Euro 2024

Με «χρυσό» Άλιμπεκ, στη Ρουμανία το άτυπο ντέρμπι πρωτιάς στον 9ο όμιλο

Χάρη στο τέρμα του πρώην φορ του Ατρομήτου, Ντένις Άλιμπεκ, η Ρουμανία επικράτησε 1-0 της Ελβετίας (επίσης είχε προκριθεί ήδη) και πήρε την 1η θέση του 9ου ομίλου. Νίκες για Ισραήλ και Λευκορωσία.

Λύγισε (1-0) την Ελβετία στο… ντέρμπι της πρωτιάς η Ρουμανία.

Σε έναν προκριματικό όμιλο του Euro 2024, τον 9ο, του οποίου η 10η και τελευταία αγωνιστική δεν είχε να κρίνει πρόκριση. Οι δύο προαναφερθείσες ομάδες είχαν πάρει ήδη το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Κοντράρονταν, λοιπόν, για την πρωτιά, την οποία πήρε το σύνολο του Έντουαρντ Ιορντανέσκου (βολευόταν και με την ισοπαλία).

«Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους, ο Ντένις Άλιμπεκ. Ο πρώην φορ του Ατρομήτου σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 50' με κοντινό τελείωμα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν πολλές στιγμές, ωστόσο τελικά ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο στη δεύτερη θέση, στο -5 και χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους.



Την ίδια ώρα, στις άλλες δύο αναμετρήσεις του γκρουπ σημειώθηκαν ισάριθμα «διπλά». Πιο εντυπωσιακό εκείνο (0-1) της Λευκορωσίας επί του Κοσόβου, με το Ισραήλ να περνά με 2-0 από την έδρα της Ανδόρας.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της τελευταίας (10ης) αγωνιστικής του 9ου ομίλου:

Ρουμανία-Ελβετία 1-0
(50' Άλιμπεκ)

Ανδόρα-Ισραήλ 0-2
(29' αυτ. Σερβός, 81' Κίντα)

Κόσοβο-Λευκορωσία 0-1
(43' Αντιλέβσκι)

Η τελική βαθμολογία του 9ου ομίλου:

Ρουμανία-Ελβετία: 1-0, Ανδόρα-Ισραήλ: 0-2, Κόσοβο-Λευκορωσία:0-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x