Euro 2024

Η Βραζιλία ξανά στην κορυφή

Στην κορυφή της κατάταξης της FIFA επιστρέφει η εθνική Βραζιλίας μετά από επτά χρόνια και το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, το 2010.

Η εθνική Βραζιλίας στη λίστα που εξέδωσε η FIFA για τον μήνα Απρίλιο είναι στην κορυφή του κόσμου μετά από επτά χρόνια... φαγούρας.

Η Σελεσάο έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριο της, με τέσσερις αγώνες να απομένουν. Σημαντικό ρόλο στο να προσπεράσει την Αργεντινή, η οποία ήταν πρώτη στη λίστα Μαρτίου, έπαιξαν οι πρόσφατες νίκες κόντρα στην Ουρουγουάη και Παραγουάη μέσα στον Μάρτιο.

Από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Τίτε, η Εθνική Βραζιλίας δείχνει αναγεννημένη και τρέχει ένα σερί 9-0, ενώ 8 από τις 9 νίκες έχουν σημειωθεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τελευταία φορά που οι Βραζιλιάνοι ήταν στην κορυφή ήταν στο Μουντιάλ του 2010, εκεί όπου αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Ολλανδία. Από τότε η Σελεσάο έχει υποφέρει αρκετά με αποκορύφωμα φυσικά το στραπάτσο του 2014 και την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά.

Η Αργεντινή εκτός από την πρωτιά στην κατάταξη πάντως, κινδυνεύει να χάσει και κάτι πολύ πιο σημαντικό, την πρόκριση για το Παγκόσμιο της Ρωσίας, κατάσταση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει χωρίς τον Λιονέλ Μέσι( τιμωρημένος για άλλες 3 αγωνιστικές).

Χαρακτηριστικά της νέας κατάταξης:

4 από τις 5 πρώτες ομάδες της κορυφής είναι της Νοτίου Αμερικής, με την 3η Γερμανία να «παλεύει» ανάμεσα σε Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία.

Η Αίγυπτος είναι η ομάδα της Αφρικής με το καλύτερο πλασάρισμα αφού βρίσκεται στην 19η θέση ενώ από την Ασία είναι το Ιράν που κατατάσσεται 28ο.


Δείτε αναλυτικά την παγκόσμια κατάταξη της FIFA για το μήνα Απρίλιο:

1. Βραζιλία
2. Αργεντινή
3. Γερμανία
4. Χιλή
5. Κολομβία
6. Γαλλία
7. Βέλγιο
8. Πορτογαλία
9. Ελβετία
10. Ισπανία

* Η επόμενη κατάταξη της FIFA θα δημοσιευτεί στις 4 Μάιου 2017.

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x