Euro 2024

Kινδυνεύει με μηδενισμό στα προκριματικά η Ουκρανία

Η FIFA εξετάζει τον μηδενισμό της Ουκρανίας στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών του EURO λόγω -αντικανονικής- συμμετοχής του Ζούνιορ Μοράες.

Την περίπτωση να μηδενίσει την Ουκρανία στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών του Euro εξετάζει η FIFA.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η πορτογαλική ιστοσελίδα «maisfutebol», ο Ζούνιορ Μοράες που έχει πάρει ουκρανική υπηκοότητα και αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός πως για να πάρει υπηκοότητα ένας ποδοσφαιριστής σε μία χώρα που δεν κατάγεται από αυτή, πρέπει να αγωνίζεται για πέντε σερί χρόνια στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο Ζούνορ Μοράες, λοιπόν, αγωνίζεται από το 2012 μέχρι τώρα στην Ουκρανία, έχοντας περάσει από Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ. Ωστόσο, είχε ένα μικρό πέρασμα ενδιάμεσα από την Κίνα και την Τιανγίν Κουανγιάν και αυτό δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει πέντε σερί χρόνια στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της FIFA και ο μηδενισμός της ομάδας εξετάζεται, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως την είδηση την αποκαλύπτει πορτογαλικό σάιτ καθώς η Πορτογαλία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο και μετά το πέρας δύο αγωνιστικών, βρίσκεται στο... κυνήγι των Ουκρανών. Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο είναι στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, έχοντας μία ισοπαλία με την Πορτογαλία και μία νίκη με το Λουξεμβούργο, ενώ αυτή του Φερνάντο Σάντος μετράει δύο ισοπαλίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x