Euro 2024

Πήρε το τελευταίο εισιτήριο και έφυγε για Euro η Κροατία!

Η Κροατία επικράτησε 1-0 της Αρμενίας για να εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο για το Euro 2024 μέσω της φάσης των ομίλων, με την Τουρκία να περνά ως πρώτη.

Με την Κροατία θα είναι ωραία, σε ένα ακόμη Euro για… παρέα! Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς πήρε επαγγελματική νίκη, επικρατώντας 1-0 της Αρμενίας και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Κάπως έτσι, η «χρβάτσκα» θα δώσει το παρών σε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση, ούσα συνεπής στο… ραντεβού της, ενώ θα βρεθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ρίχνοντας στο 4ο την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία τσίμπησε τον βαθμό στην έδρα της Ουαλίας (1-1) και εξασφάλισε την πρωτιά στον 4ο όμιλο, δείχνοντας πως διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο το οποίο θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Γερμανίας για να κάνει μια καλή πορεία.

Ο Βίντα ήταν στον πάγκο για την Κροατία και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η βαθμολογία:



Τα αποτελέσματα:

Κροατία-Αρμενία 1-0
(43’ Μπούντιμιρ)

Ουαλία-Τουρκία 1-1
(7’ Γουίλιαμς - 69’ πεν. Γιαζίξι)

Το ματς

Καλύτερα είχε μπει η Κροατία στο ματς, με την Αρμενία να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και απειλούσαν περισσότερο, βρίσκοντας τελικά το γκολ στο 43ο λεπτό με τον Μπούντιμιρ.

Ο ίδιος παίκτης στο 52ο λεπτό ξαναβρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε. Στην συνέχεια του αγώνα η Κροατία συνέχιζε να πιέζει, με την Αρμενία να μην μπορεί να αντιδράσει στη συνέχεια και όποιες φάσεις είχε δεν μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί.

Κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το οποίο βρήκε άπαντες στο γήπεδο να πανηγυρίζουν και να γίνονται ένα κουβάρι για ακόμα μια πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Στο άλλο ματς, πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι με την Τουρκία η Ουαλία, με τον Γουίλιαμς μόλις στο 7ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Με το ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τους Ουαλούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Η Ουαλία συνέχισε στο δεύτερο μέρος από εκεί που το άφησε, έχοντας τον έλεγχο και πιέζοντας τους Τούρκους. Ωστόσο, η Τουρκία κέρδισε πέναλτι στο 69’ με τον Γιαζίξι να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-1! Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει ρυθμό και πίεζαν για την ανατροπή, ωστόσο η Ουαλία στο 84’ ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ αλλά δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με το 1-1 να παραμένει και μόνη κερδισμένη να είναι η Τουρκία η οποία τερμάτισε πρώτη με 17 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x