Stoiximan Super League

Η απουσία του Ομάρ στοίχισε πολύ στον Ολυμπιακό

Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός σκόραρε με ευκολία χωρίς να κάνει 25 ή 30 τελικές προσπάθειες κι αυτό είναι σημαντικό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 4-1 σε παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι είχαν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα. Οι Πειραιώτες έβαλαν τέσσερα γκολ εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιούργησαν χωρίς να φτάσουν στα επίπεδα άλλων αγώνων.

Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός σκόραρε με ευκολία χωρίς να κάνει 25 ή 30 τελικές προσπάθειες κι αυτό είναι σημαντικό. Χρειάζονται και νίκες που δεν θα χρειαστεί να κάνει τόσες φάσεις για να σκοράρει η ομάδα του λιμανιού.

Πάμε όμως να δούμε ένα στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό κι εξηγεί πολλά πράγματα για την εικόνα του Ολυμπιακού σε σημαντικά παιχνίδια του Φεβρουαρίου. Το διάστημα δηλαδή που οι Πειραιώτες έδωσαν πολλά ματς και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων και η φάση του πρώτου γκολ των ερυθρόλευκων είναι ενδεικτική των πραγμάτων που έλειψαν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα πολύ σημαντικά ματς που προαναφέραμε.

Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Ομάρ χωρίς την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Άρη για να δεχθεί την καλή πάσα του Φορτούνη ήταν κάτι που έλειψε από τον Ολυμπιακό τις πέντε εβδομάδες απουσίας του Νορβηγού μπακ.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στα παιχνίδια που κρίθηκαν όλα χωρίς έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες τους την φετινή περίοδο. Έναν παίκτη που μπορεί να είναι δεξί μπακ αλλά είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ο Νορβηγός αμυντικός είχε δώσει μεγάλη ώθηση στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων από τα άκρα, είχε καλή συνεργασία με τους εξτρέμ και είναι αναμφισβήτητο πως ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στηρίξει πολλά πάνω στις κινήσεις του Ομάρ από την δεξιά πλευρά.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο «πληγώθηκε» ο Ολυμπιακός από την απουσία του Ελαμπντελαουί στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι τον Φλεβάρη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν η εξέλιξη των συγκεκριμένων αγώνων ωστόσο κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι ο Ομάρ έλειψε πολύ από τους πειραιώτες.

Και είναι σημαντικό εδώ να τονίσουμε τις καλές συνεργασίες που βγάζουν ο Φορτούνης με τον Ομάρ γιατί πολύ απλά είναι και οι δύο καιρό στον Ολυμπιακό και γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο. Προσέξτε για παράδειγμα την φάση του πρώτου γκολ, τον τρόπο με τον οποίο πασάρει ο Φορτούνης στον Ομάρ.

Είναι μια συνεργασία την οποία έχουν βγάλει και σε άλλα παιχνίδια της φετινής σεζόν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Και είναι μια συνεργασία που έλλειψε από τους ερυθρόλευκους στα σημαντικά ματς του περασμένου μήνα.

Νέο Pamestoixima.gr: Στο Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ διαλέγεις ποια ομάδα θα προκριθεί με ενισχυμένες αποδόσεις! Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x