Αγγλία

Κόντε: «Η Τσέλσι ανήκει στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Αντόνιο Κόντε θέλει οι παίκτες του να παλέψουν για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου ανήκουν, κατά τη γνώμη του, οι «μπλε» αλλά δεν θα βρίσκονται φέτος λόγω της περσινής κακής σεζόν.

Μπορεί τα πρώτα δείγματα, στο πρόσφατο φιλικό με τη Ραπίντ Βιέννης (ήττα με 2-0) να μην ήταν θετικά, ωστόσο ο Αντόνιο Κόντε δεν χάνει την αισιοδοξία του αλλά και την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών των «μπλε».

Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει ότι οι δυνατότητες της ομάδας του είναι τέτοιες, που μπορεί να τις επιτρέψουν να τερματίσει στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ τη νέα περίοδο και αυτομάτως να κερδίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πιστεύω πως η περσινή χρονιά ήταν κακή γενικά για όλους τους παίκτες, είναι αδιανόητο το πως βγήκε 10η η Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ», σχολίασε ο 46χρονος προπονητής στην «Telegraph». Και συμπλήρωσε αργότερα: «Η Τσέλσι έχει συνηθίσει να κατακτά τον τίτλο ή να μάχεται μέχρι τέλους για αυτόν, να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε η τελευταία σεζόν ήταν απίστευτη.

Υπάρχουν όμως παίκτες που μπορούν να γίνουν παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Μπορούν να βελτιωθούν γενικά. Καρδιά, υπομονή και η θέληση να γίνεσαι καλύτερος είναι πολύ σημαντικά και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και ο προπονητής να συμβάλει στη βελτίωση των παικτών του. Η Τσέλσι ανήκει στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ και με τρελαίνει που δεν θα βρισκόμαστε εκεί τη φετινή σεζόν!»


Ο Κόντε, τέλος, σχολίασε και την μεταγραφή Καντέ, που αναμένεται να βοηθήσει τις προσπάθειες των Λονδρέζων: «Είναι καλός παίκτης, με εξαιρετική τεχνική, φοβερή αντοχή, μου αρέσουν γενικά αυτοί οι παίκτες. Χρειάζεσαι τέτοιους παίκτες, που δουλεύουν σκληρά, για να κάνεις μια ομάδα με νοοτροπία νικητή.»


Eπιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x