ευρώπη η Έβερτον!

Επανερχόμενη στις καλές εμφανίσεις, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ λύγισε εύκολα τη Λιλ (3-0) και παρέμεινε μόνη πρώτη στον 8ο όμιλο του Europa League.

Παρά τις απουσίες τους, τα «ζαχαρωτά» δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου από τους ντεφορμέ Γάλλους (σ.σ. συμπλήρωσαν επτά σερί ματς χωρίς νίκη) και καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι, με γκολ των Όσμαν (ωραίο σουτ μέσα απ’ την περιοχή) και Γιαγκέλκα (κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ).

Έτσι, ο Νέισμιθ απλά ομόρφυνε την τελική τους επικράτηση, που τους κράτησε αήττητους για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι και τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Μεγάλο βήμα ωστόσο για να τους ακολουθήσει εκεί έκανε και η Βόλφσμπουργκ. Η… εξαγριωμένη ομάδα του Λουσιάν Φαβρ συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις της Bundesliga κι έκανε πλάκα απέναντι στην άμοιρη Κράσνονταρ.

Διότι δυσκολεύτηκε μεν για ένα ημίχρονο, αλλά όταν ο Χαντ της αφαίρεσε το άγχος (σκοράροντας δυο φορές σε δέκα λεπτά) όλα έγιναν απλά. Τόσο απλά, ώστε ο Γκιλαβογκί να δώσει διαστάσεις στο σκορ κι ο Μπέντνερ να βάλει -όχι μόνο το πρώτο, αλλά και το δεύτερο φετινό του γκολ στις καθυστερήσεις (5-1).


Τα σημερινά αποτελέσματα

Βόλφσμπουργκ-Κράσνονταρ5-1
(47’, 57’ Χαντ, 73’ Γκιλαβογκί, 89’ πεν., 90’+1’ Μπέντνερ - 72’ Βάντερσον)

Έβερτον-Λιλ3-0
(27’ Όσμαν, 42’ Γιαγκέλκα, 61’ Νέισμιθ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Έβερτον 8 (5-5)
Βόλφσμπουργκ 7 (11-8)
Λιλ 3 (2-5)
Κράσνονταρ 2 (5-11)

Η επόμενη αγωνιστική (27/11)

Κράσνονταρ-Λιλ (19:00)
Βόλφσμπουργκ-Έβερτον (20:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x