Stoiximan Super League

Βγήκε ζωντανός από την… εντατική!

Ο Πανιώνιος φλέρταρε έντονα με τον υποβιβασμό για περίπου 30’, αγωνιζόμενος και με δέκα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά εν τέλει το 0-0 αποδείχθηκε αρκετό για να του δώσει την παραμονή στη Super League.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Πανιώνιο, που καρδιοχτύπησε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Super League, αλλά τελικά (και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα) το 0-0 αποδείχθηκε αρκετό για να τον κρατήσει στην πρώτη κατηγορία.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από το 68’ και μετά οι γηπεδούχοι, καθώς ο Τασουλής δέχθηκε δύο κίτρινες με διαφορά λίγων δευτερολέπτων (μια για μαρκάρισμα και τη δεύτερη για ειρωνεία προς τον διαιτητή).

Δραματικά τα τελευταία λεπτά στη Νέα Σμύρνη, καθώς ενδεχόμενο γκολ των φιλοξενούμενων θα έστελνε τον Ιστορικό στη Football League, ενώ οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είχαν ολοκληρωθεί.

inner

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπει στα play offs με δύο βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με έναν. Χωρίς πόντο ο Ατρόμητος.

Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης, αλλά και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Μαρκαριάν.

Τραυματίες αποχώρησαν από το πρώτο ημίχρονο Κολοβός και Παπαδόπουλος.

Το ματς


Θα περίμενε κανείς ότι ο Πανιώνιος που είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη, που τον κράταγε στα σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, θα ξεκίναγε δυναμικά στην αναμέτρηση με στόχο να σκοράρει νωρίς. Ωστόσο, η μορφή του αγώνα ήταν διαφορετική με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Αρκετές παραπάνω από τον αντίπαλο του, αλλά και από τον μέσο όρο που έχει συνήθως σε ένα 45λεπτό.

Αυτό αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν άγχος, διότι τα λάθη της τελευταίας στιγμής και ένα κακό αποτέλεσμα θα ήταν πιθανόν καταδικαστικό για τους γηπεδούχους, που έβγαλαν πολύ νευρικότητα στο πρώτο μέρος. Τα πολλά λάθη και η ατολμία χαρακτήριζε το παιχνίδι τους.

Σε όλα αυτά ήρθε και η ατυχία με τον τραυματισμό ενός από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει και του πρώτου του σκόρερ, του Δημήτρη Κολοβού στο 30ο λεπτό μετά από ένα στραβοπάτημα. Αν και λίγο αργότερα είχε απώλεια και ο ΠΑΟΚ με τον Παπαδόπουλο να παθαίνει μυϊκό τραυματισμό.

inner

Πάντως, παρά την κακή του εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος είχε την καλύτερη ευκαιρία, με τον Γιάννου που είναι δεύτερος σκόρερ των «κυανέρυθρων» και ο οποίος αντικατέστησε τον Κολοβό, σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Μπακασέτα και αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή αστόχησε, πιάνοντας την κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε η απόδοση του Πανιωνίου κατακόρυφα και οι παίκτες του ήταν πιο αποφασισμένοι από το ξεκίνημα. Στο 64’ δεν μπόρεσε λίγο έλλειψε να προηγηθεί, αλλά ο Κάτσε στέρησε το τέρμα στον Χατζηισαία και λίγο αργότερα άλλαξαν οι ισορροπίες με τον Τασουλή να δέχεται δύο κίτρινες σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων και να αποβάλλεται.

inner

O Πανιώνιος εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να συνεχίσει να πιέζει τόσο τον ΠΑΟΚ και να παίρνει ρίσκα, προσπαθώντας από εκεί και πέρα να διατηρήσει αρχικά το «μηδέν» το οποίο δεν ήταν σίγουρο εκείνη τη στιγμή ότι του αρκουσε, καθώς είχε βάλει δύο γκολ ο Λεβαδειακός στην Κρήτη επί του Εργοτέλη.

Το άγχος επέστρεψε στο τελευταίο χρονικό διάστημα τη Νέα Σμύρνη, όπου δεν παίχθηκε ουσιαστικά μπάλα, αλλά το αποτέλεσμα έφθασε στους γηπεδούχους, που συνεχίζουν στα... σαλόνια.



Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr.



inner

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (Βλάχος 46'), Φούντας, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας (Ρισβάνης 74'), Μπουμάλ, Κολοβός (Γιάννου 32'), Κόρμπος

Στον πάγκο οι Γιαννακόπουλος, Ιμπαγάσα, Σιώπης, Γκέζος.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (Δεληγιαννίδης 87'), Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης, Κίτσιου (Σαββίδης 74'), Πόζογλου., Περέιρα, Παπαδοπουλος (Κουλούρης 36')

Στον πάγκο οι: Γλύκος, Μαντούρο, Παπαγιαννόπουλος, Πούγγουρας.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Γρεβένης, Γκάγκας
Τέταρτος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης
Κίτρινες: Μπακασέτας (45+3), Κίτσιου (53'), Τζιολης (87'), Χατζηισαΐας (89'), Οικονόμου (90+6'), Κόρμπος (90+7')
Κόκκινη: Τασουλής (70')

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x