Ελλάδα

Εισήγηση-καταπέλτης για Βούλγαρη από την Επιτροπή Δεοντολογίας!

Η ερευνήτρια της επιτροπής Β. Καρακώστα, η οποία ερεύνησε τη καταγγελία έκρινε ότι υπήρξε παράβαση του κώδικα δεοντολογίας και παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστικό τμήμα.

Στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας παραπέμπεται η καταγγελία που είχαν κάνει κατά του τέως προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Αργ. Βούλγαρη και των υπόλοιπων μελών του προηγούμενου ΔΣ 53 σωματεία της ΕΠΣ Χαλκιδικής σχετικά με όσα συνέβησαν με το διοικητικό απολογισμό στη ΓΣ της ΕΠΣ στις 16.2.2015.

Η ερευνήτρια της επιτροπής Β. Καρακώστα, η οποία ερεύνησε τη καταγγελία έκρινε ότι υπήρξε παράβαση του κώδικα δεοντολογίας (άρθρο 13 «Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς») και παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστικό τμήμα (ακροατήριο).

Επίσης, επειδή έκρινε ότι υπάρχει και θέμα παραβίασης της ποινικού δικαίου παρέπεμψε την υπόθεση και στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.

Η τελική έκθεση της εισηγήτριας αναφέρει:

Εισηγούμαι

Α) την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειαρχικά μέτρα διότι βάσει των ώς άνω πραγματικών περιστατικών προέκυψε ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής (Ε.Π.Σ.Χ) και τα μέλη αυτού (…)

Με σειρά ενεργειών και παραλείψεών τους και συγκεκριμένα παραβαίνοντας διατάξεις του Καταστατικού της Ένωσης, έκαναν κατάχρηση της θέσης τους, προκειμένου να επιτύχουν προσωπικούς σκοπούς, ήτοι για παράβαση του άρθρου 13 παρ. 1, 3 και 4 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 6 του ιδίου Κώδικα.

Β) Την επιβολή σε έκαστο των ως άνω προσώπων του χρηματικού προστίμου των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) έτη.

Γ) Τη διαβίβαση αντιγράφων του φακέλου της παρούσας υπόθεσης στον αρμόδιο Εισαγγελέα για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Ο Βούλγαρης και τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΕΠΣ Χαλκιδικής κατηγορούνται για παραβίαση των εδαφίων 1,2 και 4 του αρ. 13 του Κώδικα Δεοντολογίας, που φέρει τον τίτλο «Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς» και προβλέπει ότι:

- Πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα αναμένεται να έχουν επίγνωση της σημασίας των καθηκόντων τους και των συναφών υποχρεώσεων και ευθυνών τους.

- Πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα θα επιδεικνύουν την δέσμευσή τους προς μία ηθική συμπεριφορά. Θα συμπεριφέρονται με τρόπο αξιοπρεπή και θα ενεργούν με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα.

- Πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της θέσεώς τους με οποιονδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα δε να εκμεταλλεύονται την θέση τους για να επιτύχουν προσωπικούς σκοπούς ή να αποκομίσουν οφέλη οι ίδιοι ή τρίτοι

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x