Ελλάδα

Η επόμενη ημέρα στην Εθνική μετά τον αποκλεισμό και το μέλλον του Πογέτ (poll)

Η Εθνική βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Euro της Γερμανίας και η επόμενη ημέρα χαρακτηρίζεται δύσκολη και κυρίως κρίσιμη. Μια μέρα, δε, που δύσκολα θα περιλαμβάνει τον Γκουστάβο Πογέτ…

Το όνειρο για την Εθνική εξελίχθηκε σε εφιάλτη στην Τιφλίδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γεωργία και γνώρισε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Euro της Γερμανίας, χάνοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από μια δεκαετία.

Δυστυχώς, άλλη μια γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών θα δει ένα μεγάλο τουρνουά από την τηλεόραση, γεγονός, αν μη τι άλλο, που έχει προκαλέσει μεγάλη στενοχώρια στις τάξεις της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες (26/03), μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες κλείστηκαν στα αποδυτήρια και κλαίγοντας, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ό,τι συνέβη στο «Μπόρις Παϊχάντζε». Αντιλαμβάνονται, φυσικά και οι ίδιοι πόσο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε, από έναν αντίπαλο, μάλιστα, σαφώς κατώτερο ποιοτικά, αλλά τρομερά ψυχωμένο για να φτάσει στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του.



Η Εθνική, λοιπόν, βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Euro και η επόμενη ημέρα χαρακτηρίζεται δύσκολη και κυρίως κρίσιμη, καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος τα βήματα μπροστά, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, να γίνουν βήματα προς τα πίσω το αμέσως επόμενο διάστημα και να διαλυθούν όλα. Μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια και εκεί για την ώρα περιστρέφεται η κουβέντα, είναι τι θα γίνει με τον Γκουστάβο Πογέτ.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού προπονητή με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και με τα τωρινά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν απίθανο να παραμείνει στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Ουδείς για την ώρα έχει πάρει θέση επίσημα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με την ομοσπονδία να περιμένει, ουσιαστικά, την έκβαση του χθεσινού αγώνα, για να του προσφέρει ή όχι νέο συμβόλαιο, καταλαβαίνει κανείς πως ο 56χρονος, πιθανότατα, θα αποχαιρετήσει.



Για την επόμενη ημέρα, πάντως, αν, τελικά, αποχωρήσει ο Γκουστάβο Πογέτ, αυτή την ώρα ακούγονται διάφορα ονόματα, αλλά τίποτα χειροπιαστό, αφού ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει σοκ, όπως είναι λογικό, και θα πάρει λίγο χρόνο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις.

Στις συζητήσεις, πάντως, που ήδη έχουν φουντώσει για το ποιος θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Λατινοαμερικανού, τα ονόματα είναι τα ίδια με εκείνα, που είχαν «παίξει» και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν φαινόταν πως το λάδι στο καντήλι του Πογέτ είχε σωθεί μετά τα όσα είχαν συμβεί τότε και πως μόνο μία πρόκριση θα άλλαζε -δραματικά- τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά τα ονόματα; Φερνάντο Σάντος, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνος Ουζουνίδης και η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x