Stoiximan Super League

Αυτό ζήτησε πάση θυσία ο Λεμονής

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς με την Μπαρτσελόνα, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί τ' απόγευμα για τη Βαρκελώνη, όπου την Τετάρτη θ' αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στο πιο δύσκολο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Γίνεται εύκολα αντιληπτό αντιληπτό πως δε χρειάζονται πολλά λόγια και περισπούδαστες αναλύσεις για να περιγραφεί το δύσκολο της αποστολής των “ερυθρόλευκων”.

Όταν απέναντι βρίσκεται η Μπαρτσελόνα είναι αρκετή η αναφορά του ονόματος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” δε θα δώσουν τη “μάχη” τους στο Καμπ Νου κόντρα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία παραμένει αήττητη σε ισπανικό πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη δείχνοντας πόσο σημαντικό ήταν για τους πρωταθλητές το ότι έβαλαν τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη σούπερ λίγκα.

Όποιος νομίζει πάντως πως οι παίκτες του Ολυμπιακού άκουσαν μόνο μπράβο απ' τον προπονητή τους κάνει λάθος Το “μενού” είχε και γκάζια από τον 57χρονο τεχνικό των πρωταθλητών και ο Λεμονής είχε πολλούς λόγους να παραπονεθεί στους παίκτες του.

Ένας εξ αυτών όμως τον έβγαλε εκτός εαυτού και είχε να κάνει με το πόσες φορές “πούλησαν” μπάλα οι παίκτες του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι “κυανέρυθροι” φρόντισαν να εκμεταλλευτούν τα παιδαριώδη λάθη των πρωταθλητών Ελλάδος, βρίσκοντας τρόπους ν' απειλήσουν την εστία το Προτό.

Αυτά τα εύκολα “πουλήματα” μπάλας, είτε από τους μέσους στον άξονα είτε από τους στόπερ, είναι ένα ζήτημα που...τρελαίνει τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λεμονής είπε στους παίκτες του “αυτά τα λάθη δεν πρέπει να γίνουν με την Μπαρτσελόνα”. Κάναμε τόσες λάθος πάσες και δίναμε κόντρες στον Πανιώνιο”. Όλοι καταλαβαίνουν πως αν οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς με την Μπάρτσα τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα.

Τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν μπορεί να τα εξηγήσει κανείς, καθώς μιλάμε γι' αντιδράσεις ή κάκιστες πάσες που επέτρεψαν στους “κυανέρυθρους” να ξαναμπούν στο ματς. Γιατί ναι μεν ο Πανιώνιος δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι μετά το 3-1 αλλά απ' την άλλη πλευρά θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην (ανεξήγητη) χαλάρωση των πρωταθλητών Ελλάδος. Και στο Καμπ Νου απαγορεύεται να χαλαρώσεις.

“Οκέι” από Ομάρ

Ο Τάκης Λεμονής σχεδιάζει τα πλάνα του για το μεγάλο ματς της Τετάρτης, αναφορικά με την εντεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στην Μπάρτσα και όλα δείχνουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να υπολογίζει στον Ελαμπντελαουί. Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” μίλησε με τον Νορβηγό μπακ και ο τελευταίος είπε πως δεν έχει ενοχλήσεις και είναι έτοιμος να παίξει. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Φιγκέιρας, ο οποίος έκανε πολύ κακό ματς στη Νέα Σμύρνη.

Σε ό,τι αφορά τώρα το θέμα των στόπερ, είναι γεγονός πως ο Λεμονής έχει κάνει κάποιες σκέψεις για να παίξει ο Ολυμπιακός με τριάδα στην άμυνα, αλλά προς το παρόν πρόκειται για σκέψεις και όχι γι' απόφαση. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του ο Λεμονής και να παραταχθεί ο Ολυμπιακός με δύο κεντρικους μπακ, πιθανότατα Μποτία και Ένγκελς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x